• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Korupcijas ierobežošanā - svarīga likumdevēja griba. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.1998., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31266

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Baltija harta ir robežlīnija"

Vēl šajā numurā

21.01.1998., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PROBLĒMAS

Korupcijas ierobežošanā — svarīga likumdevēja griba

Edvīns Ziediņš, Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta virsprokurors, Korupcijas novēršanas padomes loceklis, — “Latvijas Vēstnesim”

— Pagājušajā gadā pēc tā dēvētā korupcijas skandāla, kurā vairāku valsts amatpersonu un Saeimas deputātu lietas šai sakarā nācās pētīt tieši jūsu vadītā departamenta prokuroriem, kādā preses konferencē un Juristu biedrības kolēģijas sēdē jūs izteicāt atziņu, ka prokuratūrai vajadzējis nodarboties ar sev neraksturīgām funkcijām. Tāpēc, lūdzu, pastāstiet, kādi ir jūsu departamenta svarīgākie, raksturīgākie pienākumi.

— Personu un valsts tiesību aizsardzības departaments tika izveidots sakarā ar 1994. gadā pieņemtā Prokuratūras likuma darbības sākumu. Ja atceramies, padomju laikā prokuratūras pienākumos bija arī likumu izpildes vispārējā uzraudzība. Tagad mūsu departamenta uzdevums, kā to nosaka Prokuratūras likuma 16. pants “Personu un valsts tiesību un likumīgo interešu aizsardzība”, ir šāds. Prokurors, saņēmis informāciju par likumu pārkāpumu, paredzētajā kārtībā izdara pārbaudi, ja, pirmkārt, informācijā ir ziņas par noziegumu. Te var būt dažāda informācija — oficiāla, presē vai citur izplatīta, pat līmenī “viena tante teica”... Prokuratūrai minētā informācija ir jāpārbauda.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!