• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2019. gada 18. decembra saistošie noteikumi Nr. 98 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites saistošie noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2020., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/op/2020/20.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 111

Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība Rīgā

Vēl šajā numurā

29.01.2020., Nr. 20

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 98

Pieņemts: 18.12.2019.

OP numurs: 2020/20.5

2020/20.5
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 98

Rīgā 2019. gada 18. decembrī (prot. Nr. 71, 136. §)

Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites saistošie noteikumi

Izdoti saskaņā ar Ģeotelpiskās informācijas likuma
13. panta sesto daļu un 26. panta trešo un 7.daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldībā (turpmāk – Pašvaldība) tiek veikta augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas (turpmāk – topogrāfiskā informācija) izsniegšana, iesniegšana un pieņemšana pārbaudei un reģistrācijai Pašvaldības topogrāfiskās informācijas datubāzē (turpmāk – datubāze), kā arī nosaka ģeotelpiskās informācijas pakalpojumu cenrādi un maksas veikšanas kārtību.

2. Pašvaldībā topogrāfisko informāciju topogrāfiskajā plānā pieņem, pārbauda un datubāzē reģistrē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments (turpmāk – Pilsētas attīstības departaments). Topogrāfisko informāciju izpildmērījuma plānā pieņem un pārbauda Rīgas pilsētas būvvalde (turpmāk – Būvvalde) un datubāzē reģistrē Pilsētas attīstības departaments.

3. Datubāzes turētājs ir Pilsētas attīstības departaments. Datubāze tiek uzturēta ar mēroga 1:500 noteiktību.

II. Topogrāfiskās informācijas izsniegšana, iesniegšana un pieņemšana pārbaudei un reģistrācijai datubāzē

4. Pilsētas attīstības departaments topogrāfisko informāciju topogrāfiskās uzmērīšanas vajadzībām par mērnieka vai komersanta pieprasīto teritoriju elektroniski izsniedz trīs darba dienu laikā pēc mērnieka vai komersanta pieprasījuma un samaksas saņemšanas dienas.

5. Mērnieks vai komersants topogrāfisko plānu vai izpildmērījuma plānu iesniedz pārbaudei un reģistrācijai datubāzē digitālā vektordatu formā DGN vai DWG datņu formātā, izmantojot attiecīgo e-pakalpojumu Pašvaldības pakalpojumu portālā www.eriga.lv.

6. Mērnieks vai komersants papildus izpildmērījuma un topogrāfiskajam plānam iesniedz topogrāfiskās uzmērīšanas ģeodēziskos datus un mērījumus, ieskaitot mērījumu precizitātes novērtējumu – pirms un pēc ģeodēziskās izlīdzināšanas.

7. Izpildmērījuma plānā attēlo jaunās būves faktisko novirzi no būvniecības dokumentācijas, norādot faktiskos un projektētos raksturlielumus, izmērus un attālumus atbilstoši normatīvajos aktos noteiktā kārtībā izstrādātajai būvniecības dokumentācijai.

8. Pirms topogrāfiskā plāna iesniegšanas pārbaudei un reģistrācijai datubāzē to saskaņo ar šādiem inženiertīklu turētājiem:

8.1. SIA "Baltcom";

8.2. AS "Gaso";

8.3. SIA "Latvijas Mobilais Telefons";

8.4. valsts akciju sabiedrība "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs";

8.5. SIA "RETN Baltic";

8.6. Rīgas pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma";

8.7. Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme";

8.8. SIA "Rīgas ūdens";

8.9. AS "Sadales tīkls";

8.10. SIA "Tet".

9. Inženiertīklu turētāju, ar kuriem jāsaskaņo topogrāfiskie plāni konkrētās teritorijās, saraksts ir publicēts Pilsētas attīstības departamenta mājaslapā www.rdpad.lv.

10. Inženiertīklu turētāja saskaņojums nedrīkst būt vecāks par sešiem mēnešiem brīdī, kad topogrāfiskais plāns tiek iesniegts pārbaudei un reģistrācijai datubāzē.

11. Pārbaudot topogrāfiskā plāna atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, Pilsētas attīstības departaments 10 darba dienu laikā no topogrāfiskā plāna un samaksas saņemšanas dienas:

11.1. reģistrē topogrāfiskā plāna informāciju datubāzē;

11.2. atsaka reģistrāciju, norādot pamatojumu, un nosūta attiecīgo datni mērniekam vai komersantam labojumu veikšanai.

12. Šo saistošo noteikumu 11.2. apakšpunktā minētajā gadījumā mērnieks vai komersants novērš kļūdas un neatbilstības topogrāfiskajā plānā un laboto topogrāfisko plānu iesniedz atkārtotai pārbaudei Pilsētas attīstības departamentam, kas pēc atkārtotas pārbaudes veikšanas pieņem vienu no šo saistošo noteikumu 11. punktā norādītajiem lēmumiem.

13. Atkārtotai pārbaudei topogrāfisko plānu iesniedz ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā pēc kārtējās pārbaudes pabeigšanas. Pēc iepriekšminētā termiņa notecējuma topogrāfiskais plāns uzskatāms par pirmreizēji iesniegtu un par topogrāfiskā plāna pārbaudi un reģistrāciju datubāzē tiek aprēķināta maksa.

14. Topogrāfiskā plāna derīguma termiņš ir divi gadi no tā reģistrācijas datuma datubāzē.

15. Ja līdz būvdarbu uzsākšanai tiek konstatēts, ka apvidū esošo apakšzemes vai virszemes objektu novietojums vai apzīmējums neatbilst reģistrētajā topogrāfiskajā plānā attēlotajam:

15.1. mērnieks vai komersants iesniedz Pilsētas attīstības departamentam aktualizētu topogrāfisko plānu, izmantojot attiecīgo e-pakalpojumu Pašvaldības pakalpojumu portālā www.eriga.lv;

15.2. Pilsētas attīstības departaments aktualizētās topogrāfiskās informācijas pārbaudi un reģistrāciju veic piecu darba dienu laikā no aktualizētā topogrāfiskā plāna un samaksas saņemšanas dienas. Topogrāfiskā plāna derīguma termiņš netiek mainīts.

16. Ja būvniecības laikā tiek konstatēts, ka apakšzemes inženiertīklu novietojums vai apzīmējums apvidū neatbilst reģistrētajā topogrāfiskajā plānā attēlotajai situācijai:

16.1. mērnieks vai komersants iesniedz Pilsētas attīstības departamentam informāciju par konstatētajām neatbilstībām – konkrētā inženiertīkla topogrāfisko uzmērījumu mērogā 1:500 digitālā vektordatu formā DGN vai DWG datņu formātā, izmantojot attiecīgo e-pakalpojumu Pašvaldības pakalpojumu portālā www.eriga.lv;

16.2. Pilsētas attīstības departaments piecu darba dienu laikā no topogrāfiskā uzmērījuma saņemšanas dienas pārbauda un reģistrē izmaiņas datubāzē, par reģistrāciju informējot iesniedzēju, to inženiertīkla turētāju, kura inženiertīkla novietojumā apvidū konstatētas neatbilstības, mērnieku vai komersantu, kurš izgatavojis topogrāfisko plānu, un Būvvaldi. Topogrāfiskā plāna derīguma termiņš netiek mainīts.

17. Pārbaudot izpildmērījuma plāna atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām un būvniecības dokumentācijai, Būvvalde 10 darba dienu laikā no izpildmērījuma plāna un samaksas saņemšanas dienas:

17.1. nodod to Pilsētas attīstības departamentam reģistrēšanai datubāzē;

17.2. sniedz atteikumu to reģistrēt, norādot pamatojumu.

18. Būvniecības ierosinātājs, par būvdarbiem atbildīgā persona, mērnieks vai komersants vismaz piecas darba dienas pirms attiecīgās inženierbūves izbūves, izmantojot atvērtas tranšejas metodi vai horizontālās vadāmās urbšanas un bezkanālu cauruļvadu ieguldīšanas metodi, aizpilda paziņojumu par atvērtu tranšeju un nosūta uz elektroniskā pasta adresi: buvvalde@riga.lv.

19. Lai saņemtu inženiertīkla trašu ierādes, topogrāfiskais plāns nedrīkst būt vecāks par vienu gadu.

20. Saņemot personas rakstveida iesniegumu par būvju situācijas plāna izsniegšanu, Pilsētas attīstības departaments izvērtē iespēju sagatavot būvju situācijas plānu. Ja būvju situācijas plānu ir iespējams sagatavot, Pilsētas attīstības departaments to izsniedz 10 darba dienu laikā pēc samaksas saņemšanas. Būvju situācijas plāns netiek sagatavots un izsniegts, ja datubāzē nav informācijas par visu pieprasīto teritoriju vai virszemes stāvoklis apvidū neatbilst datubāzē uzkrātajai topogrāfiskajai informācijai.

21. Būvju situācijas plāna derīguma termiņš ir viens gads.

III. Ģeotelpiskās informācijas pakalpojumu cenrādis

22. Ģeotelpiskās informācijas pakalpojumus (turpmāk – pakalpojumi) sniedz saskaņā ar šo saistošo noteikumu 1. pielikumā noteikto cenrādi (turpmāk – cenrādis), izņemot šo saistošo noteikumu 16. punktā minēto pakalpojumu, kas ir bezmaksas pakalpojums.

23. Samaksu par pakalpojumiem veic pirms pakalpojuma saņemšanas, pamatojoties uz Pilsētas attīstības departamenta vai Būvvaldes izsniegto rēķinu tajā norādītajā termiņā un kārtībā.

24. Samaksu par pakalpojumiem var veikt ar pēcmaksu, ja ar konkrēto pakalpojuma sniedzēju – Pilsētas attīstības departamentu vai Būvvaldi ir noslēgts līgums par pakalpojumu apmaksu ar pēcmaksu.

25. Ja mērnieks vai komersants iesniedz topogrāfisko plānu atkārtotai pārbaudei šo saistošo noteikumu 12. punktā noteiktajā kārtībā, maksu par vienu atkārtotu topogrāfiskā plāna pārbaudi un reģistrāciju nepiemēro. Par katru nākamo atkārtoto topogrāfiskā plāna pārbaudi un reģistrāciju maksu piemēro saskaņā ar cenrādi.

26. Ja mērnieks vai komersants iesniedz pārbaudei un reģistrācijai aktualizētu topogrāfisko plānu, maksu piemēro par katru iesniegšanas reizi saskaņā ar cenrādi.

27. Pakalpojuma cenu par topogrāfiskā plāna pārbaudi un reģistrāciju aprēķina, ņemot vēra to, kurā no šo saistošo noteikumu 2. pielikumā minētajām Pašvaldības teritorijas kategorijām ietilpst topogrāfiskajā plānā uzmērītā teritorija. Pakalpojuma cenu aprēķina, cenrāža 2. punktā noteiktajai cenai piemērojot Pašvaldības teritorijas kategorijai atbilstošu koeficientu:

27.1. I. kategorijai – koeficientu 0,7;

27.2. II. kategorijai – koeficientu 1,0;

27.3. III. kategorijai – koeficientu 1,4.

28. Ja topogrāfiskajā plānā uzmērītā teritorija ietilpst dažādās šo saistošo noteikumu 2. pielikumā minētajās Pašvaldības teritorijas kategorijās, pakalpojuma cenu aprēķina, cenrāža 1. punktā noteiktajai cenai piemērojot to koeficientu, kurš attiecināms uz uzmērāmās teritorijas procentuāli lielāko daļu.

29. Pašvaldības teritorijas kategoriju robežas LKS-92 TM koordinātu sistēmā DGN datņu formātā ir publicētas Pilsētas attīstības departamenta mājaslapā www.rdpad.lv.

30. Ja mērnieks vai komersants lūdz cenrāža 2. vai 3. punktā noteiktā pakalpojuma paātrinātu izpildi un ja Pilsētas attīstības departaments šo lūgumu var izpildīt piecu darba dienu laikā, pakalpojuma cenai piemēro koeficientu 2.

31. Ja mērnieks vai komersants lūdz cenrāža 5. punktā noteiktā pakalpojuma paātrinātu izpildi un ja Pilsētas attīstības departaments šo lūgumu var izpildīt trīs darba dienu laikā, pakalpojuma cenai piemēro koeficientu 2.

IV. Noslēguma jautājums

32. Atzīt par spēku zaudējušiem Rīgas domes 2013. gada 23. jūlija saistošos noteikumus Nr. 6 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites saistošie noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2013, Nr. 172; 2015, Nr. 231).

Rīgas domes priekšsēdētājs O. Burovs

 

1. pielikums
Rīgas domes 2019. gada 18. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 98

Ģeotelpiskās informācijas pakalpojumu cenrādis

Nr.
p.k.

Pakalpojuma veids

Mērvienība

Cena,
EUR*

1.

Topogrāfiskās informācijas izsniegšana no datubāzes

1 datne **

2,00

2.

Topogrāfiskā plāna pārbaude un reģistrācija datubāzē:

2.1.

platībā līdz 0,3 hektāriem (ieskaitot)

1 objekts

26,00

2.2.

platībā, kas pārsniedz 0,3 hektārus, līdz 0,5 hektāriem (ieskaitot)

1 objekts

37,00

2.3.

platībā, kas pārsniedz 0,5 hektārus, līdz 1 hektāram (ieskaitot)

1 objekts

51,00

2.4.

par katru hektāru virs 1 hektāra

1 objekts

48,00

3.

Būvju situācijas plāna izsniegšana:

3.1.

platībā līdz 1 hektāram (ieskaitot)

1 zemes vienība

32,00

3.2.

par katru hektāru virs 1 hektāra

1 zemes vienība

7,00

4.

Izpildmērījuma plāna pārbaude

1 objekts***

26,00

5.

Aktualizēta topogrāfiskā plāna pārbaude un reģistrācija datubāzē

1 objekts

13,00

* Saskaņā ar Pievienotās vērtības nodokļa likuma 3. panta astoto daļu pievienotās vērtības nodokli nepiemēro.

** Datne – 1993. gada topogrāfisko karšu sistēmas (TKS-93) mēroga 1:1000 karšu lapa, 25 ha.

*** Objekts – izpildmērījuma plāns, kurā attēlota viena inženierbūve vai ēka normatīvajos aktos noteiktajā kartībā izstrādātās būvniecības dokumentācijas paredzētajā apjomā, kas ir noformēts kā viena pakalpojuma pieprasījums (elektroniskajā versijā tas ir noformēts vienā datnē, kur rakstlaukumos ievērota vienota lappušu numerācija, ir viens pasūtītājs un viens pakalpojuma pieprasījuma nosaukums).

Rīgas domes priekšsēdētājs O. Burovs

 

2. pielikums
Rīgas domes 2019. gada 18. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 98

Rīgas pilsētas pašvaldības teritorijas kategorijas

Rīgas domes priekšsēdētājs O. Burovs

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2019. gada 18. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 98 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites saistošie noteikumi"

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Rīgas domes saistošo noteikumu "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites saistošie noteikumi" (turpmāk – Noteikumi) mērķis ir aktualizēt Rīgas domes 2013. gada 23. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 6 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites saistošie noteikumi" (turpmāk – Noteikumi Nr. 6) noteikto augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites un pakalpojumu saņemšanas kārtību.

Noteikumos paredzētas šādas izmaiņas:

1) noteikts pakalpojuma saņemšanas termiņš pakalpojumam "Topogrāfiskās informācijas izsniegšana no datubāzes". Šobrīd minēto pakalpojumu, ja klientam ir līgums par pakalpojuma apmaksu ar pēcmaksu, var pieprasīt un saņemt kā lejupielādes pakalpojumu valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā Ģeolatvija.lv. Priekšapmaksas gadījumā pakalpojums joprojām ir jāpieprasa Rīgas pašvaldības pakalpojumu portālā www.eriga.lv. Portālā www.eriga.lv nav iespējams veikt tūlītēju pakalpojuma apmaksu un datu lejupielādi, tāpēc ir nepieciešams noteikt termiņu, kurā pakalpojums pēc samaksas saņemšanas ir jāizpilda;

2) precizēti pakalpojumu saņemšanas kanāli, nosakot elektronisko apriti – e-pakalpojumus par primāriem pakalpojumu saņemšanas kanāliem. Pakalpojumi, kas tiek sniegti plašākam klientu segmentam, ne tikai mērniekiem, būs pieejami arī citos kanālos – papīra formā, iesniedzot iesniegumu iestādē vai iesniegumu elektroniski nosūtot uz e-pastu;

3) lai paātrinātu topogrāfiskā plāna un izpildmērījuma plāna pārbaudi, noteikts pienākums mērniekiem iesniegt papildu informāciju – topogrāfiskās uzmērīšanas ģeodēziskos datus un mērījumus, proti, topogrāfiskā vai izpildmērījuma plāna pārbaudes procesā šie dati nebūs atsevišķi jāpieprasa no mērnieka. Minētie dati ir normāla topogrāfiskās uzmērīšanas procesa sastāvdaļa, tāpēc mērniekam nav jātērē papildu resursi datu sagatavošanai;

4) veiktas izmaiņas inženiertīklu turētāju nosaukumos – AS "Latvijas gāze" aizstāts ar AS "Gaso", SIA "Lattelecom" aizstāts ar SIA "Tet" un SIA "Optron" ar SIA "RETN Baltic";

5) noteikts derīguma termiņš inženiertīklu turētāju veiktajam saskaņojumam – seši mēneši, lai izvairītos no situācijām, kad topogrāfiskajā plānā saskaņotā informācija par inženiertīkliem ir novecojusi. Pēc termiņa izbeigšanās mērniekam jāsaņem jauns skaņojums;

6) noteikts maksimālais termiņš – seši mēneši topogrāfiskā plāna atkārtotai iesniegšanai, ja tas atdots iesniedzējam labošanai un nepilnību novēršanai. Termiņš nepieciešams, lai mazinātu situācijas, kad atkārtotai pārbaudei pēc ilgāka laika tiek iesniegta novecojusi informācija, jo šādos gadījumos atkārtotā pārbaudē būtu jāpārbauda ne tikai, vai ir novērstas kļūdas, bet būtu jāveic pilnīga topogrāfiskā plāna pārbaude, jo situācija apvidū, kā arī datos, ar kuriem tiek salīdzināts, varētu būt mainījusies;

7) paplašināts pakalpojuma par topogrāfiskās informācijas aktualizāciju (laika posmā līdz būvniecības uzsākšanai) apjoms, ietverot ne tikai virszemes topogrāfiskās informācijas aktualizāciju, bet arī apakšzemes topogrāfiskās informācijas aktualizāciju, kas ir viens no biežāk pieprasītiem aktualizācijas veidiem. Veiktas izmaiņas arī šī pakalpojuma apmaksas kārtībā, paredzot maksu gan par virszemes, gan apakšzemes topogrāfiskās informācijas aktualizāciju topogrāfiskajā plānā. Maksa par pakalpojumu ir fiksēta – 13 euro par vienu iesniegšanas reizi. Topogrāfiskā plāna aktualizēšanas gadījumā, neatkarīgi no konkrēto elementu aktualizācijas, tiek veikta visa plāna pārbaude, lai pārliecinātos, ka nav mainīta arī cita informācija;

8) precizēta un mainīta Noteikumos Nr. 6 lietotā terminoloģija un veiktas redakcionālas izmaiņas, lai Noteikumi atbilstu augstāka spēka normatīvajiem aktiem, piemēram, vārds "inženierkomunikācijas" aizstāts ar vārdu "inženiertīkli", "inženiertīklu situācijas plāns" aizstāts ar "būvju situācijas plāns". Precizēts būvju situācijas plāna izsniegšanas pakalpojuma saturs atbilstoši Ministru kabineta 2017. gada 9. maija noteikumiem Nr. 253 "Atsevišķu inženierbūvju būvnoteikumi";

9) precizēta pakalpojumu apmaksas kārtība, Noteikumos nosakot arī iespēju pakalpojumus apmaksāt ar pēcmaksu;

10) noteikta paātrinātas pakalpojumu izpildes iespēja un termiņi tiem pakalpojumiem, kuriem līdz šim tas netika piedāvāts;

11) Noteikumu 1. pielikumā precizēti pakalpojumu nosaukumi – saīsināti, lai būtu ērtāk atpazīstami un lietojami.

Noteikumi paredz atzīt par spēku zaudējušiem Rīgas domes 2013. gada 23. jūlija saistošos noteikumus Nr. 6 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites saistošie noteikumi".

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

No 2013. gada, kad stājās spēkā Noteikumi Nr. 6, ir veiktas vairākas izmaiņas augstāka spēka normatīvajos aktos, kā arī ir radusies nepieciešamība izdarīt izmaiņas ģeotelpiskās informācijas pakalpojumos un pakalpojumu saņemšanas kanālos, jo ir veikti uzlabojumi ģeotelpiskās informācijas aprites risinājumos.

Ņemot vērā to, ka grozījumu apjoms pārsniegtu pusi no Noteikumu Nr. 6 normām, un ievērojot Ministru kabineta 2009. gada 3. februāra noteikumu Nr. 108 "Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi" 140. un 186. punktu, ir sagatavoti Noteikumi.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Noteikumiem nav būtiskas ietekmes uz pašvaldības budžetu, jo pakalpojumu maksa netiek mainīta. Varētu prognozēt nebūtiski lielākus ieņēmumus par pakalpojumiem, jo papildināts par maksu sniedzamo pakalpojumu apjoms, tomēr visticamāk ienākumi saglabāsies līdzšinējā līmenī. Būtiski izdevumi pakalpojumu elektronizēšanai netiek plānoti, jo e-pakalpojumu funkcionalitātes jau ir izstrādātas. Attiecīgi būs nepieciešami tikai nelieli pielāgojumi e-pakalpojumu uzturēšanas ietvaros, lai izlabotu pakalpojumu nosaukumus, pakalpojumu aprakstus u.tml.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Būtiska ietekme uz uzņēmējdarbības vidi nav paredzēta.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Būtiska ietekme uz administratīvajām procedūrām nav paredzēta.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Līdzšinējā darbībā un darba procesā ir notikusi regulāra komunikācija par pakalpojumu sniegšanas procesiem ar mērķauditoriju – mērniekiem un komersantiem, kas nodarbina mērniekus.

Rīgas domes priekšsēdētājs O. Burovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!