• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Netradicionālā un klasiskā lauksaimniecība - Jelgavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.1998., Nr. 11/12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31203

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ezeres lielsaimnieka sapņi

Vēl šajā numurā

16.01.1998., Nr. 11/12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NOTIKUMA VIDŪ

Netradicionālā un klasiskā lauksaimniecība — Jelgavā

Ceturtdien, 15.janvārī, Latvijas Lauksaimniecības universitātē bija nepieredzēts gadījums — lielajā aulā no visiem Latvijas pagastiem ielūgtajiem zemniekiem pat pietrūka vietas.

Šis bija pirmais šogad lielākais seminārs par netradicionālo un klasisko lauksaimniecībā. Jelgavā un it īpaši Vecaucē zemnieki zinātniekiem ir savējie jau vairākus gadus. Tādēļ kuplais viesu skaits nepārsteidza. Taču šoreiz bija arī kaut kas īpašs. Te pulcējās sirmgalvji, elegantas dāmas, darbā rūdīti vīri vidējos gados un daudz abu dzimumu jauniešu. Jādomā, ka uz pieteikto tēmu — netradicionālais lauksaimniecībā — atbrauca daudzi radošu meklējumu cilvēki. Pēc ievadreferāta par bioloģisko un biodinamisko lauksaimniecību gandrīz tūkstotis interesentu devās uz izvēlēto sekciju sēdēm: netradicionālās metodes mežu apsaimniekošanā; iekšējo ūdeņu zivsaimnieciskā izmantošana; biškopība Latvijā; kultivējamo sēņu audzēšana, kā arī dzērveņu audzēšana.

Šīs sēdes vadīja ministriju vadošie darbinieki, Latvijā pazīstami zinātnieki un pieredzējuši praktiķi. Bija arī atbilstošas izstādes.

Dienas otrajā pusē semināra dalībnieki varēja uzzināt jaunāko par nodokļiem, kredītu, hipotēkām un līzingu šajā — 1998. — gadā.

Šodien, 16.janvārī, Jelgavas pilī par savu pieredzi stāsta zemnieki, to iztirzā vai papildina LLU zinātnieki, kā arī citu iestāžu pētnieki vai vadošie speciālisti. Seminārā par klasisko lauksaimniecībā tiek iztirzātas graudu, cukurbiešu un kartupeļu ražošanas un pārdošanas iespējas. Līdzīgas pārrunas risinās arī par piena un cūkgaļas ražošanu un realizāciju.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes zinātņu prorektors profesors habilitētais doktors Edvīns Bērziņš pastāstīja, ka ar jauno gadu tiek pilnveidota augstskolas konsultāciju sistēma un tālākizglītojošās programmas. Trīsdesmit lappušu izdevumā katrs lauksaimnieks, meža kopējs vai cits šīm pamatnozarēm radniecīgs speciālists atradīs viņu interesējošo tēmu nosaukumus, vadošos zinātniekus un viņu tālruņa numurus.

Šīs divas dienas Jelgavas pilī zemnieks meklē zinātnieku atbalstu, jaunas iespējas dzīvē un ceļu uz attīstību.

“LV” informācija


Informatīvajā katalogā atrodamas konsultāciju tēmas un zinātnieku uzvārdi


Jelgavas pils fragments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!