• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 30. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.1998., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31154

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas zvērināti notāri,

Vēl šajā numurā

13.01.1998., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — pie Jums dodas 30. burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums devusies jau trīsdesmitā 1997. gada valsts normatīvo aktu burtnīca. Tajā ievietoti likumi, kuri pieņemti Saeimā 11. decembrī, bet “Latvijas Vēstnesī” izsludināti no 17. līdz 30. decembrim, un Ministru kabineta dokumenti, kas izdoti 11. un 16. decembrī. Grozījumi izdarīti likumos “Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām”, “Par privātajiem pensiju fondiem” un “Par civilstāvokļa aktiem”. Ratificēti divi starptautiskie līgumi: Par Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Zviedrijas Karalistes kopīgo robežas punktu Baltijas jūrā un Eiropas konvencija par spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda novēršanu un tās protokoli. “Likums par Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātu” nosaka šīs starptautiskas nozīmes aizsargājamās dabas teritorijas robežas un funkcionālās zonas: dabas lieguma, ainavu aizsardzības un neitrālo zonu. “Epidemioloģiskās drošības likums” reglamentē vides sanitārhigiēniskā stāvokļa kontroli un atveseļošanas pasākumus, iedzīvotāju vakcināciju, epidēmijas perēkļu atveseļošanu, iedzīvotāju izglītošanu profilakses jautājumos u.tml. Likums nosaka valsts institūciju un pašvaldību kompetenci šajā jomā, ārstniecības personu tiesības un pienākumus infekcijas slimību gadījumos, medicīnā un parfimērijā izmantojamo bioloģisko materiālu kontroli, kā arī starptautiskā tūrisma organizētāju pienākumus informēt klientus par infekcijas draudiem un nepieciešamo vakcināciju.

Ministru kabinets izdevis rīkojumus par trīs bezpeļņas organizāciju izveidošanu, kuru darbības pamatvirziens ir mākslinieciskā jaunrade, kā arī koncertdarbības organizēšana, skaņu ierakstu un videoierakstu izdošana un reproducēšana. Tās ir valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Latvijas Koncertdirekcija”, “Valsts akadēmiskais koris “Latvija”” un “Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris”. Jaunie noteikumi par uzturēšanās atļauju izsniegšanas kārtību reglamentē ārvalstnieku un bezvalstnieku dokumentu iesniegšanu un izskatīšanu, ja tie vēlas ieceļot Latvijas Republikā. Noteikumiem ir pieci pielikumi ar iesniegumu un izsaukuma veidlapu paraugiem. Izdarīti grozījumi “Noteikumos par valsts nodevu par ieceļošanas vīzu, tranzītvīzu un uzturēšanās atļauju saņemšanu un ar to saistītajiem pakalpojumiem”, “Zināšanu pārbaudes noteikumos personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā” un “Noteikumos par atvieglojumiem ārstniecības līdzekļu iegādē pacientu ambulatorai ārstniecībai 1997. gadā” — attiecinot to darbību arī uz turpmākajiem gadiem un izsakot jaunā redakcijā pielikumu ar zāļu un medicīnas preču uzskaitījumu. Izdoti jauni noteikumi par stratēģiskas nozīmes preču kontroli, kas nosaka licenču un importa sertifikātu izsniegšanas kārtību. Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu kārtību reglamentē to, kā darba devējiem, pašnodarbinātajiem un darba ņēmējiem ārvalstniekiem jāveic obligātās iemaksas. Noteikumiem ir seši pielikumi ar dokumentācijas veidlapu paraugiem. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!