• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.1998., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31130

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tagad Latvijai paveras patiešām izcilas iespējas

Vēl šajā numurā

09.01.1998., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents

— sarunā ar Valsts prezidentu

Valsts prezidents ir nosūtījis vēstuli Ministru prezidentam Guntaram Krastam, kurā aicina valdību veikt vairākus konkrētus pasākumus, lai veicinātu valsts aizsardzības sistēmas attīstību un sabiedrības izpratni par valsts aizsardzības lielo nozīmi kopumā.

Atzinīgi vērtējot Aizsardzības ministrijas paveikto valsts aizsardzības sistēmas reorganizācijā pagājušā gadā, Valsts prezidents vēstulē atzīmē, ka valsts aizsardzības veiksmīgas organizācijas nopietnākā problēma ir neziņa. Tā izraisa negatīvu attieksmi pret valsts aizsardzību valstī kopumā un izpaužas arī tajā apstāklī, ka līdz šim nav pieņemti likumi un aizsardzības plānošanai tik svarīgi dokumenti kā NBS attīstības plāns un valsts aizsardzības plāns.

Vēstulē Valsts prezidents aicina valdību organizēt kursus ar mērķi paplašināt valsts amatpersonu, politiķu, žurnālistu un uzņēmēju zināšanas un redzesloku valsts drošības un aizsardzības jautājumos.

Akcentējot mūsu valsts prioritāti — iestāšanos NATO, Valsts prezidents izteicis ierosinājumu tuvākajā laikā izstrādāt konkrētu plānu valsts institūciju iesaistīšanai aizsardzības pasākumu kopuma īstenošanā un integrācijai NATO.

Valsts prezidents aicina izskatīt un visdrīzākajā laikā akceptēt NBS attīstības plānu.

Šo jautājumu iespējamos risinājumus Valsts prezidents un Ministru prezidents apsprieda iknedēļas darba tikšanās laikā trešdien, 7. janvārī.

— Latvijas vēstnieku sanāksmē

Vakar, 8.janvārī, Ārlietu ministrijas rīkotajā Latvijas Republikas vēstnieku darba sanāksmē savā uzrunā Ministru prezidents Guntars Krasts atzīmēja, ka Eiropas integrācijas procesā valsts panākumi ir atkarīgi tikai no mūsu pašu turpmākā darba. Jāapzinās, ka integrācija Eiropas Savienībā ir iespēja uzlabot valsts kvalitāti, izmantojot šajā struktūrā jau esošo valstu pieredzi.

Sarunā ar vēstniekiem Ministru prezidents uzsvēra, ka pienācis laiks pievērst uzmanību Latvijas nacionālo interešu jautājumiem un to noformulēšanai, gatavojot Latvijas mandātu turpmākajām sarunām tam brīdim, kad sāktos pievienošanās process.

— tiekoties ar Singapūras uzņēmējiem

Vakar, 8. janvārī, Ministru prezidents Guntars Krasts tikās ar Singapūras uzņēmēju grupu “Tolaram”, kas ieguldījusi ievērojamus finansu līdzekļus rūpnīcā “Dauteks”, tā saglabājot ap 4000 darba vietu, kas no Latgales attīstības viedokļa ir ļoti būtiski. Rūpnīca ir saglabājusi iepriekšējo darbības profilu, tās produkcijas realizācijas tirgus ir attīstītās Rietumeiropas valstis.

Ministru prezidents aicināja Singapūras uzņēmējus turpināt ieguldīt līdzekļus Latvijas tautsaimniecībā.

“Tolaram” vadība sarunā ar Guntaru Krastu apliecināja, ka ir iecerējusi arī turpmāk savu biznesu saistīt ar Latviju.

Valdības preses departaments

— izsakot savu viedokli par akcīzes likuma normu neievērošanu

Tā kā pēdējās dienās presē parādījusies informācija, ka muitas dienesti nepilda LR likuma "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" normu, kas paredz neaplikt ar nodokli degvielu, ko patērē Latvijas Kuģu reģistrā reģistrētie zvejas kuģi, Ministru prezidents Guntars Krasts šodien nosūtīja rezolūciju valsts ieņēmumu valsts ministrei Aijai Počai un Valsts ieņēmumu dienesta priekšniekam Andrejam Sončikam, pieprasot nekavējoties sniegt informāciju, kā tiek nodrošināta Latvijas Republikas likuma "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" attiecīgā panta izpilde.

Romāns Meļņiks,

Ministru prezidenta

preses sekretārs

1998.gada 8.janvārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!