• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Starp kūti un gaļas galdu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.1998., Nr. 4/5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31109

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iet tālāk un dziļāk mūsu humanitārās zinātnes

Vēl šajā numurā

07.01.1998., Nr. 4/5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INTERVIJAS. SARUNAS

Starp kūti un gaļas galdu

Jāzeps Rimeicāns, Valsts Veterinārā dienesta direktors, — “Latvijas Vēstnesim”

Atkal — jau ceturto reizi pēdējo gadu laikā — presē un sabiedrībā, īpaši ar laukiem saistītajā sabiedrības daļā, vai ik otrajā vārdā tiek minēts kautuvju vārds. Kurš — par, kurš — pret, kurš bez sava viedokļa un tikai kaislību uzkurināšanai. Taču — visbiežāk — neiedziļinoties lietas būtībā, bet cenšoties "pacelt akcijas" lauku vēlētāju vidū. Vai "kuļot krējumu" savas organizācijas interesēs. Te tieši vietā ir teiciens "un sākas viss no gala", jo "no gala" — no 1995. gada uzbango ceturtā diskusija ap un par kautuvēm. Šajā sakarā arī šī saruna.

— Līdz ar valsts subsīdiju piešķiršanu augkopības un lopkopības nozares programmām bija paredzēts, ka no 1995. gada subsīdijas pienāksies tikai tiem lopkopjiem, kuri savus izaudzētos lopiņus kauj kautuvēs. Valdības deklarācijas lauksaimniecības sadaļā noteikumi, kas saistīti ar kautuvēm, tika plānoti 1996. gadā. Mēs, Valsts Veterinārais dienests (toreiz vēl Valsts Veterinārais departaments), bijām plānojuši, ka lopu kaušana sertificētās kautuvēs tirgum varēs sākties ar 1996. gada 1. aprīli. Notika nopietnas sarunas ar rajonu cilvēkiem — veterinārajiem speciālistiem, zemniekiem, pārstrādātājiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!