• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2000. gada 14. marta noteikumi Nr. 104 "Noteikumi par integrētas valsts nozīmes informācijas sistēmas (megasistēmas) izveides nodrošināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2000., Nr. 105/106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/3106-noteikumi-par-integretas-valsts-nozimes-informacijas-sistemas-megasistemas-izveides-nodrosinasanu

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Izglītības un zinātnes ministrijas sēdes lēmumu

Vēl šajā numurā

22.03.2000., Nr. 105/106

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 104

Pieņemts: 14.03.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.104

Rīgā 2000.gada 14.martā (prot. Nr.12, 41.§)

Noteikumi par integrētas valsts nozīmes informācijas sistēmas (megasistēmas) izveides nodrošināšanu

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta 3.punktu

 

1. Valsts un pašvaldību institūcijas, uzņēmumi, uzņēmējsabiedrības un sabiedriskās organizācijas, izstrādājot un realizējot informācijas sistēmu projektus, izmanto megasistēmā sasaistīto informācijas sistēmu datus. Informācijas sistēmu turētāji, pamatojoties uz savstarpējiem līgumiem, atbilstoši lietotāju kompetencei nodrošina pieeju šiem datiem.

2. Aizliegts pieprasīt un vākt no iedzīvotājiem un juridiskajām personām, apkopot un uzkrāt atkārtoti datus, kas ir pieejami kādā no megasistēmas sastāvā sasaistītajām informācijas sistēmām.

3. Satiksmes ministrija kopīgi ar bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "Valsts informācijas tīkla aģentūra" (turpmāk — Valsts informācijas tīkla aģentūra) izveido informācijas sistēmu reģistru un nodrošina tiešsaistes pieeju datiem par valsts sektora informācijas sistēmās uzkrāto informāciju un tās daudzumu.

4. Lai regulāri atjaunotu un aktualizētu informācijas sistēmu reģistra datus, informācijas sistēmu turētāji nodrošina minētā reģistra darbībai nepieciešamo datu iesniegšanu Valsts informācijas tīkla aģentūrā.

5. Satiksmes ministrija saskaņā ar Ministru kabineta 1996.gada 8.oktobra noteikumiem Nr.377 "Valsts investīciju programmas sagatavošanas, finansēšanas un realizācijas kārtība" koordinē informātikas nozares investīciju projektu atbilstību nacionālās programmas "Informātika" nostādnēm, kā arī uzrauga minēto projektu finansējuma izlietojuma atbilstību projektu mērķprogrammu realizācijai (neatkarīgi no projektu finansēšanas avotiem un to veidiem).

6. Ilgtermiņa starpnozaru informātikas nozares investīciju projektu efektīvai kontrolei satiksmes ministrs organizē regulāras projektu ekspertīzes neatkarīgi no projektu finansēšanas avotiem un veidiem. Projektu ekspertīzi un ekspertu komisijas sastāvu nosaka nacionālās programmas "Informātika" koordinācijas padome.  

Ministru prezidents A.Šķēle  

Satiksmes ministrs A.Gorbunovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!