• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2019. gada 29. oktobra noteikumi Nr. 500 "Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 28. septembra noteikumos Nr. 919 "Noteikumi par vietējo pašvaldību pirmpirkuma tiesību izmantošanas kārtību un termiņiem"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2019., Nr. 221 https://www.vestnesis.lv/op/2019/221.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 501

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 14. jūlija noteikumos Nr. 402 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumam "Produktīvi ieguldījumi akvakultūrā""

Vēl šajā numurā

31.10.2019., Nr. 221

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 500

Pieņemts: 29.10.2019.

OP numurs: 2019/221.6

2019/221.6
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 9 Pēdējās nedēļas laikā 12 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 500

Rīgā 2019. gada 29. oktobrī (prot. Nr. 50 16. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 28. septembra noteikumos Nr. 919 "Noteikumi par vietējo pašvaldību pirmpirkuma tiesību izmantošanas kārtību un termiņiem"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
78. panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 28. septembra noteikumos Nr. 919 "Noteikumi par vietējo pašvaldību pirmpirkuma tiesību izmantošanas kārtību un termiņiem" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 156. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdu "noraksts" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "kopija" (attiecīgā locījumā).

2. Svītrot 2. punkta ievaddaļā vārdu "rakstisku".

3. Papildināt noteikumus ar 2.1 punktu šādā redakcijā:

"2.1 Pašvaldības institūcija šo noteikumu 2. punktā minēto izziņu nekavējoties nosūta Valsts vienotajai datorizētajai zemesgrāmatai, izmantojot tīmekļa pakalpi, vai ievieto Valsts vienotajā datorizētajā zemesgrāmatā, izmantojot īpaši tam paredzētu tiešsaistes risinājumu."

4. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Pašvaldības institūcija ne vēlāk kā trešajā dienā pēc vietējās pašvaldības domes lēmuma spēkā stāšanās vai izziņas sagatavošanas dienas lēmumu par pirmpirkuma tiesību izmantošanu vai lēmumu par atteikumu izmantot pirmpirkuma tiesības, vai izziņu par atteikumu izmantot pirmpirkuma tiesības nosūta Valsts vienotajai datorizētajai zemesgrāmatai, izmantojot tīmekļa pakalpi, vai ievieto Valsts vienotajā datorizētajā zemesgrāmatā, izmantojot īpaši tam paredzētu tiešsaistes risinājumu, un informē par to pārdevēju un pirkuma līguma (vai tā kopijas) iesniedzēju, ja tas nav pārdevējs."

5. Izteikt 10. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"10. Vietējā pašvaldība zaudē pirmpirkuma tiesības, ja:".

6. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Pircēja tiesības nostiprināt īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu zemesgrāmatā šo noteikumu 10. punktā minētajos gadījumos apliecina:

11.1. šo noteikumu 2. punktā minētā izziņa ne ātrāk kā divdesmit ceturtajā dienā pēc pirkuma līguma vai tā kopijas saņemšanas pašvaldības institūcijā – šo noteikumu 10.1. apakšpunktā minētajā gadījumā;

11.2. šo noteikumu 3. punktā minētais lēmums par atteikumu izmantot pirmpirkuma tiesības vai šo noteikumu 4. punktā minētā izziņa, ko nosūta Valsts vienotajai datorizētajai zemesgrāmatai, izmantojot tīmekļa pakalpi, vai ievieto Valsts vienotajā datorizētajā zemesgrāmatā, izmantojot īpaši tam paredzētu tiešsaistes risinājumu, – šo noteikumu 10.2. apakšpunktā minētajā gadījumā."

7. Papildināt noteikumus ar 15.1 punktu šādā redakcijā:

"15.1 Šo noteikumu 2.1 punkts, kā arī grozījumi šo noteikumu 5. punktā un 11.2. apakšpunktā par izziņas par pirkuma līguma vai tā kopijas saņemšanu, lēmuma par pirmpirkuma tiesību izmantošanu, lēmuma par atteikumu izmantot pirmpirkuma tiesības vai izziņas par atteikumu izmantot pirmpirkuma tiesības nosūtīšanu Valsts vienotajai datorizētajai zemesgrāmatai, izmantojot tīmekļa pakalpi, vai ievietošanu Valsts vienotajā datorizētajā zemesgrāmatā, izmantojot īpaši tam paredzētu tiešsaistes risinājumu, stājas spēkā 2020. gada 1. janvārī."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ministru prezidenta biedrs,
tieslietu ministrs J. Bordāns

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!