• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabinetu 25. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.1997., Nr. 308 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31034

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.339

Par darba grupas izveidošanu likumprojekta par sabiedriskajiem izklaides pasākumiem izstrādāšanai

Vēl šajā numurā

26.11.1997., Nr. 308

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 25.novembra sēdē

Akceptēti grozījumi MK 1997.gada 9.aprīļa rīkojumā nr.165 “Par kartogrāfijas koordinācijas padomes izveidošanu”, kas paredz padomes sastāvā izdarīt izmaiņas, aizstājot J.Cebuli, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieku, ar J.Buiķi, Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departamenta vecāko referentu, kā arī mainīt padomes nosaukumu — Ģeodēzijas un kartogrāfijas koordinācijas padome.

Akceptēts Ģeodēzijas un kartogrāfijas koordinācijas padomes nolikums. Padome ir koordinējoša starpnozaru institūcija, kuras mērķis ir veicināt valsts pārvaldes, aizsardzības, tautsaimniecības, izglītības, zinātnes un kultūras institūciju nodrošināšanu ar ģeodēzisko un kartogrāfisko informāciju.

Akceptēts Ārlietu ministrijas nolikums.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par Eiropas konvenciju par pārrobežu televīziju”. Konvencijas mērķis ir veicināt pārrobežu pārraides un televīzijas pakalpojumu retranslēšanu starp konvencijas dalībvalstīm. Konvenciju parakstīt pilnvarota kultūras ministre Ramona Umblija.

Akceptēti grozījumi MK 1997.gada 5.marta rīkojumā nr.106 “Par valsts investīciju projektiem, kas 1997.gadā finansējami no valsts pamatbudžeta”. Grozījumi paredz 30 000 latus, kas bija paredzēti Aizsardzības ministrijai nekustamā īpašuma iegādei, novirzīt Aizsardzības ministrijai sakaru un informātikas sistēmas attīstībai.

Valdība akceptēja “Noteikumus par vienotās ekonomiskās informācijas klasifikācijas sistēmu”. Vienotā ekonomiskās informācijas klasifikācijas sistēma ir obligāta visām valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī uzņēmumiem, uzņēmējsabiedrībām un citām juridiskām un fiziskām personām neatkarīgi no to īpašuma un uzņēmējdarbības formas šādos gadījumos: sastādot un iesniedzot visu veidu oficiālo informāciju vai apmainoties ar to; veidojot visu veidu valsts informācijas sistēmas un reģistrus un veicot ārējo ekonomisko darbību. Vienotās ekonomiskās informācijas klasifikācijas sistēmas izveidošanas un darbības galvenā koordinatore ir Valsts statistikas komiteja.

Akceptēti noteikumi “Īpaši atbalstāmo reģionu attīstības padomes un vietējo attīstības fondu veidošanas kārtība”. Reģiona attīstības fonds tiek veidots, lai piedalītos attiecīgā reģiona un tā infrastruktūras attīstības pasākumu izstrādē un finansēšanā, kā arī lai daļēji finansētu ieguldījumus mazo un vidējo uzņēmumu statūtkapitālā. Rajona attīstības fondu var izveidot īpaši atbalstāmajā reģionā, ja tajā ir izveidota Reģiona attīstības padome. Par Reģiona attīstības fonda izveidošanu pēc ekonomikas ministra priekšlikuma un tā akceptēšanas Reģionālās attīstības padomē lemj Ministru kabinets.

Akceptēti grozījumi MK 1997.gada 22.jūlija noteikumos nr.253 “Kārtība, kādā dzīvokļa īrnieks vai īpašnieks norēķinās par saņemtajiem komunālajiem pakalpojumiem” un grozījumi MP 1993.gada 26.aprīļa lēmumā nr.211 “Par dzīvojamo telpu lietošanas noteikumiem”. Grozījumi paplašina komunālo pakalpojumu kopumu, par kuriem veicams maksājumu pārrēķins īrnieka prombūtnes laikā, kā arī paredz samazināt personu prombūtnes minimālo laiku, par kuru veicams šis pārrēķins, līdz trīs dienām.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Horvātijas Republikas valdības līgumu par abpusēju vīzu režīma atcelšanu diplomātisko un dienesta pasu turētājiem” un rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Horvātijas Republikas valdības līgumu par personu atpakaļuzņemšanu”.

Lai uzsāktu studējošo kreditēšanu, akceptēti grozījumi MK 1997.gada 15.jūlija noteikumos nr.251 “Studējošo kreditēšanas noteikumi”, kas paredz, ka kredītus izsniedz un apkalpo kredītiestāde, ar kuru Izglītības un zinātnes ministrija ir noslēgusi līgumu par attiecīgo darbību veikšanu. Mainīta redakcija 27.punktā, kas nosaka, ka kredītu procentu likme ir 5 procenti gadā un studējošais apmaksā aprēķinātos kredīta procentus katru mēnesi.

Akceptēts rīkojums “Par valsts kapitāla daļu privatizāciju”, kas paredz PA pārdot šādu statūtsabiedrību valsts kapitāla daļas: bezpeļņas organizācija SIA “Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācija”, SIA “Vilrups”, a/s “Latgales birža”, SIA “Pārtikas uzņēmumu federācija”, SIA Latvijas – Vācijas – Luksemburgas kopuzņēmums “Baltic Foundation”, bezpeļņas organizācija SIA “Latgales televīzijas sabiedrība”, a/s apdrošināšanas kompānija “Baltijas transporta apdrošināšana”, a/s “BFTS”, SIA “SIA “Arbolats””, Latvijas – Krievijas SIA “Verkvarcs”, Latvijas – Vācijas SIA “Vermerk”, SIA tirdzniecības nams “Rēzekne”, Latvijas – Francijas kopuzņēmums “Ires”, SIA; ražošanas tehnoloģiskā apvienība “M.T.I.”, SIA; SIA “Rekos”, paju sabiedrība “Ogres televīzija”.

Ministru kabinets uzklausīja ekonomikas ministra Ata Sausnīša sniegto informāciju par to, ka ekonomikas ministrs izvirza prasību Privatizācijas aģentūras (PA) valdei par valsts a/s “Latvenergo” padomes atlaišanu, kā arī PA padomei ārkārtas sēdē izvērtēt aģentūras darbību valsts a/s “Latvenergo” lietā.

Valdība konceptuāli atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādāto Latvijas vispārizglītojošo skolu direktoru atestācijas kārtību. Izglītības un zinātnes ministram uzdots līdz 1997.gada 1.decembrim apstiprināt Latvijas vispārizglītojošo skolu direktoru atestācijas kārtību un Izglītības un zinātnes ministrijai publicēt apstiprināto atestācijas kārtību “Latvijas Vēstnesī”. Noteikt, ka vispārizglītojošo skolu pedagogu atestācija sāksies pēc nepieciešamo līdzekļu iedalīšanas mērķdotāciju veidā 1998.gada valsts budžetā pedagogu piemaksām par atestācijas rezultātā iegūto profesionālās kvalifikācijas kategoriju.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!