• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts pensiju likuma grozījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.1997., Nr. 293/294 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30958

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas dokumenti

Vēl šajā numurā

11.11.1997., Nr. 293/294

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidenta raksts

Par valsts pensiju likuma grozījumiem

(Saeimas dok.nr.3382a)

Latvijas Republikas Saeimas prezidijam

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai

Kā zināms, 1997. gada 7. aprīlī iesniedzu Saeimā priekšlikumu par grozījumiem likuma “Par valsts pensijām” Pārejas noteikumos. Priekšlikums paredzēja, ka pensija 1997. gadā un 1998. gadā tiktu aprēķināta, balstoties nevis uz viena, bet uz trīs gadu bāzes, pie tam aprēķinu formulā iekļaujot arī valsts vidējo apdrošināšanas iemaksu algu.

Ilgstošā sadarbībā Sociālo un darba lietu komisija, Valsts prezidents un Labklājības ministrija ir raduši sapratni par likuma izmaiņas virzieniem un veidiem.

Esmu gandarīts par visu likuma sagatavošanā iesaistīto iestāžu darbu, kas, pastāvot uz savām pozīcijām, spēj vienoties par priekšlikumiem, kas būtiski mainīja likumu, padarot to atbilstošu reālajai pārejas situācijai Latvijā.

Jau no 1. jūnija stājās spēkā vissteidzamāk nepieciešamās likuma izmaiņas, kas nodrošina 1997. gadā un 1998. gadā iespēju saņemt vidējo pensiju visiem, kam ir pietiekoši liels darba stāžs, kā arī noteikta minimālā pensija valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērā.

Pašlaik likuma sagatavošanā iekļautie priekšlikumi ļauj domāt, ka, pieņemot likumu trešajā lasījumā, tiks atvieglota pensiju piešķiršanas par jaunu procedūra.

Uzskatu, ka pēc būtības mans priekšlikums par pārejas posma pensijas aprēķina noteikumu grozījumu ir iestrādāts likumā un neuzstāju uz sava priekšlikuma balsojumu.

Atzinīgi vērtējot jau paveikto darbu likuma pilnveidošanā, esmu pārliecināts, ka jautājums par pensiju sistēmas pilnveidošanu un pensiju indeksāciju ir paturams Saeimas uzmanības lokā.

1997. gada 3. novembrī

Ar cieņu, — Guntis Ulmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!