• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2019. gada 25. jūlija saistošie noteikumi Nr. 16 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.2019., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/op/2019/159.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 21

Par aprūpes mājās pakalpojumu un materiālo atbalstu aprūpei Talsu novada pašvaldībā

Vēl šajā numurā

07.08.2019., Nr. 159

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 16

Pieņemts: 25.07.2019.

OP numurs: 2019/159.6

2019/159.6
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.16

Daugavpilī 2019.gada 25.jūlijā (prot. Nr.28, 22.§)

Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils pilsētas domes
2019.gada 25.jūlija lēmumu Nr.473

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2018.gada 19.jūnija
noteikumu Nr.350 "Publiskas personas zemes nomas
un apbūves tiesības noteikumi" 31.punktu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā Daugavpils pilsētas pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) aprēķina nomas maksu par Pašvaldībai piederošu vai piekrītošu neapbūvētu zemesgabalu vai tā daļu (turpmāk – zemesgabals).

2. Zemesgabals, kas nodots pagaidu lietošanā sakņu (ģimenes) dārza ierīkošanai ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, nomas maksa gadā ir 3% apmērā no zemesgabala kadastrālās vērtības, kas noteikta zemesgabaliem ar nekustamā īpašuma lietošanas mērķa kodu 0502 – pagaidu atļautā zemes izmantošana sakņu dārziem.

3. Zemesgabals, kas ir starpgabals, vai neapbūvēts zemesgabals (tostarp zemesgabals ielu sarkanajās līnijās), kas nav iznomājams patstāvīgai izmantošanai un tiek iznomāts tikai piegulošā nekustamā īpašuma īpašniekam vai lietotājam ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, nomas maksa gadā ir 3% apmērā no noteiktās zemesgabala kadastrālās vērtības, ievērojot Ministru kabineta 2018.gada 19.jūnija noteikumu Nr.350 "Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi" 5.punktā noteikto minimālo maksu gadā.

4. Atzīt par spēku zaudējušiem Daugavpils pilsētas domes 2008.gada 10.aprīļa saistošos noteikumus Nr.21 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru" (Latvijas Vēstnesis, 2008., Nr.72, 2010., Nr.59, Nr.149, 2013., Nr.210, 2017., Nr.128).

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs A.Elksniņš

 

Daugavpils pilsētas domes 2019.gada 25.jūlija saistošo noteikumu Nr.16 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz Ministru kabineta 2018.gada 19.jūnija noteikumu Nr.350 "Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi" 31.punktu.

Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma 3.pants nosaka pašvaldībai pienākumu lietderīgi rīkoties ar mantu, nododot to lietošanā par iespējami augstāku cenu.

Saistošie noteikumi izstrādāti, lai noteiktu kārtību, kādā aprēķināma neapbūvēta zemesgabala nomas maksa.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts paredz kārtību, kādā Daugavpils pilsētas pašvaldība aprēķina nomas maksu par Pašvaldībai piederošu vai piekrītošu neapbūvētu zemesgabalu vai tā daļu iznomāšanu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Normatīvā akta izpilde neradīs papildu izdevumus pašvaldības budžetam, savukārt ieņēmumi nav precīzi aprēķināmi.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi sabalansēs sabiedrības vajadzības pēc zemes izmantošanas un pašvaldības pienākumu racionāli un lietderīgi apsaimniekot neapbūvētos zemesgabalus vai to daļas, kā arī nodrošinās vienlīdzīgas tiesības un iespējas nomāt zemesgabalus.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav ietekmes.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs A.Elksniņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!