• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta-. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.1997., Nr. 283/284 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30833

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs visi Baltijā

Vēl šajā numurā

29.10.1997., Nr. 283/284

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta—

Amerikas Savienoto Valstu politiķis

Vakar, 28.oktobrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar ASV valsts departamenta Baltijas valstu nodaļas bijušo vadītāju Polu Goublu. Sarunas gaitā, kas ilga pusotru stundu, pārrunāti reģionālās drošības politikas aspekti, ņemot vērā Rietumu un Austrumu politikas ietekmi uz šiem procesiem.

— Krievijas Federācijas vēstnieks

Vakar, 28.oktobrī, pēc Krievijas Federācijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Aleksandra Udaļcova lūguma Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar vēstnieku un saņēma Krievijas Federācijas prezidenta Borisa Jeļcina parakstītu paziņojumu par drošības garantijām Baltijas valstīm.

G.Ulmanis savu vērtējumu par šo dokumentu izteiks tuvākajās dienās, bet šajā sarunā atzina, ka tas ir jāvērtē kā ļoti nopietns Krievijas ārpolitikas solis un prezidenta B.Jeļcina iniciatīva.

A.Udaļcovs atzīmēja, ka par drošības garantijām Baltijas valstīm Krievijas prezidents izteicies jau martā Helsinku tikšanās laikā, bet Krievijas premjerministrs Viktors Černomirdins par to runāja septembrī Viļņā septiņu valstu vadītāju tikšanās laikā. Maskava cerot, ka šis B.Jeļcina paziņojums tiks uztverts kā priekšlikums atklātam dialogam. “Esam nopietni noskaņoti meklēt savstarpēji pieņemamus risinājumus,” teica A.Udaļcovs.

Vēstnieks atvainojās prezidentam par atcelto starpvaldību komisiju vadītāju tikšanos, piebilstot, ka tādam Krievijas puses lēmumam neesot nekādu politisku motīvu vai zemtekstu, bet gan radušās negaidītas izmaiņas Krievijas valdības darba grafikā. A.Udaļcovs piebilda, ka darba grupas turpina intensīvi sadarboties un tikšanās laika pārcelšana to darbu neietekmēs.

G.Ulmanis norādīja, ka abu valsu interesēs būtu, ja šī tikšanās notiktu pēc iespējas ātrāk un nestu reālus rezultātus.

Tikšanās laikā A.Udaļcovs darīja zināmu Krievijas premjera V.Černomirdina lēmumu 22. un 23.janvārī piedalīties Baltijas valstu vadītāju sanāksmē Rīgā un tās laikā arī ieplānot vairākas divpusējās tikšanās ar Latvijas valsts vadītājiem.

G.Ulmanis pozitīvi novērtēja iespējamo Krievijas premjerministra vizīti, uzsverot, ka tas būs jauns solis arī abu valstu divpusējo attiecību veidošanā.

Valsts prezidenta preses dienests

Vēl par tikšanos — 9.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!