• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2019. gada 10. jūlija saistošie noteikumi Nr. 78 "Grozījums Rīgas domes 2012.gada 2.oktobra saistošajos noteikumos Nr.188 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2019., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/op/2019/147.39

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

22.07.2019., Nr. 147

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 78

Pieņemts: 10.07.2019.

OP numurs: 2019/147.39

2019/147.39
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.78

Rīgā 2019.gada 10.jūlijā (prot. Nr.58, 60.§)

Grozījums Rīgas domes 2012.gada 2.oktobra saistošajos noteikumos Nr.188 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs"

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 12.panta 2.1daļu

Izdarīt Rīgas domes 2012.gada 2.oktobra saistošajos noteikumos Nr.188 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs" (Latvijas Vēstnesis, 2012, Nr.169; 2013, Nr.20; 2018, Nr.110) grozījumu un izteikt 13.punktu šādā redakcijā:

"13. Līdzfinansējuma maksas atlaides uzsāk un pārtrauc piemērot no nākamā mēneša pēc saistošo noteikumu 10. un 11.punktā noteikto statusu iegūšanas vai izbeigšanās saskaņā ar Rīgas domes Vienotās informācijas sistēmas (turpmāk – RDVIS) iepriekšējā mēneša pēdējā datuma datiem vai atbilstoši saistošo noteikumu 12.punktā noteiktajai kārtībai. Gadījumos, kad informācija par tiesībām saņemt līdzfinansējuma maksas atlaides nav iegūstama no RDVIS vai citiem Rīgas pilsētas pašvaldības reģistriem, izglītības iestāde ir tiesīga pieprasīt vecāku iesniegtajam iesniegumam par atlaides piemērošanu pievienot attiecīgos faktus apliecinošus dokumentus."

Rīgas domes priekšsēdētāja p.i. O.Burovs

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2019.gada 10.jūlija saistošajiem noteikumiem Nr.78 "Grozījums Rīgas domes 2012.gada 2.oktobra saistošajos noteikumos Nr.188 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošie noteikumi "Grozījums Rīgas domes 2012.gada 2.oktobra saistošajos noteikumos Nr.188 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs"" (turpmāk – saistošie noteikumi) sagatavoti, lai precizētu kārtību, kādā tiek iegūti dati, kas pamato atbrīvojumu piemērošanu līdzfinansējuma maksai par profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvi un atbrīvojumu piemērošanas kārtību, kā arī precizētu, ka saistošo noteikumu Nr.188 12.punktā noteiktajos gadījumos atbrīvojums līdzfinansējuma maksai tiek piemērots atbilstoši izglītības iestādes koleģiālās institūcijas (pedagoģiskās padomes u.c.) lēmumā un direktora rīkojumā noteiktajai kārtībai.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Saistošajos noteikumos bija nepieciešams precizēt, ka izglītības iestāde piemēro atbrīvojumu no līdzfinansējuma maksas, balstoties uz Rīgas domes Vienotās informācijas sistēmas (RDVIS) un citiem Rīgas pilsētas pašvaldības reģistru datiem, izņemot saistošo noteikumu Nr.188 12.punktā minētajā gadījumā, kad atbrīvojums no līdzfinansējuma maksas tiek piemērots, pamatojoties uz izglītības iestādes koleģiālās institūcijas (pedagoģiskās padomes u.c.) lēmumā un direktora rīkojumā noteikto.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Saistošie noteikumi neietekmē pašvaldības budžetu.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Saistošie noteikumi tiešā veidā neietekmē uzņēmējdarbības vidi.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Tiek precizētas administratīvās procedūras, kas saistītas ar datu ieguvi un statusa noteikšanu atbrīvojumu no līdzfinansējuma maksas piemērošanai.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Ņemti vērā izglītības iestāžu priekšlikumi attiecībā uz atbrīvojumu no līdzfinansējuma maksas piešķiršanas kārtības precizēšanu.

Rīgas domes priekšsēdētāja p.i. O.Burovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!