• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mēs un Indija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.1997., Nr. 279 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30798

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie latvieša, kura mūža darbs ir Latvija

Vēl šajā numurā

23.10.1997., Nr. 279

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mēs un Indija

Trešajā dienā

Vakar, 22. oktobrī, turpinājās Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa valsts vizīte Indijā. G.Ulmanis Džaipūrā tikās ar Radžastānas štata gubernatoru Šrī Bali Ram Bagatu. Šajā štatā dzīvo nepilni 60 miljoni iedzīvotāju, un tam jau no 70.–80. gadiem ir laba sadarbība ar Latviju zivsaimniecības jomā, kas joprojām turpinās.

Gubernators savā laikā ir viesojies Latvijā, par ko saglabājis vislabākās atmiņas. Viņš teica, ka Latvija ir eiropeiska dziļas kultūras zeme, kas saistīta arī ar pasaulslaveno Indijas kultūru. Gubernatoru patīkami pārsteigušas latviešu labās zināšanas par Indiju, īpaši par Tagori, un jau toreiz, viņa Latvijas apmeklējuma laikā 1988. gadā, Latvijas ekonomika esot bijusi daudzsološa. Gubernators norādīja, ka tagad, uz XXI gadsimta sliekšņa, tieši ekonomiskajiem sakariem un savstarpējo kultūru izpratnei ir stabilizējoša un labvēlību nodrošinoša nākotne.

Valsts prezidents informēja gubernatoru par Latvijas ekonomikas strukturālo pārkārtošanos, minot to, ka jau parakstītie ekonomiskie līgumi, sadarbības pieredze, kultūras un cilvēcisko vērtību izpratne ir drošs pamats, lai Indijas un Latvijas, Radžastānas un Latvijas attiecības attīstītos abu valstu tautu labā.

Valsts prezidents kā perspektīvu atzīmēja mūsu uzņēmēju uzsākto sadarbību. G.Ulmanis pauda pārliecību, ka Latvijas ekonomikas ministra un Tirdzniecības un rūpniecības kameras ģenerāldirektora tikšanās ar saviem partneriem Radžastānas štatā vieš pārliecību, ka aizsāktā sadarbība tiks paplašināta, īpaši interesējošās jomās — zivsaimniecībā un kokrūpniecībā. Valsts prezidents uzaicināja gubernatoru apmeklēt Latviju un saņēma atbildi, ka gubernators ar prieku to darītu, jo ar Rīgu viņu saistot vissirsnīgākās atmiņas.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras ģenerāldirektors Voldemārs Gavars un Latvijas ekonomikas ministrs Atis Sausnītis tikās ar Džaipūras Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadību. Šajā kamerā ir 5 novirzieni, un tā apvieno 4 tūkstošus biedru. Sarunās ar Latvijas pārstāvjiem piedalījās ap 80 biznesmeņu, biroju vadītāju, amatnieku un mazo, vidējo biznesa apvienību vadītāji.

Indijas puse izrādīja ļoti lielu interesi par iespēju ieguldīt savas investīcijas Latvijas vērtspapīru tirgū un aicināja arī Latvijas uzņēmējus caur starptautiskām investīciju sabiedrībām ieguldīt līdzekļus Indijas uzņēmumu akcijās, kurām ir ļoti augstas dividendes.(Radžastāna ir līdere Indijā minerālakmens (marmora, ģipša, granīta) ieguvē un apstrādē.

Valsts prezidentam G.Ulmanim ierodoties Radžastānā, viņu sagaidīja gubernators un nāca klajā ar priekšlikumu ārpus programmas tikties ar uzņēmējiem. Pēc tam arī noritēja viņu tikšanās ar ekonomikas ministru A.Sausnīti un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras ģenerāldirektoru V.Gavaru. Savukārt otrdien, 21.oktobrī, pie Indijas ārlietu ministra griezušies vairāki Indijas uzņēmēji, kuri jau gatavi ieguldīt savu kapitālu Latvijā.

Valsts prezidenta preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!