• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.1997., Nr. 255/257 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30769

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.290

Par T.Jundža komandējumu

Vēl šajā numurā

07.10.1997., Nr. 255/257

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Ārlietu ministrs

— pieņemot ANO pārstāvi

3. oktobrī ārlietu ministrs Valdis Birkavs pieņēma Apvienoto Nāciju Organizācijas Eiropas un NVS valstu reģionālās nodaļas direktora vietnieci Elizabeti Fongu ( Elisabeth Fong ).

Sarunas laikā V.Birkavs pauda gandarījumu par veiksmīgo sadarbību ar ANO Attīstības programmu ( United Nations Development Programme — UNDP) un pauda cerību, ka tā veiksmīgi attīstīsies arī turpmāk. V.Birkavs uzsvēra, ka UNDP atbalsts ir nozīmīgi veicinājis vienotas, integrētas sabiedrības veidošanu Latvijā. Īpaši augstu ārlietu ministrs novērtēja UNDP ieguldījumu Valsts cilvēktiesību biroja izveidošanā, latviešu valodas apguves valsts programmas īstenošanā, kā arī palīdzību sociālo reformu veikšanā. E.Fonga atzinīgi novērtēja Latvijas pievienošanos 1951. gada ANO bēgļu konvencijai, kā arī uzteica Latvijas un ANO sadarbību, norādot, ka UNDP pārstāvniecības darbība Latvijā ir viena no efektīvākajām pasaulē.

Sarunas dalībnieki pārrunāja iespējas paplašināt Latvijas un UNDP sadarbību, kā arī apmainījās viedokļiem par ANO reformu perspektīvām.

— ASV Tirdzniecības kameras sanāksmē

3.oktobrī ārlietu ministrs Valdis Birkavs piedalījās ASV Tirdzniecības kameras ( American Chamber of Commerce in Latvia ) rīkotajā sanāksmē. Pasākumā piedalījās visu trīs Baltijas valstu ASV Tirdzniecības kameru direktoru padomes pārstāvji. Rīgā pasākumu organizēja ASV Tirdzniecības kameras prezidents Latvijā Dž.K.Kouls ( J.C.Cole ). Ārlietu ministrs savā runā īsumā raksturoja pašreizējo ekonomisko situāciju Latvijā, darīja zināmu savu viedokli par ekonomikas attīstības perspektīvām. Ministrs aicināja ārzemju uzņēmējus, tostarp arī no ASV, turpināt kapitālieguldījumus Latvijas ekonomikā. V.Birkavs savā runā raksturoja Latvijas valsts virzību uz ES, kā arī uzsvēra Latvijas vēlmi ciešāk sadarboties ar pārējām Baltijas valstīm. Ārlietu ministrs informēja par Latvijas centieniem kļūt par Pasaules tirdzniecības organizācijas dalībvalsti un apliecināja ieinteresētību nostiprināt Latvijas un ASV sadarbību starptautiskajās ekonomiskajās organizācijās.

Latvijas ārlietu ministrs ASV Tirdzniecības kameras rīkotā pasākumā piedalījās jau otro reizi, un šādi pasākumi ir vērtējami pozitīvi, jo tas veicina Amerikas biznesa pārstāvju interesi par Latviju. ASV Tirdzniecības kameras rīkotajā sanāksmē piedalījās ASV biznesa aprindu pārstāvji un Latvijas uzņēmēji.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!