• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzņēmējs Džordžs Soross. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.1997., Nr. 255/257 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30768

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts, sabiedrības un pasaules problēmu lokā

Vēl šajā numurā

07.10.1997., Nr. 255/257

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Uzņēmējs Džordžs Soross

— pie Valsts prezidenta

Vakar, 6. oktobrī, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Džordžu Sorosu. Tikšanās laikā pārrunāti sabiedriski nozīmīgi jautājumi, uzsverot atvērtas un demokrātiskas pilsoņu sabiedrības veidošanos lomu mūsdienu pasaulē.

G. Ulmanis augstu vērtēja Sorosa fonda atbalstu Ekonomikas augstskolas darbībai, minot arī vēlamo palīdzību Latvijas Juridiskās augstskolas izveidē. Valsts prezidents akcentēja izglītības jomas nozīmi, paužot pārliecību: “Jo vairāk tiek ieguldīts šajā jomā, jo labāk cilvēki spēj izprast dažāda rakstura problēmas.”

Sarunā skarti jautājumi par Sorosa fonda darbību Latvijā, veltot uzmanību veiksmīgas sadarbības attīstībai nākotnē, īpaši atbalstot projektus humanitārajās nozarēs.

Valsts prezidenta preses dienests

— pie Ministru prezidenta

Vakar, 6. oktobrī, Ministru prezidents Guntars Krasts tikās ar uzņēmēju Džordžu Sorosu un Sorosa fonda—Latvija izpilddirektori Vitu Tēraudu. Sarunas gaitā apspriesti valsts ekonomiskās attīstības dinamikas jautājumi, privatizācijas gaita un metodes, kā arī situācija naturalizācijas procesā Latvijā.

Apspriežot jautājumu par nevalstiskajām organizācijām, Dž. Soross izteica priekšlikumu Latvijā izstrādāt likumu par sabiedriskajām organizācijām. To atbalstīja arī G. Krasts, uzsverot, ka ir svarīgi veicināt valstisko un nevalstisko institūciju sadarbību. Ministru prezidents piezīmēja, ka apsveicama ir arī Nevalstisko organizāciju centra izveide, kas apkopo daudzas nevalstiskās organizācijas.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!