• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājā jubileja - 300. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.1997., Nr. 255/257 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30764

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc diplomātiskās misijas - pie Valsts prezidenta

Vēl šajā numurā

07.10.1997., Nr. 255/257

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Liepājā jubileja — 300


Valsts prezidents, apciemojot Liepāju, dabiski, nevarēja neapmeklēt pilsētas lielo uzņēmumu “Lauma”. Attēlos: a/s “Laumas” prezidentes Zigrīdas Rūsiņas sabiedrībā sieviešu galantērijas uzņēmuma cehos.

Foto: Arnis Blumbergs, “LV” speciālkorespondents

Ministru prezidents Guntars Krasts:

Turpinājums no 1.lpp.

Es aicinu pašvaldību, vietējos uzņēmējus, pilsētas un novada sabiedrību tikpat aktīvi kā speciālās ekonomiskās zonas izveides laikā domāt, meklēt pašiem pieņemamus un izdevīgus problēmu risinājumus, arī tādā jautājumā kā šīs teātra ēkas un tā radošā kolektīva liktenis.

Valsts saimnieciskā rocība un tās iedzīvotāju lielākās daļas ierobežotās materiālās iespējas, protams, negatīvi ietekmē kultūras situāciju un rada daudzas sociālās problēmas, tomēr ir vajadzības, kuru apmierināšanai nauda atradīsies vienmēr. Maize starp vajadzībām varbūt ir pirmā, taču nebūt ne vienīgā. Nauda šīm pārējām lietām var neatrasties arī tad, ja tās ir pa pilnam. Tādēļ no Liepājas gaidu radošas un netradicionālas ierosmes arī kultūras politikas jomā, kas prasa ne mazāk darba kā saimniecības sakārtošana. Lai nu kur, bet šajā jomā Liepājai ir uz ko balstīties. Ja Liepāja nostiprina un pilnveido savu savdabīgo mikrovidi, pilsētas iekšējo un ārējo veidolu, tas ir ieguvums visas Latvijas turpmākajai attīstībai.

Saimnieciskajā jomā šīs cerības, protams, lielā mērā saistās ar Liepājas speciālās ekonomiskās zonas un ostas — šīs zonas kodola — attīstību. Es ceru arī uz azartisko un radošo garu, kas joprojām ir dzīvs Liepājā.

1996.gada pavasarī es valdībā — tolaik kā ekonomikas ministrs — uzņēmos atbildību par Liepājas speciālās ekonomiskās zonas projekta īstenošanu. Arī tagad savas saistības neesmu aizmirsis. Esmu centies šo projektu pastāvīgi atbalstīt, un arī turpmāk Liepājas ostas un speciālās ekonomiskās zonas attīstība būs manā rūpju lokā.

Ministru prezidenta uzruna Liepājas ostas 300 gadu jubilejai veltītajā konferencē 1997.gada 3.oktobrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!