• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkursi (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.1997., Nr. 251/252 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30755

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

02.10.1997., Nr. 251/252

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

KONKURSI

Zelta simts latu apgrozības monētas reversa

grafiskā dizaina konkurss

Konkursa nolikums

1. Latvijas Banka pieņēmusi lēmumu kalt jaunu apgrozības 100 latu monētu un izsludina tās reversa grafiskā dizaina konkursu (monētas aversā — Latvijas Republikas lielais valsts ģerbonis).

2. Monēta ir tradicionālākā naudas zīmju forma un zelts — vispārpieņemts, ilgā gadsimtu gaitā par nemainīgu atzīts vērtības simbols. Savukārt neatkarīgas Latvijas valsts vēsturē tā būs pirmā zelta apgrozības monēta, un tai jāatspoguļo arī vērtības nacionāla izpratne. Tie varētu būt priekšmeti, objekti, tēli vai simboli, kas norāda uz kādiem nozīmīgiem tautas dzīves un stājas izpaudumiem un apstākļiem, kas veidojuši mūsu mentalitāti laika gaitā, neizslēdzot arī jaunāko laiku vēsturi. Formula zelta simts latu monētas reversa grafiskajam dizainam: tēlaini bagāts un dinamisks, taču savā izteiksmē lakonisks sižets, ietverts vienkāršā un elegantā formā.

Sižetiskajā risinājumā nav iekļaujami konkrētu personu portreti, sudraba latu sižetos izmantotie tēli, kā arī tautiskais ornaments un tā motīvi.

3. Konkursā aicināti piedalīties profesionāli mākslinieki un mākslas studenti.

4. Monētas reversa sižeta zīmējuma laukums — 200 mm diametrā ar 5mm platu apmali. Konkursam jāiesniedz zīmējums kopā ar tā samazinājumu 24 mm diametrā, kāds ir plānotais monētas izmērs. Kompozīcijā jāiekļauj uzraksts “100 LATU”. Projektam jābūt tehniski realizējamam.

5. Konkursā paredzētas šādas prēmijas:

viena pirmā prēmija — Ls 1200;

viena otrā prēmija — Ls 1000;

viena trešā prēmija — Ls 500;

viena veicināšanas prēmija — Ls 250.

6. Konkursa rezultātus vērtē Latvijas Bankas izveidota žūrijas komisija. Komisijai ir tiesības nepieciešamības gadījumā prēmijas sadalīt citādi, tās nepiešķirt, kā arī dot ieteikumus turpmākam darbam.

7. Konkursa darbi jāiesniedz Latvijas Bankas Jubilejas un piemiņas monētu daļā Rīgā, K.Valdemāra ielā 2a, līdz š.g. 12.novembrim plkst. 12. Darbam jāpievieno slēgta aploksne ar autora vārdu, uzvārdu, adresi un tālruņa numuru. Uz aploksnes un zīmējuma jānorāda darba devīze.

8. Konkursa dalībnieki, iesniedzot savus darbus, vienlaikus dod atļauju prēmēto darbu turpmākai izmantošanai. Neprēmētos darbus autori varēs saņemt atpakaļ līdz š.g. 15.decembrim.

9. Nepieciešamo informāciju interesenti var saņemt Latvijas Bankas Jubilejas un piemiņas monētu daļā, iepriekš sazinoties pa tālruni 7022434 vai 7022335.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!