• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 30. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.1997., Nr. 250 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30707

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 30. septembra sēdes (turpinājums)

Vēl šajā numurā

01.10.1997., Nr. 250

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta

30. septembra sēdē

Akceptēts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nolikums.

Akceptēts Valsts būvinspekcijas nolikums. Valsts būvinspekcija ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esoša valsts civiliestāde, kas veic būvniecības valsts kontroli un būvniecības valsts ekspertīzi, kā arī kontrolē citu normatīvo aktu prasību izpildi attiecībā uz būvizstrādājumu kvalitāti.

Valdība akceptēja noteikumus “Par darba samaksu Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem”. Šie noteikumi nosaka Iekšlietu ministrijas sistēmā strādājošo darbinieku darba samaksu, Iekšlietu ministrijas iestāžu amatu kvalifikācijas kategorijas un darbinieku mēneša amatalgas, Iekšlietu ministrijas iestāžu darbinieku amatu un profesiju sadalījumu pēc kvalifikācijas kategorijām Iekšlietu ministrijas darbiniekiem, kuriem saskaņā ar likumu ir piešķirtas speciālās dienesta pakāpes noteiktas piemaksas.

Akceptēti grozījumi MK 1996. gada 15. oktobra noteikumos nr. 402 “Alkohola, narkotisko un psihotropo vielu ietekmes pārbaudes kārtība”. Grozījumi nosaka, ka izdevumus, kas saistīti ar transportlīdzekļa vadītāja alkohola ietekmes pārbaudi ar kontroles aparātiem, ja alkohola saturs izelpojamajā gaisā sasniedz 0,5 promiles, segs pārbaudāmā persona.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997. gada 26. jūnija rīkojumā nr. 312 “Par vadības grupu naftas resursu apguves un naftas darbu licencēšanas koncepciju precizēšanai”. Grozījumi paredz aizstāt 1. punktā vārdus “G. Krasts — ekonomikas ministrs” ar vārdiem “A. Sausnītis — ekonomikas ministrs”, svītrot vārdus “A. Berners — Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs” un papildināt 1. punktu ar šāda satura tekstu: “M. Ēlerts — Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektors” un “J. Vanags — Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs”.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par nodokļiem un nodevām”. Likumprojektā tiek definēts jēdziens “īpašs nodokļu režīms” un tiek noteikti finansiālās un saimnieciskās darbības ieņēmumus un izdevumus apliecinošu dokumentu uzglabāšanas termiņi.

Grozījumu projekts likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” paredz noteikt investīcijas veicinošu īpašu nodokļu režīmu uzņēmumiem, kuri ir reģistrēti un darbojas īpaši atbalstāmos reģionos un kuru attīstības projekti atbilst īpaši atbalstāmā reģiona attīstības projektiem.

Akceptēts likumprojekts “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”. Tas paredz īpašu nodokļu režīmu piemērot arī individuālajiem uzņēmumiem, kas ir iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāji īpaši atbalstāmajos reģionos.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības pagaidu vienošanās par Latvijas Republikā pastāvīgi dzīvojošo personu, bijušās PSRS pilsoņu, kurām nav ne Latvijas Republikas, ne Krievijas Federācijas, ne trešās valsts pilsonības, braucieniem no Latvijas Republikas uz Krievijas Federāciju un atgriešanos viņu pastāvīgajā dzīvesvietā Latvijas Republikā darbības pārtraukšanu”. Ārlietu ministrijai līdz 1997.gada 1.oktobrim uzdots veikt nepieciešamās darbības, lai pārtrauktu pagaidu vienošanās darbību.

Akceptēti grozījumi MK 1996.gada 22.oktobra noteikumos nr.407 “Noteikumi par bezdarbnieka statusu”. Noteikumu 4.4. punktu paredzēts izteikt šādā redakcijā: “Valsts valodas prasmes apliecību, kas apliecina tādu valsts valodas prasmes pakāpi, kāda nepieciešama tai specialitātei vai amatam, uz kuru atbilstoši gūtajai profesionālajai vai speciālajai izglītībai vai līdzšinējai profesionālajai darbībai pretendē darba meklētājs, ja darba meklētājs nav ieguvis izglītību valsts valodā.”

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektus Latvijas Republikas valsts robežas likumā, likumā “Par policiju”, “Par Latvijas Republikas Zemessardzi”, “Par tiesu varu”, “Par Valsts kontroli”, “Par mērījumu vienotību”, “Par atlīdzību mantas uzrādītājam muitas noteikumu un nodokļu likumu pārkāpumu gadījumos”, “Par Valsts darba inspekciju”, “Par veterinārmedicīnu” un grozījumus Farmācijas likumā. Grozījumu projekti minētajos likumos izstrādāti, lai izslēgtu no likumdošanas aktiem normas par tiesībām saņemt atskaitījumus no papildu aprēķināto maksājumu summām budžetā, iekasētajiem naudas sodiem un ieņēmumiem no konfiscēto preču realizācijas. Bez tam akceptēti grozījumi MK 1996. gada 19.aprīļa rīkojumā nr.129 “Par īpašā kārtībā realizējamiem tabakas izstrādājumiem” un MK 1996.gada 24.decembra noteikumos nr.469 “Akcizēto preču pārvaldes nolikums”.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par darba grupu jautājumā par Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas kopīgu Baltijas jūras kontinentālā šelfa zemes dziļu resursu izpēti un ieguvi”. Par darba grupas vadītāju no Latvijas puses iecelts Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departamenta direktors Aleksandrs Ošs.

Akceptēts Militārpersonu izdienas pensijas likuma projekts. Šis likums attieksies uz Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo militāro struktūrvienību aktīvā militārā dienesta virsniekiem un virsdienesta karavīriem un ierindas dienesta zemessargiem. Šī likuma uzdevums būs nodrošināt militārpersonām tiesības uz izdienas pensiju. Tas reglamentēs kārtību, kādā izdienas pensija tiks piešķirta, aprēķināta un izmaksāta.

Akceptēts Dzelzceļa likuma projekts. Šis likums reglamentēs dzelzceļa darbības un satiksmes drošības principus, kā arī dzelzceļa pārvaldes kārtību. Likumprojektā noteikts, ka dzelzceļš ir sliežu ceļa transporta sistēma, kas kā organizatoriski tehnisks komplekss ietver sevī dzelzceļa infrastruktūru, ritošo sastāvu un tā funkcionēšanai nepieciešamās ēkas un būves, kā arī personas, kas veic dzelzceļa pārvadājumus un dzelzceļa infrastruktūras pārvaldīšanu.

Valdības preses departaments

Par preses konferenci — pašvaldību lietu valsts ministra Ērika Zundas skaidrojumi, atbildes — 2.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!