• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.1997., Nr. 248 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30663

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēl viens franču kultūras centrs Rīgā

Vēl šajā numurā

26.09.1997., Nr. 248

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents

— nevalstiskajām organizācijām

Godātie nevalstisko organizāciju kongresa dalībnieki!

Sveicu jūs, kongresa darbu uzsākot!

Jūsu kongress liecina par to, ka nevalstiskās organizācijas kļuvušas par nozīmīgu Latvijas demokrātijas sastāvdaļu. To skaits jau sniedzas simtos, un tās apvieno daudzus tūkstošus cilvēku visos Latvijas novados.

Demokrātija ir tik stipra, cik stipra ir valsts iedzīvotāju saikne ar savu valsti un cik stipra ir pašu iedzīvotāju atbildīga iniciatīva. Tieši šo iezīmju dēļ nevalstiskās organizācijas aicinātas spēlēt svarīgu lomu sabiedrības demokratizācijas procesā.

Latvijā nevalstiskās organizācijas savu darbību izvērš ļoti dažādās jomās. Tādēļ tās veido jūtīgu kanālu, lai atšķirīgo sociālo grupu noskaņojumus un idejas darītu zināmas valsts likumdošanas un izpildvarai. Līdzās četrām varām arī nevalstiskās organizācijas uzskatāmas par svarīgu modernas sabiedrības pīlāru.

Tieši no nevalstiskām organizācijām Latvijā bieži ir nākuši ierosinājumi, kuri pēc tam uztverti publicitātē un izvērsti tālākā sabiedriskā diskusijā. Tās ir bijušas arī politiski drosmīgas idejas, kuras balstās dziļā pārliecībā. Tās skārušas mūsu sabiedrības attīstības svarīgas problēmas, un tāpēc tieši nevalstiskās organizācijas bieži uzstādījušas dienas kārtību diskusijām Latvijas sabiedrībā. Tas ir īpaši svarīgi tagad, kad nereti sūdzamies par to, ka publicitāte ir visai nabadzīga ar saturīgām pārrunām un auglīgiem strīdiem. Tuvojoties vispārējām vēlēšanām, viens no mūsu centrālajiem ir uzdevums definēt dienas kārtību atklātībai.

Es novēlu nevalstiskajām organizācijām arī turpmāk saglabāt pilsonisko drosmi, izvirzot vispārējai apspriešanai asākos jautājumus. Tas nepieciešams, lai Latvijā attīstītos spēcīga un moderna politiskā nācija.

Cieņā,

Rīgā 1997. gada 25. septembrī Guntis Ulmanis

— Ukrainas apmeklējumā

Atvaļinājuma laikā, no 25.līdz 30.septembrim, Valsts prezidents Guntis Ulmanis atradīsies Ukrainā, kur notiks sarunas ar Ukrainas prezidentu Leonīdu Kučmu un Ukrainas premjerministru Valeriju Pustovoitenko. Sarunu gaitā plānots apspriest virkni jautājumu, kas skar abu valstu intereses.

Vakar, 25.septembrī, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis Kijevā tikās ar Ukrainas premjerministru Valeriju Pustovoitenko. Saruna noritēja draudzīgā un savstarpēji atbalstošā gaisotnē. Tikšanās laikā pārrunāti abpusējo tradicionāli draudzīgo attiecību padziļināšanas jautājumi, kā arī analizēta starptautiskā situācija kopumā. Sarunas gaitā aplūkotas abu valstu eirointegrācijas lietas, savstarpējais atbalsts un sadarbība, kas ir svarīgs posms kopējā valstu virzībā uz demokrātiskajām Eiropas struktūrām un nostiprina divpusējās attiecības jaunā līmenī.

Analizējot ekonomisko sadarbību, tika konstatēts, ka tā visumā attīstās pakāpeniski, starpvaldību komisija strādā un būtu lietderīga valdību vadītāju tikšanās.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!