• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2019. gada 16. aprīļa noteikumi Nr. 162 "Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 5. augusta noteikumos Nr. 433 "Mediatoru sertifikācijas un atestācijas kārtība"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.2019., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/op/2019/79.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 163

Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 6. septembra noteikumos Nr. 696 "Zemes dzīļu izmantošanas licenču un bieži sastopamo derīgo izrakteņu ieguves atļauju izsniegšanas kārtība"

Vēl šajā numurā

18.04.2019., Nr. 79

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 162

Pieņemts: 16.04.2019.

OP numurs: 2019/79.7

2019/79.7
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 14 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 162

Rīgā 2019. gada 16. aprīlī (prot. Nr. 20 19. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 5. augusta noteikumos Nr. 433 "Mediatoru sertifikācijas un atestācijas kārtība"

Izdoti saskaņā ar Mediācijas likuma
20. panta ceturto daļu un
21. panta ceturto un sesto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2014. gada 5. augusta noteikumos Nr. 433 "Mediatoru sertifikācijas un atestācijas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2014, 156. nr.; 2015, 187. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 1.3. apakšpunktā vārdus "(turpmāk – atestācijas pārbaudījums)" ar vārdiem "(turpmāk – atestācija)".

2. Izteikt 1.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.5. sertifikācijas pārbaudījuma un atestācijas maksu;".

3. Svītrot 3. punktā vārdu "pārbaudījuma".

4. Aizstāt 4. punktā vārdus "Sertifikācijas un atestācijas pārbaudījuma" ar vārdiem "Sertifikācijas pārbaudījuma un atestācijas".

5. Aizstāt 5. punktā vārdus "sertifikācijas un atestācijas pārbaudījumu" ar vārdiem "sertifikācijas pārbaudījuma un atestācijas".

6. Aizstāt 7. punktā vārdus "Sertifikācijas un atestācijas pārbaudījumus" ar vārdiem "Sertifikācijas pārbaudījumu un atestāciju".

7.  Aizstāt 8. punktā vārdus "sertifikācijas vai atestācijas pārbaudījuma" ar vārdiem "sertifikācijas pārbaudījuma vai atestācijas".

8. Izteikt 13. punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Protokolā norāda sertifikācijas pārbaudījuma vai atestācijas norises vietu, laiku, komisijas sastāvu, komisijas apspriežu laiku un pieņemtos lēmumus, kandidātus, kuri kārto eksāmenu, vai sertificētus mediatorus, kurus atestē, kā arī kandidātus un sertificētus mediatorus, kuri nav ieradušies, sertifikācijas pārbaudījuma otrās un trešās daļas variantu, mutiski uzdotos jautājumus, uz tiem sniegtās atbildes un pirmās, otrās un trešās daļas vērtējumu."

9. Aizstāt 14. punktā vārdus "sertifikācijas vai atestācijas pārbaudījuma" ar vārdiem "sertifikācijas pārbaudījuma vai atestācijas".

10. Aizstāt 22. punktā vārdus "un, ja iespējams, izmantojot arī citus saziņas līdzekļus" ar vārdiem "vai elektroniskā pasta adresi, ja kandidāts iesniegumā norādījis elektroniskā pasta adresi".

11. Aizstāt 58. punktā vārdus "kurš nokārtojis atestācijas pārbaudījumu" ar vārdiem "kurš atestēts".

12. Papildināt 60. punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Sertifikāta derīguma termiņā neieskaita laiku, kurā sertifikāta darbība apturēta."

13. Izteikt 65. punktu šādā redakcijā:

"65. Šo noteikumu 64. punktā minētajam pieteikumam pievieno:

65.1. pārskatu par sertificēta mediatora profesionālo darbību sertifikāta darbības laikā. Pārskatā norāda informāciju par:

65.1.1. novadīto mediācijas procesu skaitu, strīda veidu atbilstoši tiesību jomai, mediācijas procesa rezultātu;

65.1.2. dalību kvalifikācijas celšanas pasākumos, kā arī pedagoģisko vai zinātnisko darbību;

65.1.3. sabiedrisko darbību mediācijas jomas attīstībā;

65.1.4. citas ziņas, kas, pēc sertificēta mediatora domām, raksturo viņa profesionālo darbību;

65.2. sertifikāta darbības laikā novadīto triju mediācijas procesu aprakstus. Aprakstā norāda informāciju par konflikta risināšanā izmantotajiem konflikta analīzes un apstrādes veidiem, kā arī lietotajām metodēm un paņēmieniem;

65.3. dokumentus, kas apliecina, ka sertificēts mediators noklausījies mācību kursu vismaz 100 akadēmisko stundu apjomā par jautājumiem, kas saistīti ar sertificēta mediatora profesionālo darbību;

65.4. dokumentu, kas apliecina atestācijas maksas samaksu."

14. Izteikt 65.1 punktu šādā redakcijā:

"65.1 Šo noteikumu 65. punktā minētā pārskata un mediācijas procesu apraksta paraugu apstiprina padome un publicē padomes interneta vietnē."

15. Papildināt noteikumus ar 65.2 punktu šādā redakcijā:

"65.2 Šo noteikumu 65.2. apakšpunktā minētos triju mediācijas procesu aprakstus var aizstāt ar padomes izsniegtu apliecinājumu par dalību padomes īstenotā projektā, kas saistīts ar mediācijas procesu vadīšanu, ja projekta ietvaros novadīti vismaz 15 mediācijas procesi. Ja padomes īstenotā projekta ietvaros novadīti 10 līdz 14 mediācijas procesi, triju mediācijas procesu aprakstus var aizstāt ar vienu mediācijas procesa aprakstu un padomes izsniegtu apliecinājumu par dalību projektā. Ja padomes īstenotā projekta ietvaros novadīti no viena līdz deviņiem mediācijas procesiem, triju mediācijas procesu aprakstus var aizstāt ar diviem mediācijas procesu aprakstiem un padomes izsniegtu apliecinājumu par dalību projektā."

16. Papildināt 66. punkta ievaddaļu aiz vārda "Padome" ar vārdiem un skaitļiem "izskata šo noteikumu 64. un 65. punktā minētos dokumentus un".

17. Papildināt 66.2. apakšpunktu aiz vārda "prasību" ar vārdiem "vai izpildījis to daļēji".

18. Papildināt noteikumus ar 66.1 punktu šādā redakcijā:

"66.Lēmumu par atestācijas atteikumu padome sertificētam mediatoram nosūta mēneša laikā no pieteikuma saņemšanas dienas."

19. Izteikt 67. punktu šādā redakcijā:

"67. Ja pēc šo noteikumu 64. punktā minētā pieteikuma iesniegšanas sertifikāta darbību aptur, pieteikuma izskatīšanu atliek. Šādā gadījumā lēmumu par sertificēta mediatora atestāciju pieņem mēneša laikā no dienas, kad sertifikāta darbība atjaunota."

20. Izteikt 71., 72., 73., 74. un 75. punktu šādā redakcijā:

"71. Padome atestāciju organizē ne vēlāk kā mēnesi pirms mediatora sertifikāta darbības termiņa beigām un ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms atestācijas publicē padomes interneta vietnē informāciju par atestācijas laiku.

72. Atestācijas mērķis ir novērtēt sertificēta mediatora profesionālo darbību un tās rezultātus, kā arī veicināt sertificēta mediatora profesionālo attīstību.

73. Komisija atestāciju veic bez sertificēta mediatora klātbūtnes, pamatojoties uz šo noteikumu 64. un 65. punktā minētajiem dokumentiem. Ja komisija, izvērtējot iesniegto dokumentu atbilstību šo noteikumu 65. punktā minētajām prasībām, secina, ka atestācija bez sertificētā mediatora klātbūtnes nav iespējama, komisija par to nekavējoties informē padomi. Padome informē sertificētu mediatoru par atestācijas norises laiku un vietu, nosūtot rakstisku paziņojumu pa pastu uz sertificēta mediatora norādīto adresi vai elektroniskā pasta adresi, ja sertificēts mediators pieteikumā sertificēta mediatora atestācijai norādījis elektroniskā pasta adresi. Informāciju par komisijas lēmumu un atestācijas norises vietu un laiku sertificētam mediatoram nosūta vismaz trīs darbdienas pirms atestācijas dienas.

74. Ja sertificēts mediators neierodas uz atestāciju un komisija neierašanās iemeslus atzīst par attaisnojošiem, padome nosaka citu atestācijas norises laiku. Sertificēts mediators atestācijas maksu atkārtoti nemaksā. Ja sertificēts mediators neierodas uz atestāciju bez attaisnojuma, atestācijas maksu viņam neatmaksā.

75. Ja komisija ir pieņēmusi lēmumu par sertificēta mediatora atestāciju klātienē, komisijas priekšsēdētājs, uzsākot atestāciju, iepazīstina sertificētu mediatoru ar komisijas sastāvu."

21. Svītrot 76. punktā vārdu "pārbaudījuma".

22. Izteikt 77., 78. un 79. punktu šādā redakcijā:

"77. Ja komisija ir pieņēmusi lēmumu par sertificēta mediatora atestāciju klātienē, komisija uzklausa sertificēta mediatora ziņojumu par viņa profesionālo darbību sertifikāta darbības laikā.

78. Uzklausot mediatora ziņojumu par viņa profesionālo darbību, komisijas locekļiem ir tiesības uzdot precizējošus jautājumus, kas saistīti ar sertificēta mediatora profesionālo darbību sertifikāta darbības laikā.

79. Pēc atestācijas sertificēts mediators atstāj atestācijas telpu."

23. Svītrot 82. punktu.

24. Svītrot 83. punktā vārdu "pārbaudījuma".

25.  Svītrot 5. pielikuma nosaukumā vārdu "pārbaudījuma".

26. Aizstāt 5. pielikumā vārdus "(pārbaudījuma norises vieta)" ar vārdiem "(atestācijas norises vieta)".

27. Aizstāt 5. pielikumā vārdus "atestācijas pārbaudījumā" ar vārdu "atestācijā".

Ministru prezidenta vietā –
finanšu ministrs J. Reirs

Ministru prezidenta biedra,
tieslietu ministra vietā –
izglītības un zinātnes ministre I. Šuplinska

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!