• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts reģistriem kā valsts sakārtotības spoguli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.1997., Nr. 224 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30605

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Starptautiskajās militārajās mācībās Ādažos

Vēl šajā numurā

11.09.1997., Nr. 224

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts reģistriem kā valsts sakārtotības spoguli

Preses konferencē ar Latvijas tieslietu ministru un Norvēģijas reģistru attīstības sabiedrības direktoru

Vakar, 10. septembrī, ar preses konferenci Tieslietu ministrijā noslēdzās Norvēģijas valsts sabiedrības “Norvēģijas reģistru attīstība” ( Norway Registers Development — NRD) direktora Džona Olaisena ( John Schjelderup Olaisen ) (attēlā pa labi) trīs dienu vizīte Latvijā. Viesis bija ieradies mūsu valstī atbildes vizītē, lai turpinātu sarunas par reģistru attīstības koncepciju Latvijā, kā arī par Norvēģijas puses iespējamo atbalstu centralizētas datorizētas reģistra sistēmas izveidošanai un piedāvājumu realizēt reģistru sistēmas datorizācijas un attīstības projektu.

Dž. Olaisens apmeklēja Uzņēmumu reģistru, pabija Satiksmes, Iekšlietu, Finansu un Tieslietu ministrijā, tikās ar valsts ieņēmumu valsts ministri Aiju Poču, Valsts zemes dienesta un Zemesgrāmatu nodaļu pārstāvjiem.

Pirms preses konferences Dž. Olaisenam notika saruna ar tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču.

Ievadot preses konferenci, tieslietu ministrs atzīmēja, ka norvēģu viesa brauciens uz Latviju uzskatāms par atbildes vizīti, jo Latvijas pārstāvji pirms kāda laika apmeklējuši Norvēģiju un ieinteresējušies par reģistra lietām šajā valstī.

— Lai gan Norvēģija nav Eiropas Savienības dalībvalsts, tomēr ES valstīs uzskata, ka Norvēģijā ir viena no labāk izveidotajām reģistru sistēmām, un pārņem daļu no šīs pieredzes. Mūsu valstī līdz šim nav reģistra attīstības koncepcijas, jo resoru intereses arvien bijušas tās galvenās. Tieslietu ministrija perspektīvā vēlas pārņemt kādu daļu no norvēģu pieredzes un veidot nacionālu reģistrācijas integrācijas sistēmu, — teica Dz. Rasnačs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!