• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.1997., Nr. 223 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30581

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

10.09.1997., Nr. 223

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta

Salena fonda prezidents

Vakar, 9.septembrī, Rīgas pilī Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Aina Ulmanes kundze tikās ar “Salen Foundation” prezidentu Svenu Hampusu Salenu un Evu Salenas kundzi.

Sarunas sākumā Valsts prezidents izteica pateicību un gandarījumu par Salena fonda aktivitātēm un ieguldījumiem Latvijas izglītībā, zinātnē, kultūrā un sociālajā jomā. Valsts prezidents informēja viesus par situāciju Latvijā un prioritārajiem virzieniem valsts attīstībā. “Izglītība ir viena no prioritātēm, kam izlietojam vislielāko daļu budžeta līdzekļu, tomēr arī tā vēl ir daudz par maz. Tādēļ jebkura veida palīdzība izglītības jomā mūsu valstij ir ļoti nozīmīga,” atzina G.Ulmanis.

S.H.Salens pastāstīja, ka fondu dibinājis viņa tēvs, ka fonds ir salīdzinoši neliels, jo gadā iztērē pusi līdz vienu miljonu dolāru. Fonda valdē darbojas Zviedrijā pazīstami zinātnieki. Viņš arī vēlējās uzzināt Valsts prezidenta viedokli par jomām, kurās būtu visvairāk nepieciešama fonda praktiskā un materiālā palīdzība.

Valsts prezidents solīja tuvākajā laikā sniegt personīgu atbildi uz šo jautājumu, kā arī izteica vēlējumu fondam turpmāk līdzdarboties to jomu atbalstīšanā, kuras tas uzskata par prioritārām savā darbībā.

Salena fonds atbalsta vairāku virzienu pētījumus Austrumu valstīs, kopumā ieguldīti 1,4 miljoni Zviedrijas kronu dažādos Latvijas projektos. Ieguldījumi veikti no 1995.gada, kad fonds piešķīra Pestīšanas armijas veco ļaužu pansionātam Rīgā 100 tūkstošus Zviedrijas kronu, kā arī sagādāja līdzekļus viengadīgai viesu profesūrai celulozes tehnikas jomā Rīgas Tehniskajā universitātē.

200 tūkstošu Zviedrijas kronu ieguldījums Latvijas Vēstures muzeja attīstībā paredzēja visu izmaksu segšanu, izveidojot ekspozīciju “Latvijas zemnieku dzīvesveids”. Ar fonda palīdzību finansētas Latvijas odontologu studijas Karaliskajā institūtā (apm.500 tūkst.Zviedrijas kronu) un t.s. projektā “Domesnas” (Jūras arheoloģija sadarbībā ar Karalisko Tehnisko augstskolu, 218 tūkst.Zviedrijas kronu).

Latvijas Mākslas akadēmijas zinātniskā padome izteikusi ierosinājumu piešķirt Latvijas valsts augstāko apbalvojumu — Triju Zvaigžņu ordeni — Zviedrijas pilsonim Svenam Hampusam Salenam — mecenātam, kultūras atbalstītājam un Latvijas interešu aizstāvim Skandināvijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!