• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas viesis - Kipras ārlietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.1997., Nr. 217 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30533

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nozaru ziņas

Vēl šajā numurā

04.09.1997., Nr. 217

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Latvijas viesis —

Kipras årlietu ministrs

Šodien mūsu valstī oficiālā vizītē ierodas Kipras Republikas ārlietu ministrs Jannis Kasulidess (Ioannis Kasoulides) .

Viņa ekselence Jannis Kasulidess, Kipras Republikas ārlietu ministrs, dzimis 1948. gada 10. augustā Nikosijā. Pēc izglītības viņš ir ārsts, studējis medicīnu Lionas universitātē un specializējies geriatrijā Londonas klīnikās.

Vēlākais ministrs jau agri iesaistījās politikā, viņš ieņēmis dažādus posteņus Kipras Demokrātiskās kustības partijā — bijis apgabala sekretārs un partijas jaunatnes organizācijas sekretārs. 1990. gadā Jannis Kasulidess tika ievēlēts par Kipras Demokrātiskās kustības partijas jaunatnes organizācijas prezidentu un bija šajā amatā līdz 1993. gada martam.

1991. gada 19. maija vēlēšanās Jannis Kasulidess no Nikosijas vēlēšanu apgabala tika ievēlēts Kipras Pārstāvju palātā. Viņš bijis parlamenta Veselības aizsardzības komitejas prezidenta vietnieks, vēlāk Finansu un budžeta, kā arī Izglītības komitejas loceklis.

Kopš 1993. gada februāra Jannis Kasulidess ir Kipras Republikas valdības loceklis, bet ārlietu ministrs — kopš šī gada aprīļa.

Kipras Republikas ārlietu ministrs Jannis Kasulidess savas vizītes laikā tiksies ar mūsu valsts Ministru prezidentu Guntaru Krastu, ar Saeimas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Andri Ameriku, ārlietu ministru Valdi Birkavu un Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Edvīnu Inkēnu. Sarunu laikā tiks pārrunāti Latvijas Republikas un Kipras Republikas divpusējo attiecību jautājumi. Tiekoties ar Latvijas ārlietu ministru Valdi Birkavu, paredzēts parakstīt Latvijas Republikas valdības un Kipras Republikas valdības līgumu par ilgtermiņa ekonomisko, zinātnisko, tehnisko un rūpniecisko sadarbību.

Nozīmīgi var būt arī abu mūsu valstu politiskie kontakti, īpaši sadarbība starptautiskajās organizācijās. Kipra, tāpat kā Latvija, vēlas iestāties Eiropas Savienībā, un Kipras ekonomiskie un sociālie rādītāji ļauj mazajai salas valstij visai cerīgi raudzīties uz šo perspektīvu. Kipras sarežģītākā problēma ir fakts, ka joprojām apmēram trešo daļu valsts teritorijas okupē Turcijas karaspēks. Arī šis apstāklis palielina Kipras ieinteresētību labos un abpusēji izdevīgos starptautiskajos kontaktos ar dažādu pasaules reģionu valstīm.

Jānis Ūdris,

“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!