• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Tērvetes novada dome
Novada dome publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu, ja ar saistošajiem noteikumiem noteikusi oficiālo izdevumu "Latvijas Vēstnesis" par saistošo noteikumu publicēšanas vietu.
Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tērvetes novada domes 2019. gada 11. janvāra saistošie noteikumi Nr. 2 "Par Tērvetes novada pašvaldībai piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu nomas maksu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2019., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/op/2019/40.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

26.02.2019., Nr. 40

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tērvetes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2

Pieņemts: 11.01.2019.

OP numurs: 2019/40.7

2019/40.7
RĪKI

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi Nr. 2

Tērvetes novada Tērvetes pagastā 2019. gada 11. janvārī

Par Tērvetes novada pašvaldībai piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu nomas maksu

APSTIPRINĀTI
ar Tērvetes novada domes 2019. gada 11. janvāra
sēdes lēmumu (prot. Nr. 1, 2. §),
ar precizējumu 2019. gada 21. februāra
sēdē (prot. Nr. 3, 1. §)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija
noteikumu Nr. 350 "Publiskas personas zemes nomas
un apbūves tiesības noteikumi" 31. punktu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk tekstā – Noteikumi) nosaka Tērvetes novada pašvaldībai (turpmāk tekstā – pašvaldība) piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu nomas maksas apmēru atsevišķiem zemesgabalu veidiem.

2. Neapbūvēta zemesgabala, kas ir starpgabals vai neapbūvēts zemesgabals, kas nav iznomājams patstāvīgai izmantošanai un tiek iznomāts tikai pieguļošā nekustamā īpašuma īpašniekam vai lietotājam ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, nomas maksa tiek noteikta 1,5 % no zemesgabala kadastrālās vērtības gadā, bet ne mazāk kā 7 euro gadā par katru zemesgabalu.

3. Neapbūvēta zemesgabala, kas tiek izmantots personisko palīgsaimniecību vajadzībām atbilstoši likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos" 7. pantam ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, nomas maksa tiek noteikta 0,5 % no zemesgabala kadastrālās vērtības gadā, bet ne mazāk kā 7 euro gadā par katru zemesgabalu.

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

 

Tērvetes novada domes saistošo noteikumu Nr. 2 "Par Tērvetes novada pašvaldībai piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu nomas maksu"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Tērvetes novada pašvaldībai piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu nomas maksas noteikšanas kārtību šobrīd regulē Tērvetes novada domes 2015. gada 22. janvāra saistošie noteikumi Nr. 1 "Tērvetes novada pašvaldībai piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu iznomāšanas un nomas maksas noteikšanas kārtība", kas izdoti uz Ministru kabineta 2007. gada 30. oktobra noteikumu Nr. 735 "Noteikumi par publiskas personas zemes nomu" pamata.

2018. gada 1. jūlijā ir stājušies spēkā jauni Ministru kabineta noteikumi Nr. 350 "Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi" (turpmāk – Noteikumi Nr. 350), un ar to spēkā stāšanos atzīti par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2007. gada 30. oktobra noteikumi Nr. 735 "Noteikumi par publiskas personas zemes nomu" (turpmāk – Noteikumi Nr. 735).

Noteikumu Nr. 350 139. punkts nosaka, ka pašvaldības izvērtē saskaņā ar Noteikumu Nr. 735 18. punktu izdotos pašvaldību saistošos noteikumus un, ja nepieciešams, izdod jaunus saistošos noteikumus.

Noteikumu Nr. 350 31. punkts nosaka tiesības pašvaldībai savos saistošajos noteikumos noteikt lielāku nomas maksu par pašvaldības neapbūvētajiem zemesgabaliem, nekā minēts šo noteikumu 30.1., 30.2. un 30.3. apakšpunktā.

2. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem paredzēti divi gadījumi, kādos pašvaldība par tai piederošajiem vai piekrītošajiem neapbūvētajiem zemesgabaliem nosaka lielāku nomas maksu, nekā tas noteikts Ministru kabineta noteikumu 30.1. un 30.2. apakšpunktā, un tas ir:

1) Neapbūvēta zemesgabala, kas ir starpgabals vai neapbūvēts zemesgabals, kas nav iznomājams patstāvīgai izmantošanai un tiek iznomāts tikai pieguļošā nekustamā īpašuma īpašniekam vai lietotājam ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, nomas maksa tiek noteikta 1,5 % no zemesgabala kadastrālās vērtības gadā, bet ne mazāk kā 7 euro gadā par katru zemesgabalu;

2) Neapbūvēta zemesgabala, kas tiek izmantots personisko palīgsaimniecību vajadzībām atbilstoši likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos" 7. pantam ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, nomas maksa tiek noteikta 0,5 % no zemesgabala kadastrālās vērtības gadā, bet ne mazāk kā 7  euro gadā par katru zemesgabalu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Nav būtiskas ietekmes uz pašvaldības budžetu.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras veic Tērvetes novada pašvaldības centrālā administrācija.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!