• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - kultūras biedrību asociācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.1997., Nr. 216 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30511

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sludinājumi, paziņojumi, reklāma

Vēl šajā numurā

03.09.1997., Nr. 216

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta —

Kultūras biedrību asociācija

Turpinājums no 1.lpp.

Pēc Gunta Ulmaņa domām, ņemot vērā LNKBA pastāvēšanas un darbības nozīmīgumu ne tik vien demokrātiskas sabiedrības kultūras dzīves daudzveidības kontekstā, bet arī ar asociācijas darbību saistītos ārpolitiskos aspektus, runāt par ēkas atņemšanu ir galēji neētiski un tuvredzīgi. Lai vēlreiz apliecinātu savu apņemšanos veicināt starpetnisko dialogu un palīdzēt attīstīties mazākumtautību kultūrai, Valsts prezidents atkārtoti aicina valdību neīstenot tādu politiku, kas kaitētu minētajām norisēm un dotu niecīgāko iemeslu apšaubīt Latvijas valsts gatavību un vēlēšanos atbalstīt mazākumtautību kultūras organizācijas.

Ilmārs Geige uzsvēra, ka LNKBA būtu pilnībā jāatbrīvo no zemes nodokļa un nomas maksas, kā arī piebilda, ka būtu jāpaliek spēkā līgumam, kas noslēgts ar Valsts nekustamā īpašuma aģentūru, pirms ēka ar Ministru kabineta lēmumu tika nodota VAS “Rosme” pārvaldījumā. I.Geige uzskata, ka ir bijis nekorekti no valsts iestāžu puses neinformēt asociāciju par ēkas pārvaldītāja maiņu, par ko asociācijas pārstāvji un Tieslietu ministrijas atbildīgā nodaļa uzzinājuši tikai no laikraksta “Latvijas Vēstnesis”.

Tikšanās laikā apspriesti nākamajā Tautību konsultatīvās padomes sanāksmē izskatāmie jautājumi, tai skaitā arī tādi jautājumi kā valsts pilsonības politika saistībā ar starptautisko bērnu tiesību likumdošanu, kā arī aizkavējusies Vispārējās konvencijas par nacionālo minoritāšu aizsardzību ratifikācija. Sarunas gaitā apsvērta iespēja uzaicināt uz TKP sanāksmi lielāko frakciju vadītājus, lai rastu ieskatu, kāpēc minētās konvencijas ratifikācija nemitīgi tiek atlikta uz vēlāku laiku.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!