• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Zināšanas ir bagātība, kas padara stiprākus mūs un mūsu valsti - Latviju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.1997., Nr. 215 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30484

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

02.09.1997., Nr. 215

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Zināšanas ir bagātība, kas padara stiprākus mūs un mūsu valsti — Latviju”

Mācību gada ieskaņā

Skolēni! Skolotāji! Vecāki!

Katrs jauns skolas gads ir jauns sākums un jauna apņemšanās. Līdzīgi pārdomām un cerībām gadu mijā, arī 1.septembrī ikviens vēlas kļūt labāks, apzinīgāks un neatlaidīgāks.

Mācību gads ir jauns darba cēliens, kas iesākas ar bērnu čalām piepildītu skolu, rudens ziediem un svinīgu noskaņu.

Mācību gads sākas ar klasi un skolotāju. Ar cilvēku, kura darbs ir misija. Jaunās paaudzes skološana un audzināšana ir viena no valstiski nozīmīgākajām lietām. Tādēļ arī valstij jāuzņemas atbildības daļa par bērniem, kuri šogad neapmeklēs skolu. Izglītība ir tas pamats, kurš jāsaņem katram, lai vēlāk patstāvīgi izšķirtos par savu nākotni.

Mācību gada ieskaņā visiem vēlu daudz pacietības un spēka. Skolēniem vēlu līdz pat mācību gada izskaņai saglabāt vasarā krāto enerģiju, nebaidīties no grūtībām un spēt pārvarēt slinkuma brīžus! Skolotājiem vēlu daudz spēka un profesionālas pārliecības, gribas augt līdzi laika garam un prasībām!

Vecākiem vēlu gūt patiesu gandarījumu no tām rūpēm un mīlestības, ko veltāt savu bērnu skološanai un audzināšanai!

Zināšanas ir bagātība, kas padara stiprākus mūs un mūsu valsti — Latviju.

1997.gada 31.augustā Valsts prezidents Guntis Ulmanis


Ministru prezidents sarunā ar augstskolas rektora v.i. Fredi Rekneru


Valsts prezidents ieskandina jauno mācību gadu


Atklājot Ventspils augstskolu — izglītības un zinātnes ministrs Juris Celmiņš, Ministru prezidents Guntars Krasts, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis un Ventspils mērs Aivars Lembergs


Vienā no jaunās skolas klasēm kopā ar skolēniem — skolas direktors Edvīns Šilovs, mācītājs Juris Rubenis un Valsts prezidents Guntis Ulmanis

Ministru prezidents Guntars Krasts — atklājot Ventspils augstskolu

Vakar, 1. septembrī, Ministru prezidents Guntars Krasts piedalījās Ventspils Augstskolas svinīgajā atklāšanā. Ministru prezidents tikās arī ar pašvaldības un vietējo uzņēmēju pārstāvjiem, uzsverot viņu saliedēto darbību Ventspils Augstskolas projekta īstenošanā. Viņš atzīmēja, ka pilsētas saimnieki un uzņēmēji ar īstu mecenātisma garu sapratuši, ka kapitāls jāiegulda ne tikai ekonomikā, bet arī izglītībā, kas liecina par Ventspils perspektīvām, jo augstskola ir nozīmīgākais un stabilākais kapitālieguldījums pilsētas attīstībā.

Valdības preses departaments

Foto: Uldis Pāže

Valsts prezidents Guntis Ulmanis — atklājot Pļavnieku ģimnāziju

Vakar, 1. septembrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis piedalījās Pļavnieku ģimnāzijas atklāšanā. Valsts prezidentu sagaidīja skolas direktors Edvīns Šilovs, skolēni, vecāki un skolotāku kolektīvs. G.Ulmanis apsveica klātesošo ar jaunās skolas atklāšanu un jaunā mācību gada sākumu.

Skolas iesvētīšanā svētvārdus teica mācītājs Juris Rubenis. Valsts prezidents apskatīja skolas telpas un uzdāvināja skolai Irīdas Lazdiņas akvareli “Klusā daba”.

Valsts prezidenta preses dienets

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!