• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzmanību, deg meži!. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.08.1997., Nr. 213 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30463

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēlreiz par Streiku likuma projektu

Vēl šajā numurā

28.08.1997., Nr. 213

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzmanību, deg meži!

Vakar, 27.augustā, iekšlietu ministrs Ziedonis Čevers izdevis pavēli par iekšlietu iestāžu paaugstinātās gatavības nodrošināšanu lielu meža ugunsgrēku dzēšanai.

Saskaņā ar pavēli Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apakšvienībām visā Latvijas teritorijā dislokācijas vietās ir jānodrošina divu maiņu diennakts dežūras. VUGD apakšvienībām jānodrošina pastāvīgi savstarpējie sakari ar pašvaldībām, virsmežniecībām, Zemessardzi, Aizsardzības ministrijas struktūrvienībām, tām jāprecizē dienestu funkcijas saskaņā ar pašvaldību apstiprinājumiem mežu ugunsgrēku dzēšanas operatīvajiem plāniem.

Izmantojot CSDD vietējo nodaļu informāciju, uzdots apzināt un iesniegt VUGD ziņas par rajona fiziskajām un juridiskajām personām piederošo ugunsgrēku dzēšanai pielāgojamo tehniku.

Ar šo pavēli VUGD un Valsts policijas, Zemessardzes, pašvaldību, Aizsardzības ministrijas struktūrvienību saskaņotu un operatīvu rīcību sakarā ar paaugstināto ugunsbīstamību Latvijas mežos. Piemēram, Ceļu policijas pārvaldei jārūpējas par to, kur notiek dzēšanas darbi, netiktu novietoti sveši transporta līdzekļi, dzēšanas vietām būtu nodrošināta brīva piekļūšana VUGD un citu struktūrvienību tehnikai.

Vakar, 27.augustā, vislielākie UGD spēki un tehniskie resursi koncentrēti Ādažu poligonā, Rīgā, TEC–2 teritorijā, un Rīgas rajona Tīrainē, kur deg kūdras purvs. 27 hektāru platībā mežs deg arī Ķemeru pagastā, ugunsnedroša situācija saglabājas Ropažu un Mālpils pagastā. Mežs ir aizdedzies arī Madonas rajona Teiču rezervātā. Pašlaik mežu dzēšanas darbos pārsvarā iesaistīti VUGD dienesta darbinieki ar tehnisko aprīkojumu, kā arī Zemessardzes apakšvienības.

IeM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!