• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisko konferenci Helsinkos. Par Ceļu policijas pasākumiem septembrī. Par obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas uzlīmēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.1997., Nr. 211 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30410

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceļs uz Eiropu

Vēl šajā numurā

26.08.1997., Nr. 211

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nozaru ziņas

Ārlietu ministrija

Informācija 1997.gada 25.augustā

Par starptautisko konferenci Helsinkos

25. un 26.augustā ārlietu ministrs Valdis Birkavs uzturas Helsinkos, kur notiek starptautiska konference “Ziemeļvalstu un kaimiņteritoriju drošība” (“Security in the Nordic Countries and Adjacent Areas”) . Konferenci organizē Ziemeļvalstu padome, un galvenie tajā aplūkojamie temati ir jauni izaicinājumi Ziemeļvalstu drošības politikai, kā arī drošības politikas aspekti demokrātijas, cilvēktiesību un ekonomikas attīstībā.

Vakar konferenci atklāja Ziemeļvalstu padomes prezidents Olofs Salmens (Olof Salmen) . Latvijas Republikas ārlietu ministrs konferencē uzstājās ar runu “Baltijas drošības iekļaušana Eiropas darbības plānā” (“Putting Baltic Security on the European Agenda”) . V.Birkavs savā runā pievērsās Latvijas un Baltijas drošības jautājumiem, NATO un ES paplašināšanās procesiem, kā drošības faktoru akcentējot ES pievienošanās sarunu uzsākšanu ar visām trim Baltijas valstīm vienlaikus.

Konferencē piedalās Somijas premjerministrs Pāvo Liponens (Paavo Lipponen) , Norvēģijas ārlietu ministrs Bjorns Tore Godāls (Bjærn Tore Godal) , Zviedrijas aizsardzības ministrs Bjorns von Sjudovs (Björn von Sydow) , Somijas ārlietu ministre Tarja Halonena (Tarja Halonen) , Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Avdejevs, Islandes ārlietu ministrs Haldors Asgrimsons (Halldör Asgrimsson) , kā arī augsta ranga amatpersonas no NATO un ES.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Iekšlietu ministrija

Informācija 1997.gada 25.augustā

Par Ceļu policijas pasākumiem septembrī

Iekšlietu ministrs Ziedonis Čevers akceptējis pasākumu plānu, ko iecerējusi veikt Ceļu policijas pārvalde, sākot ar septembri, visā Latvijas teritorijā. Pasākumu mērķis — nodrošināt lielāku ceļu satiksmes dalībnieku atbildību un pievērst sabiedrības uzmanību bērnu traumatismam ielās un ceļos. Paredzēts, ka pasākumos tiks iesaistīta arī zemessardze, pašvaldību policija, valsts policijas iecirkņu inspektori un nepilngadīgo lietu inspektori. Plānots, ka šie dienesti pastiprināti dežūrēs pie skolām, lauku rajonos arī pie autobusu pieturām, vietās, kur pulcējas bērni. Skolās un bērnudārzos paredzēts rīkot minikonkursus par satiksmes drošības ievērošanu. Pilsētu un rajonu prese un citi masu saziņas līdzekļi tiks informēti par problēmām, kas saistītas ar bērnu traumatismu ielās un ceļos, īpašu uzmanību veltot skrituļslidu un skrituļdēļu lietotāju drošībai. Pēc Ceļu policijas pārvaldes statistikas datiem 1996.gada septembrī satiksmes negadījumos Latvijā bojā gājuši 2 bērni, 54 guvuši ievainojumus.

27.augustā Ceļu policijas pārvaldē visu Latvijas rajonu ceļu policijas priekšnieki vēlreiz tiks instruēti par pasākumu plāniem, norisi un izpildes gaitu.

Iekšlietu ministrijas preses centrs

Iekšlietu ministrija

Informācija 1997.gada 25.augustā

Par obligātās civiltiesiskās atbildības

apdrošināšanas uzlīmēm

1.septembrī stāsies spēkā likums par sauszemes transporta līdzekļu civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu. Tā kā līdz šim nav apstiprināti MK noteikumi, kas nosaka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas uzlīmju izsniegšanas kārtību, Ceļu satiksmes noteikumu 175.punkta pildīšanai Ceļu policijas pārvaldes darbiniekiem nav noteikta normatīvā bāze. Lai nodrošinātu sauszemes transporta īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas pārbaudi, Ceļu policijas darbiniekiem vajadzēs kontrolēt visus transportlīdzekļus, kuriem nebūs attiecīgas apdrošināšanas uzlīmes, lai gan to izsniegšana nav paredzēta gadījumos, ja transportu apdrošina uz laiku, kas mazāks par trim mēnešiem.

Tāpat nav noteikta kārtība uzlīmes izsniegšanai transportlīdzekļu īpašniekiem, kuri apdrošina civiltiesisko atbildību apdrošināšanas firmās, kurām nav vienošanās ar Ceļu satiksmes drošības direkciju.

Šāds stāvoklis var radīt transportlīdzekļu īpašnieku satraukumu, īpaši tāpēc, ka sauszemes transporta īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā nav paredzēta šādu uzlīmju nepieciešamība visos apdrošināšanas termiņu gadījumos.

No vairāk nekā pusmiljona transportlīdzekļu turētājiem nedēļu pirms likuma stāšanās spēkā tikai aptuveni pusei ir izsniegta obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polise. Bez tam CSDD ir paziņojusi, ka dažu apdrošināšanas sabiedrību izsniegtajām apdrošināšanas uzlīmēm nav juridiska un likumiska pamatojuma.

Iekšlietu ministrs Ziedonis Čevers kopš viņa apstiprināšanas amatā šim jautājumam ir veltījis īpašu uzmanību. Vakar, 25.augustā, ministrs nosūtīja vēstuli satiksmes ministram Vilim Krištopanam ar lūgumu sekmēt Ministru kabineta noteikumu projekta izstrādi un pieņemšanu, kas nosaka kārtību, kādā tiks izsniegtas uzlīmes.

IeM ir nozīmētas atbildīgas amatpersonas, kas varētu līdzdarboties MK noteikumu ātrākā sagatavošanā.

Iekšlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!