• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 22. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.1997., Nr. 211 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30408

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.241

Par M.Vītolu

Vēl šajā numurā

26.08.1997., Nr. 211

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 22.augusta sēdē

Ministru kabinets pieņēma zināšanai Ekonomikas ministrijas sniegto informāciju par valsts investīciju programmu 1998.gadam un kopumā akceptēja valsts investīciju programmu 1998.gadam. Kopējais budžeta finansējums Valsts investīciju programmai paredzēts 41,8 miljoni latu. Akceptēts Valsts investīciju programmas īstenošanai nepieciešamo kopējo izsniedzamo valsts garantiju apjoms 38,4 miljoni latu un kopējo valdības aizdevumu apjoms 42,1 miljona latu izteiksmē.

Konceptuāli akceptētas pamatnostādnes investīcijām valsts īpašuma objektu atjaunošanas projektos to iekļaušanai Valsts investīciju programmā 1998. — 2000.gadam. Valsts nekustamo īpašumu aģentūrai kopīgi ar ministrijām uzdots noteikt valstiski svarīgāko administratīvo ēku atjaunošanas projektu sarakstu un iesniegt to Ekonomikas ministrijā.

Valdība uzklausīja un pieņēma zināšanai satiksmes ministra Viļa Krištopana sniegto informāciju par nozaru ministriju informātikas un sakaru projektu finansēšanu. Akceptēts finansēšanas koncepcijas projekts.

Valdība akceptēja dokumentu “LR valdības memorands par ES komisijas dokumentu “Agenda 2000 — Eiropas Komisijas atzinums par Latvijas pieteikumu iestāties ES””. 4.1. punkta pirmā rindkopa ir izteikta šādā redakcijā: “Latvijas valdība uzskata, ka naturalizācijas procesa pilnveidošana ir homogēnas sabiedrības izveidošanas priekšnoteikums. Valdība ir konceptuāli akceptējusi priekšlikumu diferencēt naturalizācijas nodevu. Valdība apņemas veikt nopietnu analīzi, lai konstatētu cēloņus, kas kavē to cilvēku naturalizāciju, kuriem uz to ir tiesības. Tiek veikta un tiks turpināta ierobežojumu izvērtēšana attiecībā uz noteiktiem nodarbošanās veidiem.”

Ministru kabineta Komitejas 25.augusta sēdē

Akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos “Valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamā īpašuma aģentūra” statūti”.

Akceptētas rīkojuma projekts “Par nekustamā īpašuma nodošanu Tieslietu ministrijas valdījumā”. Tieslietu ministrijas valdījumā plānots nodod deviņus nekustamos īpašumus, kuros pašlaik ir izvietotas vai nolemts izvietot tiesas un arhīvus.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par Jelgavas rajona Vilces pagasta Blankenfeldes muižas pārdošanu”.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu par Pasaules bankas aizdevuma atmaksas termiņa pagarināšanu SIA “Lauktehnika” līdz 2000.gada 1.septembrim.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par apžēlošanu”. Likumprojekts ietver normas par apžēlošanas lūguma iesniegšanas brīdi, lūguma atstāšanu bez izskatīšanas, tā izskatīšanas kārtību, apžēlošanas procedūru nāves soda gadījumā, lūguma atkārtotu izskatīšanu u.c.

Komiteja akceptēja likumprojektu “Pusvadītāju izstrādājumu topogrāfiju aizsardzības likums”. Līdz ar likuma pieņemšanu tiks paredzēti nosacījumi minētā intelektuālā īpašuma objekta tiesiskajai aizsardzībai, kas izriet no Latvijas starptautiskajām saistībām intelektuālā īpašuma aizsardzības jomā.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas valdības un Vācijas Federatīvās Republikas valdības vienošanos par ordeņu attiecību izveidošanu”.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku apakšvienību piedalīšanos mācībās “Centrazbat—97””. Mācības notiks Uzbekistānā 1997.gada septembrī.

Akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos “Par kārtību, kādā tiek apmaksāta personu uzturēšanās sociālās aprūpes iestādēs”. Grozījumi izstrādāti, lai likvidētu nepilnības finansēšanas jautājumos. Tiks novērsta situācija, ka izmaksājamie līdzekļi pansionātā dzīvojošajiem pensionāriem tiek atspoguļoti gan valsts, gan pašvaldību budžeta izdevumos. Grozījumi dos iespēju paredzēt pašvaldību budžetu izdevumu daļā tikai tos izdevumus, kas saistīti ar to kompetencē esošo funkciju izpildi.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par starpvaldību komisijas izveidošanu Latvijas Republikas valdības un Flandrijas valdības līguma par sadarbību realizēšanu”. Paredzams, ka komisiju no Latvijas puses vadīs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis.

Komiteja akceptēja noteikuma projektu “Par apdrošināšanas atlīdzības aprēķināšanas kārtību sakarā ar ceļu satiksmes negadījumā cietušās personas nāvi”. Noteikumu projektā noteikts personu loks, kurām ir tiesības uz apdrošināšanas atlīdzības regulāriem maksājumiem, apdrošināšanas atlīdzības pieprasīšanas un aprēķināšanas kārtība u.c.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!