• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.1997., Nr. 211 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30402

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas slieksni

Vēl šajā numurā

26.08.1997., Nr. 211

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

informācija

Valsts prezidents

— LU Botāniskajā dārzā

Vakar, 25.augustā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis apmeklēja LU Botānisko dārzu, lai nodotu dārznieku pārziņā šovasar no vizītes ASV atvestos sekvojas un sarkankoka stādus. Tos Valsts prezidents saņēma kā dāvinājumu no Snafrancisko Nacionālā dabas parka, kuru apmeklēja vizītes laikā.

Šogad LU Botāniskajam dārzam aprit 75 gadi.

Šī apmeklējuma laikā Valsts prezidents apskatīja arī citas Botāniskā dārza augu kolekcijas. Valsts prezidents parakstījās Botāniskā dārza viesu grāmatā un apsolīja ierasties viesos jau nākamā gada pavasarī.

— sarunā ar

Nacionālās bibliotēkas direktoru

Vakar, 25.augustā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktoru Andri Vilku.

Direktors informēja par jaunās bibliotēkas ēkas celtniecības sagatavošanās darbu plāniem. Šobrīd tiek sagatavoti tehniskie apakšprojekti, šim darbam iztērēti 0,66% no visas bibliotēkas celtniecībai nepieciešamās summas. A.Vilks uzsvēra, ka ir ļoti būtiski pabeigt darba zīmējumus, lai celtniecības uzsākšanai nebūtu kavēkļu.

Līdzšinējā darbu posmā iztērēts mazāk naudas līdzekļu, nekā būtu vajadzīgs. Viens no iemesliem ir tas, ka projekta būvlaukuma apjoms ir samazināts uz pusi, gan saglabājot ēkas vizuālo tēlu.

Bibliotēkas direktors izteica cerību, ka ar valdības, Kultūras ministrijas un Rīgas Domes izpratni un atbalstu bibliotēkas projekts varētu tikt virzīts uz priekšu. Pašlaik viens no svarīgākajiem jautājumiem ir investīciju plānošana šim objektam jau nākamā gada skatījumā.

Valsts prezidents un bibliotēkas direktors bija vienisprātis, ka bibliotēkas projekts ir Latvijas attīstības stratēģija ilgākam laika posmam, kam būtu nepieciešams labas gribas žests no valsts, lai pēc tam varētu piesaistīt ilgtermiņa kredītus no potenciālajiem privātajiem kapitāla ieguldītājiem.

G.Ulmanis izteica atbalstu bibliotēkas projekta īstenošanai un rosināja strādāt konkrētos virzienos, uzturot un iedzīvinot ideju par šī objekta nozīmību visas valsts mērogā. “Bibliotēkai ir jākļūst par mūsu tautas identitātes apliecinājumu, pieminekli šim vēsturiskajam gadsimtam un jākalpo integrācijas idejai,” uzsvēra Valsts prezidents.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!