• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Streiku likuma projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.1997., Nr. 211 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc notikuma

Vēl šajā numurā

26.08.1997., Nr. 211

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Streiku likuma projektu

Šodien, 26.augustā, Ministru kabinetā Latvijas Trīspusējā darba devēju, valsts un arodbiedrību konsultatīvā padome apspriež Streiku likuma projektu.

Šī gada jūnijā Labklājības ministrijas Darba departaments izstrādāja Streiku likumu un ar to saistītos grozījumus Latvijas Civilprocesa kodeksā un Administratīvo pārkāpumu kodeksā un 1.jūlijā iesniedza to Ministru kabinetā.

15.jūlijā Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība iesniedza Ministru Kabinetam vēstuli, addresējot toreizējam Ministru prezidentam A.Šķēlem un labklājības ministram V.Makarovam, ar iebildumiem pret izstrādāto likumprojektu un ierosināja to izskatīt sociālo partneru sarunās.

Ministru kabineta Komitejas sēdē tika nolemts likumprojektu neakceptēt, bet precizēt tā redakciju un, saskaņojot ar Tieslietu ministriju, mēneša laikā iesniegt izskatīšanai Trīspusējā darba devēju, valsts un arodbiedrības konsultatīvās padomes sanāksmē.

Gatavojoties trīspušu sarunām, Labklājības ministrijā tikās Streiku likuma veidotāji, Labklājības ministrijas pārstāvji un Latvijas Brīvo arodbiedrību pārstāvji. Taču šajās sarunās izdevās tikai nedaudz tuvināt abu pušu viedokļus, un LBAS ierosināja izveidot pilnīgi jaunu darba grupu un likuma projektu parstrādāt.

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) vēstulē labklājības ministram V.Makarovam ir atbalstījusi ministrijas izstrādāto projektu un uzskata, ka nav mērķtiecīgi veidot papildu darba grupu jauna projekta izstrādāšanai. Tajā pašā laikā LDDK ir iesniegusi vairākus priekšlikumus kā papildinājumus likumprojektā.

Labklājības ministrijas

Sabiedrisko sakaru nodaļa

Streiku likuma projekts — 2.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!