• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2018. gada 11. decembra noteikumi Nr. 785 "Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 3. maija noteikumos Nr. 238 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība vietējām rīcības grupām starpteritoriālai un starpvalstu sadarbībai"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2018., Nr. 245 https://www.vestnesis.lv/op/2018/245.23

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 786

Grozījums Ministru kabineta 2010. gada 27. aprīļa noteikumos Nr. 403 "Kārtība, kādā piešķir valsts atbalstu apgrozāmo līdzekļu iegādei lauksaimniecības produkcijas ražošanai"

Vēl šajā numurā

13.12.2018., Nr. 245

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 785

Pieņemts: 11.12.2018.

OP numurs: 2018/245.23

2018/245.23
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 26 Pēdējās nedēļas laikā 12 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 785

Rīgā 2018. gada 11. decembrī (prot. Nr. 59 44. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 3. maija noteikumos Nr. 238 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība vietējām rīcības grupām starpteritoriālai un starpvalstu sadarbībai"

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un
lauku attīstības likuma
5. panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2017. gada 3. maija noteikumos Nr. 238 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība vietējām rīcības grupām starpteritoriālai un starpvalstu sadarbībai" (Latvijas Vēstnesis, 2017, 89. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 9.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.2. starpvalstu sadarbības projekts tiek īstenots atbilstoši vietējās rīcības grupas sagatavotajai un sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju atlases komitejas apstiprinātajai vietējās attīstības stratēģijai šo noteikumu 3. punktā minētajā teritorijā un sadarbības partnera darbības teritorijā, radot labumu sadarbībā iesaistītās vietējās rīcības grupas un sadarbības partnera darbības teritorijas iedzīvotājiem. Starpvalstu sadarbības projektu var īstenot pilsētā, kurā ir vairāk nekā 15 000 iedzīvotāju (izņemot Rīgu), kā arī ārpus sadarbībā iesaistīto vietējo rīcības grupu darbības teritorijas, ja darbība attiecīgajā teritorijā ir pamatota vietējās attīstības stratēģijā un Lauku atīstības programmas pasākumā tiek uzstādīti labiekārtojuma elementi vai stacionārie reklāmas vai informācijas stendi ar norādēm uz objektiem kādā no sadarbībā iesaistīto vietējo rīcības grupu darbības teritorijām vai tiešais labuma guvējs ir tūrisma pakalpojuma sniedzējs, lauksaimniecības produkcijas ražotājs, lauksaimniecības produktu pārstrādātājs vai lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība, kas darbojas kādā no šīm teritorijām.Starpvalstu sadarbības projektu neīsteno viena komersanta interesēs;".

2. Izteikt 14.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.2. starpteritoriālās sadarbības projekts tiek īstenots šo noteikumu 3. punktā minētajā teritorijā atbilstoši sadarbībā iesaistīto vietējo rīcības grupu sagatavotai un sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju atlases komitejas apstiprinātai vietējās attīstības stratēģijai, radot labumu sadarbībā iesaistīto vietējo rīcības grupu darbības teritoriju iedzīvotājiem. Starpteritoriālās sadarbības projektu var īstenot pilsētā, kurā ir vairāk nekā 15 000 iedzīvotāju (izņemot Rīgu), kā arī ārpus sadarbībā iesaistīto vietējo rīcības grupu darbības teritorijas, ja darbība attiecīgajā teritorijā ir pamatota vietējās attīstības stratēģijā un Lauku atīstības programmas pasākumā tiek uzstādīti labiekārtojuma elementi vai stacionārie reklāmas vai informācijas stendi ar norādēm uz objektiem kādā no sadarbībā iesaistīto vietējo rīcības grupu darbības teritorijām vai tiešais labuma guvējs ir tūrisma pakalpojuma sniedzējs, lauksaimniecības produkcijas ražotājs, lauksaimniecības produktu pārstrādātājs vai lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība, kas darbojas kādā no šīm teritorijām. Starpteritoriālās sadarbības projektu neīsteno viena komersanta interesēs;".

3. Izteikt 20. punktu šādā redakcijā:

"20. Starpvalstu sadarbības projektā un starpteritoriālās sadarbības projektā attiecināmas ir tādu pamatlīdzekļu un programmnodrošinājuma iegādes izmaksas, kuras ir tieši saistītas ar projekta mērķa sasniegšanu un kopīgu darbību īstenošanu un nodrošina projekta ilgtspēju tā uzraudzības laikā."

4. Svītrot 24.13. apakšpunktu.

5. Aizstāt 41.2. apakšpunktā vārdu "trīs" ar vārdu "piecas".

6. Papildināt noteikumus ar 45. punktu šādā redakcijā:

"45. Uzraudzības periods sadarbības projektiem, kuros ir īstenotas šo noteikumu 20. punktā vai 24.5. apakšpunktā minētās darbības, ir pieci gadi."

7. Izteikt 2. pielikuma D.10.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"D.10.1. Izvērstas sadarbības projekta attiecināmās izmaksas

Izmaksu pozīcijas sadalījumā pa plānotajām sadarbības projekta darbībām un posmiem Cena par vienību ar PVN, EUR Vienību skaits Kopā attiecināmās izmaksas ar PVN, EUR* Attiecināmās izmaksas, kas tiek iekļautas priekšfinansējuma pieprasījumā, EUR
1 2 3 4 = 2 x 3

1. Ar kopīgu darbību īstenošanu saistītas izmaksas, t. sk. jaunu pamatlīdzekļu iegādes izmaksas

 
 
 
Izmaksas, kopā    

2. Administratīvās izmaksas, kas ir tieši saistītas ar sadarbības projekta koordinēšanu

 
 
    
Izmaksas, kopā    
KOPĀ    

Piezīme. * Attiecināmās izmaksas norāda ar PVN, ja vietējai rīcības grupai nav tiesību PVN atskaitīt no valsts budžetā maksājamās nodokļu summas kā priekšnodokli normatīvajos aktos par pievienotās vērtības nodokli noteiktajā kārtībā."

8. Papildināt 3. pielikumu aiz sadaļas "Piezīmes" ar tekstu šādā redakcijā:

"Ja punktu skaits ir vienāds, priekšroka saņemt publisko finansējumu ir sadarbības projektam, kuram ir lielāks koeficients. Koeficientus sadarbības projektu iesniegumiem un iesniegumiem par atbalsta saņemšanu sadarbības projekta tehniskai sagatavošanai aprēķina atsevišķi, izmantojot šādu formulu:

K = M / V, kur

K – koeficients, kas raksturo attiecināmo izmaksu proporciju;

M – maksimālais attiecināmo izmaksu apmērs sadarbības projekta īstenošanai vai tehniskai sagatavošanai (euro);

V – attiecināmo izmaksu apmērs, kas norādīts sadarbības projekta iesniegumā vai iesniegumā par atbalsta saņemšanu sadarbības projekta tehniskai sagatavošanai (euro)."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!