• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 19. augustā, akreditācijā pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.1997., Nr. 208 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30345

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Valsts nākotne ir izglītoti un radoši cilvēki"

Vēl šajā numurā

20.08.1997., Nr. 208

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 19.augustā, akreditācijā pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa

Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks

ALFREDS KULENDRANS DAVIDS ( Alfred Kulendran David )

Šobrīd ir vienreizēja iespēja apvienot Eiropu. Tā ir iespēja izveidot mūsu daudz cietušo kontinentu bez sadalījuma līnijām, kurā valda savstarpējās uzticības un sadarbības gaisotne. Attīstot savstarpējo politisko un ekonomisko dialogu, mēs spēsim izveidot drošu un stabilu nākotni, kurā kopējās eiropeiskās vērtības un ideāli būs noteicošais ikdienas darbā, kā arī ilglaicīgā politikā.

Vēstnieka kungs! Atļaujiet man novēlēt jums radošu darbu Latvijā!”

Pēc akreditācijas raksta pasniegšanas notika Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa un Šrilankas vēstnieka Alfreda Kulendrana Dāvida saruna. Tās laikā tika skarti jautājumi, kas saistīti ar abu valstu sadarbības iespējamajām jomām. Vēstnieks izteica gandarījumu, ka jau vairākus gadus Latvijas augstskolās mācās Šrilankas studenti. Kā viena no būtiskām abu valstu sadarbības jomām tika minēta tirdzniecība ar pārtikas precēm un kokmateriāliem. Lietderīgi būtu izveidot arī pārtikas pārstrādes kopuzņēmumus.

Vēstnieks informēja Latvijas Valsts prezidentu par iekšpolitisko situāciju Šrilankā un par savas valsts sadarbību ar citām Āzijas reģiona valstīm. Viņš izteica cerību, ka Latvija nākotnē nodibinās arvien ciešākus sakarus ne tikai ar Šrilanku, bet arī ar citām Dienvidāzijas valstīm. Latvijas Valsts prezidents izteica pārliecību, ka viņa plānotā vizīte Indijā šoruden būs ievērojams solis šādu attiecību veidošanā.

A.K.Dāvids dzimis 1940. gada 21. jūnijā. Beidzis Ceilonas universitāti un ieguvis bakalaura grādu vēsturē. Pēc tam viņš studējis Sociālo zinātņu institūtā Hāgā, iegūstot starptautisko attiecību speciālista diplomu, un absolvējis Deli universitāti ar maģistra grādu politiskajās zinātnēs. Vēstnieks studējis arī franču valodu Francijā.

Savas profesionālās karjeras sākumā A.K.Dāvids strādājis par skolotāju, pēc tam darbojies privātuzņēmumā. Divdesmit piecu gadu vecumā viņš iestājās Šrilankas ārlietu dienestā. Bijis Aizsardzības un Ārlietu ministrijas sekretāra vietnieks, tad direktora vietnieks un konsulāro lietu, vēlāk ekonomisko lietu direktors, Dienvidāzijas lietu direkcijas politisko lietu direktors.

A.K.Dāvids strādājis diplomātiskā darbā dažādās valstīs — bijis trešais sekretārs Šrilankas vēstniecībā Francijā, pirmais sekretārs vēstniecībā Ēģiptē, padomnieks vēstniecībā VFR un Šrilankas vēstnieks Nepālā, kā arī Šrilankas augstais komisārs Bangladešā. Viņš pārstāvējis Šrilanku savas valsts delegācijā ANO 42. Ģenerālās Asamblejas sesijā, sanāksmē par sociālās attīstības jautājumiem Kopenhāgenā un vairākos citos starptautiskos forumos.

A.K.Dāvids ir atraitnis. Viņam ir trīs bērni — 27, 22 un 15 gadus veci.

Vēstnieks pārstāv savu valsti arī Zviedrijā, viņa rezidence atrodas Stokholmā.

Jānis Ūdris,

“LV” ārpolitikas redaktors,

un Valsts prezidenta

preses dienests

Pie ārlietu ministra

1997. gada 19. augustā akreditācijas vizītē pie LR ārlietu ministra Valda Birkava bija ieradies Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas vēstnieks Latvijas Republikā Alfreds K.Davids ( Alfred Kulendran David ).

Sarunas sākumā V.Birkavs apsveica A.K.Davidu kā pirmo Šrilankas vēstnieku Latvijā un izteica cerību, ka turpmāk abu valstu savstarpējās attiecības strauji attīstīsies. Latvija ir ieinteresēta paplašināt attiecības ar Āzijas valstīm, attīstot savstarpēju dialogu kā politiskajā, tā arī ekonomikas un kultūras jomā.

Sarunas turpinājumā LR ārlietu ministrs informēja Šrilankas vēstnieku par Latvijas ārpolitikas stratēģijas nemainību jaunievēlētajā valdībā. Savukārt A.K.Davids iepazīstināja V.Birkavu ar Šrilankas valsts politikas prioritātēm, uzsverot vēlmi attīstīt labas attiecības gan ar Latviju, gan ar citām Baltijas reģiona valstīm.

Puses bija vienisprātis, ka abu valstu attiecībās uzsvars liekams uz sadarbību izglītības un ekonomikas jomā, kā arī uz sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros. Puses pateicās viena otrai par sniegto savstarpējo atbalstu ANO struktūru vēlēšanās un izteica gatavību aktivizēt šo sadarbības veidu. Par labu rādītāju attiecību attīstībai un nostiprināšanai kalpo Šrilankas jauniešu interese studēt Latvijā un iegūt medicīnas un civilās aviācijas speciālistu izglītību.

Sarunas noslēgumā Šrilankas vēstnieks iesniedza LR ārlietu ministram akreditācijas raksta kopijas.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!