• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jānis Vēbers. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.1997., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30331

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai sirdi dara mirdzošu

Vēl šajā numurā

19.08.1997., Nr. 207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

IN MEMORIAM

Jānis Vēbers

1930.g. 1.maijs — 1997.g. 14.augusts

Latvijas Universitāte, juristu un zinātnieku saime cietusi smagu zaudējumu — šī gada 14.augustā no dzīves pēkšņi šķīries ilggadējais Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes dekāns habilitētais tiesību doktors, profesors, LZA īstenais loceklis Jānis Vēbers. Visa viņa darba dzīve ir bijusi saistīta ar Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti un jurisprudenci tās plašākajā nozīmē.

J.Vēbers dzimis 1930.gada 1.maijā Jelgavā. 1954.gadā beidzis Latvijas Valsts universitātes Juridisko fakultāti un turpinājis strādāt fakultātē, sākot kā laborants un kļūstot par docentu, profesoru, habilitēto tiesību doktoru un Juridiskās fakultātes dekānu.

Profesors J.Vēbers devis paliekošu ieguldījumu vairāku juristu paaudžu profesionālajā sagatavošanā, juridiskās zinātnes attīstīšanā un tiesību aktu izstrādāšanā. Viņš bija iniciators un darba grupas vadītājs Latvijas 1937.gada Civillikuma atjaunošanā. J.Vēbers ir vairāk nekā 150 zinātnisku darbu autors latviešu, vācu, krievu, angļu un ungāru valodā, kā arī atzīta autoritāte ģimenes tiesībās un citās civiltiesību nozarēs. Paralēli pedagoģiskajam un zinātniskajam darbam J.Vēbers aktīvi piedalījās sabiedriskās dzīves norisēs — bija Latvijas Zinātņu akadēmijas Uzraudzības padomes priekšsēdētājs, LR Augstākās tiesas Konsultatīvās padomes loceklis un vairāku citu komisiju un darba grupu loceklis. Viņa darbība guva redzamu atbalsi ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām. J.Vēbers lasīja lekcijas Upsalas universitātē Zviedrijā, Helsinku universitātē, Vācijas Tiesnešu akadēmijā. Viņš ir lasījis referātus daudzās starptautiskās konferencēs, simpozijos, semināros, tai skaitā Oslo, Drēzdenē, Prāgā, Florencē.

Darbam J.Vēbers veltīja sevi visu, netaupīdams spēkus, enerģiju un veselību, un darbs arī viņu paņēma. Vienmēr nerimtīgs, enerģisks, sevi netaupot un dedzīgi citus skubinot, J.Vēbers vadīja fakultāti — studentus, mācībspēkus, darbiniekus. Un laiks arī viņu steidzināja.

J.Vēbera spilgtā personība, dzīve un devums paliks neizdzēšams juristu un laikabiedru atmiņā.

Latvijas Universitāte,

LU Juridiskā fakultāte

Atvadīšanās no dekāna profesora Jāņa Vēbera — Universitātes Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19, otrdien, 1997.gada 19.augustā, no pulksten 12 līdz 13.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!