• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Japānas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.1997., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30322

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.303

Noteikumi par pirmsskolas iestāžu un izglītības iestāžu darbinieku algām paredzētās mērķdotācijas sadali un izmaksas kārtību

Vēl šajā numurā

19.08.1997., Nr. 207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Japānas vēstnieks

— pie Saeimas priekšsēdētāja

Vakar, 18.augustā, atvadu vizītē pie Saeimas priekšsēdētāja Alfreda Čepāņa ieradās Japānas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Kagečika Matano.

Saeimas priekšsēdētājs pateicās vēstniekam par lielo ieguldījumu Latvijas un Japānas savstarpējo attiecību padziļināšanā un veicināšanā. Kā nozīmīgus sadarbības sasniegumus abas puses novērtēja Japānas Informācijas biroja atvēršanu Rīgā, neseno Japānas un Latvijas Parlamentārās asociācijas priekšsēdētāja Masakuni Murakami vizīti Latvijā, veiksmīgi bijuši arī kontakti ekonomikas jomā. Kā labu ekonomiskās sadarbības paraugu A.Čepānis minēja Japānas firmas “Nomura International” darījumu ar LR Finansu ministriju. Latvija augstu vērtē piešķirtos kredītus ekonomikas attīstībai.

K.Matano pauda optimismu attiecībā uz abu valstu sadarbību nākotnē, īpaši parlamentu līmenī, kā arī izteica apņēmību veicināt Latvijas Informācijas centra un Latvijas vēstniecības atvēršanu Tokijā.

Saeimas preses centrs

— pie Ministru prezidenta

Vakar, 18.augustā, pie Ministru prezidenta Guntara Krasta atvadu vizītē ieradās Stokholmā rezidējošais Japānas vēstnieks Latvijā Kagečika Matano.

Sarunas sākumā vēstnieks Japānas premjerministra vārdā apsveica G.Krastu ar stāšanos Ministru prezidenta amatā. K.Matano izteica pārliecību, ka G.Krasta vadītā valdība turpinās sekmīgi attīstīt Latvijas un Japānas attiecības. Ministru prezidents uzsvēra, ka, vēl būdams ekonomikas ministra amatā, aktīvi interesējies par Latvijas un Japānas attiecību attīstību.

K.Matano sacīja, ka Latvijā notikušas būtiskas izmaiņas tirgus ekonomikas un sabiedrības demokratizācijas virzienā, kā arī atzīmēja vairāku dažādu līmeņu Japānas delegāciju vizītes Latvijā un to, ka jūnijā Rīgā tika atvērts Japānas informācijas centrs, kas veicinās abu valstu sadarbību. Nākotnē plānots izveidot Latvijas informācijas centru Tokijā. Vēstnieks tāpat augstu novērtēja līdzsvaroto valdības deklarāciju.

Ministru prezidents atzīmēja, ka Japāna ir viena no nedaudzajām valstīm pasaulē, kas izstrādājusi valsts ekonomiskās attīstības stratēģijas programmu. K.Matano informēja G.Krastu par Japānas gatavību palīdzēt Latvijas valsts stratēģiskās attīstības plānošanā.

Noslēgumā Ministru prezidents pateicās vēstniekam par ieguldīto darbu Latvijas un Japānas attiecību attīstības sekmēšanā un novēlēja panākumus turpmākajā darbībā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!