• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pašvaldību sadarbība Janvāros - vides labā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.1997., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta

Vēl šajā numurā

19.08.1997., Nr. 207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldību sadarbība Janvāros — vides labā


|Atklāšanas brīdī, 14.augustā, — vides valsts ministrs Indulis Emsis, Talsu rajona padomes priekšsēdētājs Gaidis Bierands un izpilddirektors Juris Kokins

Latvijas vides aizsardzības programmā “500 -” sekmīgi iekļāvusies Talsu rajona padome. Ar Vides aizsardzības fonda atbalstu tā realizē projektu “Cieto sadzīves atkritumu izgāztuve Talsu rajona Laidzes pagasta “Janvāros”, kura kopējā izmaksa ir 315,2 tūkstoši latu. Vides aizsardzības fonds tam atvēlējis 164 tūkstošus latu. Šā gada 14. augustā tika atklāta Janvāru izgāztuve. Projekta realizācijas gaitu raksturo galvenais darbu koordinators Talsu rajona padomes izpilddirektors Juris Kokins:

— Cieto sadzīves atkritumu izgāztuve rajonā bija nepieciešama jau sen. Rajona padome 1995. gadā pasūtīja ģeoloģisko izpēti un izgāztuves projektu. To izstrādāja “Komunālprojekts” kopā ar pieaicinātiem speciālistiem. Projekta ekspertīzi veica Ventspils reģionālā vides pārvalde. Izgāztuve paredzēta tikai cietajiem sadzīves atkritumiem. Rūpniecisko, kaitīgo un citu veselībai bīstamo atkritumu ievešana un noguldīšana tajā būs kategoriski aizliegta. Izgāztuvi paredzēts apgūt divās kārtās.

Kad projekts bija apstiprināts, uz tā realizēšanu izsludinājām konkursu. Par konkursu izteica interesi piecas vietējās firmas. Noteiktajā laikā savus aprēķinus un visu vajadzīgo dokumentu paketi iesniedza trīs no tām. Uzvarēja SIA “Talsu meliorators”. Esam pārliecinājušies, ka šī izvēle bijusi pareiza, jo galvenie jau ir zemes darbi, drenāža, grāvji utt. — tas, ko melioratori vislabāk prot. Strādāt ir ļoti grūti: kad mūsu māls salīst, neko nevar pasākt. Kad pārāk sauss — atkal slikti. Tomēr visi grafiki tiek ievēroti. Kaut arī darbu gaitā vides aizsardzības noteikumi kļuvuši stingrāki un nācis klāt ūdeņu kontroles monitorings un ar to saistītie darbi. Bija jāierīko kontrolurbumi, jānoskaidro, kādā virzienā pārvietojas pazemes ūdeņi, lai labāk varētu pārbaudīt to kvalitāti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!