• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.08.1997., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30297

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Igaunijas Republikā Lietuvas Republikā

Vēl šajā numurā

14.08.1997., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Ministru prezidenta

— ASV vēstnieks

Vakar, 13.augustā, pie Ministru prezidenta viesojās ASV vēstnieks Latvijā Lerijs Nepers. Pēc vēstnieka lūguma Ministru prezidents informēja par Latvijas valdības galvenajiem darbības virzieniem un prioritātēm. Ministru prezidents apliecināja, ka Latvijas ārpolitikas galvenās prioritātes ir integrācija Eiropas un Transatlantijas ekonomiskajās un drošības struktūrās. Guntars Krasts uzsvēra, ka iesāktās ekonomiskās reformas tiks turpinātas un paātrinātas, kā arī izteica pārliecību par to sekmīgu īstenošanu.

Ministru prezidents atzīmēja esošo un potenciālo ASV investoru ieguldījumu nozīmību, kā arī aicināja informēt par problēmām, ar kurām saskaras investori Latvijā.

L.Nepers apliecināja, ka arī turpmāk ASV atbalstīs Latvijas valdības īstenotās ekonomiskās refomas.

— Lielbritānijas vēstnieks

Vakar, 13.augustā, pie Ministru prezidenta viesojās Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes vēstnieks Latvijā Nikolass Džerolds. Sarunas sākumā vēstnieks nodeva Ministru prezidentam apsveikuma vēstuli no Lielbritānijas premjerministra Tonija Blēra, kurā uzsvērts Lielbritānijas atbalsts Latvijā notiekošajām politiskajām un ekonomiskajām reformām.

G.Krasts informēja vēstnieku par valdības darbības prioritātēm, īpaši uzsverot Latvijas virzību uz Eiropas Savienību.

Ministru prezidents augstu novērtēja Lielbritānijas uzņēmēju investīcijas Latvijā. G.Krasts aicināja britu investorus veikt ieguldījumus ne tikai lielajos, bet arī vidējos un mazajos uzņēmumos.

N.Džerolds informēja Ministru prezidentu arī par tām ekonomikas jomām, kurās turpmāk būtu gatavi darboties Lielbritānijas uzņēmēji.

— “Shell” pārstāvji

Vakar, 13.augustā, Ministru prezidents Guntars Krasts tikas ar firmas “Shell” grupas rīkotāju direktoru Džeroenu van der Vēru (Jeroen van der Veer) un SIA “Shell Latvija” ģenerāldirektoru Pedro Kardenesu (Pedro Cardines).

Ministru prezidents uzsvēra, kādu nozīmi Latvijas valdība piešķir pasaulē pazīstamu uzņēmējsabiedrību ienākšanai un darbībai Latvijā. Sarunas gaitā tika atzīmēts, ka nozīmīgs ir “Shell” vadības kvalitātes līmenis, kā arī personāla prasme un attieksme pret veicamajiem pienākumiem, kas liek arī citiem uzņēmumiem Latvijā attīstīt minētās īpašības. Firmas “Shell” pārstāvji izklāstīja atsevišķas problēmas, ar kurām saskarās ārvalstu ieguldītāji Latvijā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!