• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 11. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.1997., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30249

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.224

Par Ministru prezidenta stāšanos amatā

Vēl šajā numurā

12.08.1997., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta Komitejas 11.augusta sēdē

Vakar, 11.augustā, MK Komiteja akceptēja grozījumu projektu noteikumos “Par valsts atbalstu importa un eksporta garantēšanā un finansēšanā”. Grozījumi paredz, ka valsts kapitāla daļas turētājs valsts akciju sabiedrībā “Latvijas eksportkredīts” būs Ekonomikas ministrija. Valsts kapitāla daļas pārvaldi veiks pilnvarnieki, kurus pēc ekonomikas ministra ieteikuma apstiprinās Ministru kabinets.

Akceptēti Ekonomikas un Finansu ministrijas nolikumu projekti.

Akceptēti grozījumu projekti likumos “Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju”, “Par uzņēmējdarbību”, “Par sociālo nodokli” un “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju”. Grozījumi likumos nepieciešami sakarā ar sociālā nodokļa administrēšanas funkciju pārņemšanu Valsts ieņēmumu dienesta pārziņā un nepieciešamību pabeigt lauksaimniecības statūtsabiedrību likvidāciju, kuru likvidācijas gaitā nav ievērotas tiesību aktu normas un likvidācijas procesa ilgums pārsniedz likumdošanā noteiktos termiņus. Turklāt grozījumi paredz novērst pretrunas starp spēkā esošajiem tiesību aktiem.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par pievienošanos 1987.gada 26.novembra Eiropas Konvencijai par spīdzināšanu un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda novēršanu un tās 1993.gada 4.novembra Protokolam Nr.1 un Protokolam Nr.2.”.

Akceptēts noteikumu projekts “Nolikums par Ministru kabineta balvu par sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs”. Noteikumu projekts paredz, ka balva ir: skolēnam — naudas summa, Goda diploms un krūšu nozīme, pedagogam — naudas summa un Goda diploms. Par iegūto pirmo vietu starptautiskajā mācību priekšmetu olimpiādē balvas naudas summa ir 1500 latu, par iegūto otro vietu starptautiskajā mācību priekšmetu olimpiādē — 1000 latu, par iegūto trešo vietu starptautiskajā mācību priekšmetu olimpiādē — 700 latu. Ministru kabineta Goda diplomu un naudas summu 500 latu apmērā piešķir starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu 1., 2. un 3. vietas ieguvēju pedagogiem, kas attiecīgajā mācību priekšmetā sagatavojuši skolēnus startam olimpiādē.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Kriminoloģisko pētījumu centru”. Centru paredzēts nodot Tieslietu ministrijas pārziņā.

Akceptēts Kartogrāfijas koordinācijas padomes nolikuma projekts.

Komiteja akceptēja Valsts tūrisma pārvaldes nolikuma projektu un Vides valsts inspekcijas nolikuma projektu.

Akceptēts noteikumu projekts “Par bīstamo atkritumu klasifikāciju”. Noteikumu mērķis ir sakārtot datu sistēmu par bīstamajiem atkritumiem atbilstoši starptautiskajām prasībām, līdz ar to samazinot apdraudējumu, ko rada vai var radīt bīstamo atkritumu ietekme uz vidi, cilvēku veselību un dzīvību, fizisko un juridisko personu īpašumu un interesēm.

Akceptēts noteikumu projekts “Par būvniecības publisko apspriešanu”. Šie noteikumi ir būvprojektēšanas procesa sagatavošanas sastāvdaļa un nosaka kārtību, kādā iedzīvotājiem ir iespēja apspriest iecerēto būvniecību un līdzdarboties pašvaldības vides veidošanas lēmumu pieņemšanā savas dzīves vietas administratīvajā teritorijā. Būvniecības publiskās apspriešanas mērķis ir nodrošināt informācijas atklātumu par vides veidošanu, valsts iestāžu un pašvaldību institūciju darbību un budžeta līdzekļu izlietojumu būvniecībā.

Akceptēts noteikumu projekts “Pamatnoteikumi aizsardzībai pret jonizējošo starojumu”.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par lauksaimniecībā izmantojamo zemju transformāciju lauksaimniecībā neizmantojamajās zemēs”.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!