• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Trešās "Sudmaliņas" griežas no Bastejkalna uz visiem mūsu novadiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.1997., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30231

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdiena, 08.08.1997.

Laidiena Nr. 199/200, OP 1997/199/200

Vēl šajā numurā

07.08.1997., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

notikuma vidū

Trešās “Sudmaliņas” griežas no Bastejkalna uz visiem mūsu novadiem

Vakar Rīgā sākās trešais

starptautiskais tautas deju

festivāls “Sudmaliņas”

Bastejkalns pašā Rīgas centrā daudzu gadsimtu gaitā pieredzējis milzum daudz notikumu. Kopš vakardienas, kad pašā pusdienas laikā te tika oficiāli atklāts III starptautiskais tautas deju festivāls “Sudmaliņas”, tas saistās arī ar nozīmīgu mākslas ievirzi.

Rīgas Domes priekšsēdētājs Andris Bērziņš bilda:

— Mēs jau izjūtam Latvijas galvaspilsētas 800.gadskārtas tuvumu. Esam iecerējuši, ka šo lielo svētku laikā Rīgā griezīsies jau piektās “Sudmaliņas”. Tāpēc ir prieks, ka jau tagad šī noskaņa no Rīgas turpmākajās dienās virzīsies uz visiem Latvijas novadiem, jo galvaspilsēta būs un paliks tās centrs, tās sirds. Lai visiem labs noskaņojums, gaišas domas, brīnišķīgs laiks.

Tad “Sudmaliņas” Bastejkalna terasē iegrieza četri dejotāju pāri — pa diviem pārstāvjiem no katra novada. “Dzintariņa” bērni, kas nesen aizdejojuši no Daugavas līdz pat Donavas krastiem, skatītājiem pārpārēm dalīja ielūgumus būt klāt daudzveidīgajās “Sudmaliņu” norisēs. Jau tūlīt pēc atklāšanas Doma laukumā, Esplanādē, pie Kongresu nama, Vērmanes dārzā, pievakarē — lielajā atklāšanas koncertā Kongresu namā. Jo šī diena, 6. augusts, veidota kā īsta Rīgas diena.

Jau ar šodienu “Sudmaliņas” sāks griezties novados, vispirms Madonā, Saldū, Ikšķilē, Salaspilī. Rīt tiem pievienosies Ainaži, Aizkraukle, Salacgrīva. Un tā līdz pat sestdienai, līdz Alūksnei, Liepājai un Pāvilostai. Jo, lai gan trešajām “Sudmaliņām” nav īpaša ievirzes temata, tā rīkotāji ar E.Melngaiļa Tautas mākslas centru priekšgalā šoreiz lūkojuši to dalībniekus un viesus izvadāt pa dažādām vietām Baltijas jūras piekrastē. Arī noslēguma diena — svētdiena — būs veltīta Jūrmalai kā vienotājpilsētai. Ar epicentru Dzintaros.

Jā, pusotra tūkstoša “Sudmaliņu” dalībnieku un viesu vidū aptuveni puse ir ciemiņu. Sākotnēji aicināto 17 kopu vietā gan ieradušās tikai... piecpadsmit, un liktenīgas sagadīšanās dēļ nav paveicies atbraukt abām mūsu vistuvāko kaimiņu grupām — igauņiem un lietuviešiem.

Bija aizkustinoši, ka vakar tūlīt pēc “Sudmaliņu” atklāšanas brīža daudzi to dalībnieki, arī no ārvalstīm, vēlējās doties uz mirkli pie Brīvības pieminekļa. Jo brīvības vārds ir svēts visām tautām, lai kādā valstī tās dzīvotu.

Mintauts Ģeibāks,

“LV” korespondents

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

 

Trešās “Sudmaliņas” atklāj Rīgas mērs Andris Bērziņš. Lai visiem gaišas domas. Lai raits dejas solis. Lai prieks.

Ne jau tikai latvieši grib un spēj dancot līdz sirmam vecumam, tas pa spēkam arī “Sudmaliņu” viesiem — deju kopai “Midwoud” — Nīderlande

Rādās, ka ar nešļavu uz galvas omulīgi jūtas ne tikai melnā kontinenta — Āfrikas tautu pārstāvji. Neizdevās noskaidrot, vai šāda nasta piederas pie tautas tērpa

Itāliešu kopuzņēmums tapa pašā Rīgas sirdī pie Brīvības pieminekļa — deju kopa “San Gemiliano” — Itālija

Šķiet, vistālāko ceļu šurp mērojusi deju kopa “Wan Ying” — Taivana. Neparastākas, ausij svešākas skaņas, tomēr dejā un kustībās arī daudz kopīgā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!