• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 1. augusta sēde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.1997., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Energoapgādes regulēšanas padomes rīkojums Nr.34

Par siltumenerģijas tarifu aprēķinu metodikām

Vēl šajā numurā

05.08.1997., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta Komitejas 1.augusta sēdē

Akceptēts likumprojekts “Grozījumi likumā “Par pievienotās vērtības nodokli””, grozījumi izstrādāti, lai harmonizētu šī likuma normas ar 1997.gada 17.maija EP sesto direktīvu, kas nosaka pievienotās vērtības nodokļa darbību visās dalībvalstīs, kā arī likvidētu praksi, kad ar MK noteikumiem tiek paplašinātas likuma normas un noteikti pievienotās vērtības nodokļa nosacījumi īpašos, līdz šim likumā nenoteiktos darījumos.

Akceptēts noteikumu projekts “Kārtība, kādā piesakāmi kreditoru prasījumi un izslēdzamas no Uzņēmumu reģistra sabiedrības ar ierobežotu atbildību, kuru pamatkapitāla lielums neatbilst likuma prasībām”, kurš nosaka kārtību, kādā piesakāmi kreditoru prasījumi un izslēdzamas no Uzņēmumu reģistra tās SIA, par kurām oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai ievietota Uzņēmumu reģistra publikācija par pamatkapitāla lieluma neatbilstību likuma “Likums par SIA” 23.panta prasībām un šo publikāciju Uzņēmumu reģistrs nav atsaucis, kā arī šo sabiedrību izslēgšanas kārtība no Uzņēmumu reģistra.

Akceptēts noteikumu projekts “Valsts Tūrisma padomes nolikums”, kurš nosaka, ka minētā pārvalde ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai pakļauta valsts civiliestāde, kas savas kompetences ietvaros izstrādā tūrisma attīstības stratēģiju un realizē valsts politiku tūrisma jomā.

Akceptēts noteikumu projekts “Vides valsts inspekcijas nolikums”, minētā iestāde ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai pakļauta valsts civiliestāde, kas realizē uzraudzību un valsts kontroli pār likumu un citu normatīvo aktu izpildi vides aizsardzībā un dabas resursu izmantošanā visā LR teritorijā, kontinentālajā šelfā un Baltijas jūras un Rīgas jūras līča LR ekonomiskajā zonā, teritoriālajos un iekšējos ūdeņos.

Akceptēts noteikumu projekts “Nolikums par MK balvu par sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs”, kas paredz, ka tiks nodibināta Ministru kabineta balva par sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs. Minētā balva skolēniem būs naudas summa, goda diploms un krūšu nozīme. Kā balva pedagogiem paredzēta naudas summa un goda diploms. Balvas naudas summu izmaksās no speciālā apbalvošanas fonda, kuru veido no valsts pamatbudžeta līdzekļiem.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par nikotīna daudzumu cigaretēs”. Paredzēts, ka Latvijā ir atļauts ražot, ievest (importēt) un realizēt cigarešu vienības (paciņas), kurās nikotīna daudzums nepārsniedz 1,5 miligramus: ar 1998.gada 1.janvāri — nepārsniedz 1,5 mg; ar 1999.gada 1.janvāri — nepārsniedz 1,3 mg un 2001.gada 1.janvāri — nepārsniedz 1,2 mg. Paredzēts, ka minētais noteikumu projekts stāsies spēkā ar 1998.gada 1.janvāri. Cigāros, cigarellās un pīpju tabakā nikotīna daudzums var pārsniegt šo minēto normu.

Akceptēts likumprojekts “Grozījumi likumā “Par tabakas izstrādājumu ražošanas, realizācijas, reklāmas un smēķēšanas ierobežošanu””, kuri paredz izdarīt grozījumus attiecībā uz nikotīna un tabakas darvas daudzumu norādījumu uz cigāriem, cigarellām un pīpju tabaku.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par akciju sabiedrību “Latvijas Krājbanka””, kas paredz, ka minētās akciju sabiedrības pamatkapitālā, kas iedalīts no valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļiem un atrodas a/s “Latvijas Krājbanka” subordinētajā kapitālā, tiek ieguldīti 500 000 latu.

Akceptēti tiesību aktu projekti, kurus plānots pieņemt Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā. Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi likumprojektā “Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā””, kas paredz sakārtot esošo likumdošanu, kas saistīta ar bēgļu statusu ieguvušo personu uzturēšanās kārtību valstī. Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par valsts un pašvaldību atbalsta uzņēmējdarbībai kontroli”, kas paredz, ka 9., 18., 21., 24. un 27.punktā minēto jautājumu izskatīšanu Rīgas pilsētas dome nepieciešamības gadījumā ir tiesīga nodot ar Rīgas pilsētas domes lēmumu izveidotai institūcijai.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!