• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 28. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.1997., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ir svarīgi, lai visas Baltijas valstis būtu Eiropas savienībā

Vēl šajā numurā

29.07.1997., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta Komitejas 28.jūlija sēdē

Ministru kabineta Komiteja akceptējusi tiesību aktu projektus, kurus paredzēts pieņemt Satversmes 81.panta kārtībā. Akceptēts grozījumu projekts “Grozījums likumā “Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību””, minētie grozījumi 34.panta 1.daļā paredz, ka valsts mantu bez atlīdzības varēs nodot pašvaldības, kā arī Tieslietu ministrijā reģistrēto arodbiedrību īpašumā. Akceptēts projekts “Grozījumi Būvniecības likumā”, grozījumu 25.pantā paredzēts, ka būvizstrādājumu ražotāja (izplatītāja) pienākums ir katrai vienlaicīgi pārdotai būvizstrādājumu partijai pievienot produktu tehnisko pasi, instrukciju vai cita veida rakstisku informāciju, kurā jānorāda attiecīgā būvizstrādājuma izgatavošanas un piegādes datums un attiecīgajos normatīvi tehniskajos dokumentos noteikto rādītāju garantētās tehniskās un fizikālās īpašības, kā arī atbilstību apliecinošs dokuments, ja būvizstrādājums pakļauts reglamentētās sfēras prasībām. Akceptēts projekts “Grozījumi Kredītiestāžu likumā”, kurā paredzēts, ka Valsts kasei ir tiesības citos likumos paredzētajos gadījumos norakstīt naudas līdzekļus bezstrīdus kārtībā no attiecīgās pašvaldības budžeta kontiem. Akceptēts projekts “Noteikumi par zemes īpašuma atsavināšanu valsts a/s “Rīgas Tirdzniecības osta” teritorijā”, kas paredz atsavināt valsts vajadzībām zemes īpašumus 65,73 hektāru platībā, kas atrodas valsts a/s “Rīgas Tirdzniecības osta” teritorijā, minētās sabiedrības objektu uzturēšanai un tās darbības nodrošināšanai.

Akceptēts noteikumu projekts “Par bīstamo atkritumu klasifikāciju”, kurš nosaka kritērijus, pēc kuriem atkritumi tiek uzskatīti par bīstamiem, un bīstamo atkritumu klasifikācijas kārtību, kas nodrošina bīstamo atkritumu vienotas raksturošanas un sistematizācijas iespējas, līdz ar to samazinot apdraudējumu, ko rada vai var radīt bīstamo atkritumu ietekme uz vidi, cilvēka veselību un dzīvību, fizisko un juridisko personu īpašumu un interesēm.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par nekustamo īpašumu Rīgā, O.Kalpaka bulvārī 4”, kurā paredzēts saglabāt valsts īpašumā un nodot Latvijas Universitātes valdījumā minēto nekustamo īpašumu.

Akceptēts grozījuma projekts likumā “Par policiju”, kurš paredz izslēgt no likuma 10.panta “Policijas darbinieka pamatpienākumi” valsts policijai neraksturīgās funkcijas — izmeklētāju uzdevumu izpildi un pasu izsniegšanu.

Akceptēti noteikumu projekti “Finansu ministrijas nolikums” un “Ekonomikas ministrijas nolikums”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par valsts uzņēmuma “Valsts Tukuma skaitļošanas centrs” reorganizāciju”, kurā paredzēts reorganizēt minēto valsts uzņēmumu un nodot to Tukuma pilsētas pašvaldības īpašumā.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par valsts nozīmes izglītības, kultūras un zinātnes objektu un nacionālo sporta bāžu sastāvu”, ar kuru apstiprināts minēto objektu saraksts.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi MK 1995.gada 29.augusta noteikumos nr.265 “Pasta noteikumi””, tie izstrādāti saskaņā ar grozījumiem “Pasta likumā”, izmaiņām starptautiskā pasta apstrādes procesā, pasta norēķinu sistēmas izveidošanu un atbilstoši MK noteikumu “Par dienesta šaujamieročiem” prasībām.

Akceptēts noteikumu projekts “Par būvmateriālu un būvizstrādājumu atbilstības novērtēšanu”, kurš nosaka būvmateriālu un būvizstrādājumu atbilstības novērtēšanas kārtību reglamentētajā sfērā, minēto noteikumu projekta mērķis ir nodrošināt ar ES Būvprodukcijas direktīvu un starptautiskajiem tiesību aktiem vienotu būvmateriālu un būvizstrādājumu atbilstības novērtēšanas kārtību Latvijā, aizsargāt Latvijas tirgu no produktiem, kas neatbilst normatīvajos aktos noteiktajām būtiskajām prasībām, novērst draudus cilvēku veselībai, dzīvībai, īpašumam un videi; veicināt brīvu preču kustību Latvijas teritorijā un starptautisko tirdzniecību.

Akceptēts noteikumu projekts “Būvniecības publiskās apspriešanas noteikumi”, kas ir būvprojektēšanas procesa sagatavošanas neatņemama sastāvdaļa un nosaka kārtību, kādā iedzīvotājiem ir iespēja apspriest iecerēto būvniecību un līdzdarboties pašvaldības vides veidošanas lēmumu pieņemšanā savas dzīvesvietas administratīvajā teritorijā. Minētās apspriešanas mērķis ir nodrošināt informācijas atklātumu par vides veidošanu, valsts iestāžu un pašvaldību institūciju darbību un budžeta līdzekļu izlietojumu būvniecībā.

Akceptēts noteikumu projekts “Par notekūdeņu dūņu lietošanu augšņu mēslošanai un teritoriju labiekārtošanai”, kuri nosaka kārtību dūņu lietošanai augšņu mēslošanā un teritoriju labiekārtošanā tādā veidā, lai nepieļautu nelabvēlīgu, kumulatīvu ietekmi tiešā vai netiešā veidā uz vidi, dzīviem organismiem, cilvēkiem, augsni, ūdeņiem un augiem, un tie ir jāievēro dūņu ražotājiem, dūņu lietotājiem, kā arī kontrolējošām valsts institūcijām.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par kārtību, kādā maksājami nodokļi par preču piegādēm un pakalpojumiem Liepājas speciālajā ekonomiskajā zonā”, projektā noteikta kārtība, kādā maksājams muitas, akcīzes un pievienotās vērtības nodoklis par preču piegādēm, to eksportu un importu, kā arī sniegtajiem pakalpojumiem Liepājas speciālās ekonomiskās zonas brīvajās muitas zonās un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldei. Minētais projekts neregulē kārtību, kādā Liepājas brīvajās muitas zonās maksājams pievienotās vērtības nodoklis par būvniecības pakalpojumiem, fiziskajām personām sniegtajiem pakalpojumiem un mazumtirdzniecībā piegādātajām precēm.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par kārtību, kādā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par būvniecības pakalpojumiem un fiziskajām personām sniegtajiem pakalpojumiem un mazumtirdzniecībā piegādātajām precēm Liepājas speciālās ekonomiskās zonas brīvajās muitas zonās”.

Akceptēts grozījumu projekts “Grozījums Liepājas speciālās ekonomiskās zonas likumā”, kurš paredz izteikt likuma 35.panta pirmo daļu sekojošā redakcijā: “(1) Ja šajā pantā nav noteikts citādi, preces un pakalpojumi, kas Liepājas speciālās ekonomiskās zonas uzņēmējsabiedrībām un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldei tiek piegādāti Liepājas speciālās ekonomiskās zonas brīvajās muitas zonās, apliekami ar nodokļiem Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.”.

Akceptēts projekts “Noteikumi par kārtību, kādā maksājami nodokļi par preču piegādēm un pakalpojumiem Ventspils brīvostā”, kuri nosaka kārtību, kādā maksājams muitas, akcīzes un pievienotās vērtības nodoklis par preču piegādēm, to eksportu un importu, kā arī par sniegtajiem pakalpojumiem Ventspils brīvostas brīvajās muitas zonās un Ventspils brīvostas pārvaldei.

Akceptēts grozījuma projekts “Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām””, kurš paredz papildināt 10.pantu ar jaunu ceturto daļu šādā redakcijā: “(4) Valsts nodevas, kuras saskaņā ar spēkā esošajiem likumdošanas aktiem pilnībā netiek iesaitītas valsts vai pašvaldību budžetos, tiek apliktas ar pievienotās vērtības nodokli likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” noteiktajā kārtībā”.

Akceptēts noteikumu projekts “Par sadarbību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas informācijas apmaiņas jomā”, kurš nosaka sadarbības dalībnieku — Satiksmes biroja, apdrošināšanas sabiedrību, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Valsts policijas Ceļu policijas, Robežsardzes, Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas — sadarbību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas informācijas apmaiņas jomā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!