• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2018. gada 4. septembra noteikumi Nr. 561 "Noteikumi par Valsts ieņēmumu dienesta ierēdņu formas tērpiem, dienesta pakāpju atšķirības zīmēm un žetoniem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2018., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/op/2018/182.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 562

Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 2.10. prioritārā virziena "Tehniskā palīdzība "Eiropas Sociālā fonda atbalsts Kohēzijas politikas fondu ieviešanai un vadībai"", 2.11. prioritārā virziena "Tehniskā palīdzība "Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalsts Kohēzijas...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

13.09.2018., Nr. 182

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 561

Pieņemts: 04.09.2018.

OP numurs: 2018/182.1

2018/182.1
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 16 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 561

Rīgā 2018. gada 4. septembrī (prot. Nr. 41 7. §)

Noteikumi par Valsts ieņēmumu dienesta ierēdņu formas tērpiem, dienesta pakāpju atšķirības zīmēm un žetoniem

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par Valsts ieņēmumu dienestu"
25. panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka Valsts ieņēmumu dienesta Iekšējās drošības pārvaldes, muitas iestāžu, nodokļu un muitas policijas (turpmāk – iestādes) ierēdņu formas tērpu, žetona un dienesta pakāpēm atbilstošu atšķirības zīmju aprakstu un paraugus.

2. Iestāžu ierēdņu formas tērpu veidi:

2.1. ikdienas un parādes formas tērps;

2.2. darba formas tērps;

2.3. speciālais formas tērps.

3. Iestāžu ierēdņu formas tērpu sastāvdaļas:

3.1. ikdienas un parādes formas tērpu sastāvdaļu apraksts un paraugi norādīti šo noteikumu 1. pielikumā;

3.2. darba formas tērpu sastāvdaļu apraksts un paraugi norādīti šo noteikumu 2. pielikumā;

3.3. speciālo formas tērpu sastāvdaļu apraksts un paraugi norādīti šo noteikumu 3. pielikumā;

3.4. formas tērpu aksesuāru, identifikācijas zīmju, uzšuves un žetona apraksts un paraugi norādīti šo noteikumu 4. pielikumā;

3.5. atšķirības zīmju apraksts un paraugi norādīti šo noteikumu 5. pielikumā.

4. Šo noteikumu 2. punktā minētos formas tērpus ievieš līdz 2021. gada 1. jūnijam. Līdz pilnīgai formas tērpu ieviešanai iestāžu ierēdņi ir tiesīgi nēsāt formas tērpus, kuru paraugi apstiprināti ar Ministru kabineta 2013. gada 3. septembra noteikumiem Nr. 705 "Noteikumi par Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestāžu un finanšu policijas ierēdņu formas tērpiem, žetonu un dienesta pakāpju atšķirības zīmēm".

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola

 

1. pielikums
Ministru kabineta
2018. gada 4. septembra
noteikumiem Nr. 561

Ikdienas un parādes formas tērpu sastāvdaļu apraksts un paraugi

1. Vīriešu žakete – tumši zila klasiska piegriezuma puspieguloša silueta žakete (1. attēls) ar divām iegrieztām krūšu kabatām ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) katrā pārlokā, ar divām iekškabatām (krūšu augstumā) un iegrieztām sānu kabatām ar pārloku (liektas līnijas veidā). Priekšpusē – vienrindas aizdare ar četrām pogām (diametrs – 22 mm) un actiņas pogcaurumiem. Mugurpusē muguras centra vīlē – pārlaidumšķirtne. Iešūta apkakle ar atlokiem, apkakles atloku stūros zīmotnes – burti "LV" (Ministru kabineta 2018. gada 4. septembra noteikumu Nr. 561 "Noteikumi par Valsts ieņēmumu dienesta ierēdņu formas tērpiem, dienesta pakāpju atšķirības zīmēm un žetoniem" (turpmāk – noteikumi) 4. pielikuma 2. attēls). Iešūtas divdaļīgas garās piedurknes, katras piedurknes galā – trīs pogas (diametrs – 12 mm), uz kreisās piedurknes – iestādes uzšuve. Abos plecu galos iešūti uzpleči, kas piepogājami ar pogu (diametrs – 12 mm), ar dienesta pakāpes atšķirības zīmēm (5. pielikums). Virs labās krūšu kabatas pārloka izvietota personas identifikācijas zīme "V. Uzvārds".

1. attēls. Vīriešu žakete

2. Ģenerāļa žakete (vīriešu) – tumši zila klasiska piegriezuma puspieguloša silueta žakete (2. attēls) ar divām iegrieztām krūšu kabatām ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) katrā pārlokā, ar divām iekškabatām (krūšu augstumā) un iegrieztām sānu kabatām ar pārloku (liektas līnijas veidā). Priekšpusē – vienrindas aizdare ar četrām pogām (diametrs – 22 mm) un actiņas pogcaurumiem. Mugurpusē muguras centra vīlē – pārlaidumšķirtne. Uz kreisās piedurknes – uzšuve. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Iešūta apkakle ar atloku, apkakles stūros zelta krāsas diegiem izšūtas ģenerāļa zīmotnes (noteikumu 4. pielikuma 3. attēls). Iešūtas divdaļīgas garās piedurknes, katras piedurknes galā – trīs pogas (diametrs – 12 mm) un trīs joslas zelta krāsā. Virs labās krūšu kabatas pārloka izvietota personas identifikācijas zīme "V. Uzvārds".

2. attēls. Ģenerāļa žakete (vīriešu)

3. Vīriešu bikses – tumši zilas klasiska piegriezuma vīriešu bikses (3. attēls) ar rāvējslēdzēja aizdari priekšvīlē un piejostu. Jostas daļa ar astoņām jostas cilpām, galos noslēdzas ar āķa un cilpas aizdari. Bikses aizpogājamas ar vienu pogu un āķīti. Bikšu priekšpusē abās starās pie jostas iešūtas dekoratīvas ieloces. Bikšu mugurpusē abās starās pie jostas – iešuves un dekoratīvas ieloces. Bikšu priekšpusē abās pusēs iestrādātas iegrieztas slīpas gurnu sānkabatas, labajā pusē mugurpusē iestrādāta kabata ar iešūtu līstīti un pogu. Bikšu gali nolocīti un atšūti. Bikšu priekšpuse oderēta. Ģenerāļa biksēm uz bikšu ārējās sānu vīles – divas auduma uzšuves zilā krāsā (4. attēls).

3. attēls. Vīriešu bikses

4. attēls. Ģenerāļa bikses (vīriešu)

4. Sieviešu žakete – tumši zila klasiska piegriezuma pieguloša silueta žakete (5. attēls) ar divām dekoratīvām krūšu kabatām ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) katrā pārlokā un divām iegrieztām sānu kabatām ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) katrā pārlokā. Priekšpusē – vienrindas aizdare ar četrām pogām (diametrs – 22 mm). Iešūta apkakle ar atlokiem, apkakles atloku stūros zīmotnes – burti "LV" (noteikumu 4. pielikuma 2. attēls). Iešūtas divdaļīgas garās piedurknes, katras piedurknes galā – viltus šķēlums un trīs pogas (diametrs – 12 mm), uz kreisās piedurknes – uzšuve. Priekšpusē un mugurpusē – siluetu slaidinošas reljefa vīles. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Virs labās krūšu kabatas pārloka izvietota personas identifikācijas zīme "V. Uzvārds".

5. attēls. Sieviešu žakete

5. Ģenerāļa žakete (sieviešu) – tumši zila klasiska piegriezuma pieguloša silueta žakete (6. attēls) ar divām dekoratīvām krūšu kabatām ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) katrā pārlokā un divām iegrieztām sānu kabatām ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) katrā pārlokā. Priekšpusē – vienrindas aizdare ar četrām pogām (diametrs – 22 mm). Iešūta apkakle ar atloku, apkakles stūros zelta krāsas diegiem izšūtas ģenerāļa zīmotnes (noteikumu 4. pielikuma 3. attēls). Iešūtas divdaļīgas garās piedurknes, katras piedurknes galā – viltus šķēlums, trīs pogas (diametrs – 12 mm) un trīs joslas zelta krāsā, uz kreisās piedurknes – uzšuve. Priekšpusē un mugurpusē – siluetu slaidinošas reljefa vīles. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) un dienesta pakāpes zīme (noteikumu 5. pielikuma 7. attēls). Virs labās krūšu kabatas pārloka izvietota personas identifikācijas zīme "V. Uzvārds".

6. attēls. Ģenerāļa žakete (sieviešu)

6. Sieviešu bikses – tumši zilas klasiska piegriezuma sieviešu bikses (7. attēls) ar nedaudz sašaurinātiem galiem. Atgriezta josta ar septiņām jostas cilpām, jostā no sāna līdz mugurpuses iešuvei – savelkoša gumija. Bikšu priekšpuse oderēta. Iegrieztas un iešūtas gurnu sānu kabatas ar noapaļotu atveri. Bikšu aizdare priekšā ar rāvējslēdzēju un vienu pogu. Ģenerāļa biksēm uz bikšu ārējās sānu vīles – divas auduma uzšuves zilā krāsā (8. attēls).

7. attēls. Sieviešu bikses

8. attēls. Ģenerāļa bikses (sieviešu)

7. Sieviešu svārki – tumši zili klasiska piegriezuma svārki ar oderi (9. attēls), nedaudz uz leju sašaurināti, vidukļa līnijā piešūtu jostu un rāvējslēdzēja aizdari. Mugurpuses vīlē uz jostas – vienas pogas (diametrs – 14 mm) aizdare. Priekšpusē – divas iešuves. Mugurpusē – divas iešuves, vīle un šķēlums. Svārku garums – līdz ceļgala vidum.

9. attēls. Sieviešu svārki

8. Vīriešu virskrekls ar garām piedurknēm – klasiska stila puspieguloša silueta virskrekls (10. attēls) ar septiņu pogu (diametrs – 11 mm) aizdari un garām piedurknēm. Piedurknēm – pogājama manšete ar vienas pogas aizdari. Mugurpusē plecu daļā piešūta atdaļa. Priekšpusē un mugurpusē iešūtas vertikālas reljefa vīles. Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Abās priekšdaļas pusēs – krūšu kabatas ar pārloku liektā formā un pogājamu aizdari. Kabatām centrā – uz ārmalu vērstas vertikālas ieloces. Parādes krekli ir baltā krāsā ar baltām pogām, ikdienas krekli – gaiši zili ar zilām pogām.

10. attēls. Vīriešu krekls ar garām piedurknēm

9. Vīriešu virskrekls ar īsām piedurknēm – klasiska stila puspieguloša silueta virskrekls (11. attēls) ar septiņu pogu (diametrs – 11 mm) aizdari un īsām piedurknēm (garums – puse no pleca–elkoņa garuma). Mugurpusē plecu daļā piešūta atdaļa. Priekšpusē un mugurpusē iešūtas vertikālas reljefa vīles. Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Abās priekšdaļas pusēs – krūšu kabatas ar pārloku liektā formā un pogājamu aizdari. Kabatām centrā – uz ārmalu vērstas vertikālas ieloces. Parādes krekli ir baltā krāsā ar baltām pogām, ikdienas krekli – gaiši zili ar zilām pogām. Uz kreisās piedurknes piepresēta iestādes uzšuve, abos plecu galos iešūts uzplecis, kas piepogājams plecu vīlei ar pogu. Uzplečiem – trīsstūrveida vaļējais gals. Virs labās krūšu kabatas pārloka izvietota personas identifikācijas zīme "V. Uzvārds".

11. attēls. Vīriešu krekls ar īsām piedurknēm

10. Sieviešu blūze ar garām piedurknēm – pieguloša silueta blūze (12. attēls) ar garām piedurknēm ar pogu aizdari (diametrs – 11 mm). Parādes blūze ir baltā krāsā ar baltām pogām, ikdienas blūze – gaiši zila ar zilām pogām. Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Blūzes garums – pāri gurnu līnijai. Apakšmala izejoši laideni pagarināta virzienā uz centru. Priekšpusē uz apkakles stāvdaļas zem apkakles atloka – pogas kaklalentes stiprināšanai. Garās piedurknes – ar pogājamu manšeti. Priekšpusē un mugurpusē iešūtas vertikālas reljefa vīles.

12. attēls. Sieviešu blūze ar garām piedurknēm

11. Sieviešu blūze ar īsām piedurknēm – pieguloša silueta blūze (13. attēls) ar īsām piedurknēm (garums – puse no pleca–elkoņa garuma) un uzplečiem. Parādes blūze ir baltā krāsā ar baltām pogām, ikdienas blūze – gaiši zila ar zilām pogām. Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu, zem apkakles atloka piešūtas divas pogas kaklalentes stiprināšanai. Blūzes garums – pāri gurnu līnijai. Apakšmala izejoši laideni pagarināta virzienā uz centru. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu un dienesta pakāpes zīmēm. Uz kreisās piedurknes – uzšuve. Priekšpusē labajā pusē krūšu līmenī izvietota personas identifikācijas zīme "V. Uzvārds". Priekšpusē un mugurpusē iešūtas vertikālas reljefa vīles.

13. attēls. Sieviešu blūze ar īsām piedurknēm

12. Kaklasaite – tumši zila klasiska kaklasaite (14. attēls), pie kuras piestiprina muitas iestāžu nozīmi (noteikumu 4. pielikuma 7. attēls).

14. attēls. Kaklasaite

13. Sieviešu kaklalente – tumši zila zem blūzes apkakles piepogājama kaklalente (15. attēls), pie kuras piestiprina muitas iestāžu nozīmi. Locījumu imitējoša lente ar noslīpinātiem stūriem. Liektas formas augšdaļa, augšdaļas katrā sānā pogcaurums.

15. attēls. Sieviešu kaklalente

14. Vīriešu pusmētelis – tumši zils klasiska piegriezuma, nedaudz pieguloša silueta pusmētelis (garums – nedaudz virs ceļgala) (16. attēls) ar divām ieslīpi iegrieztām sānu kabatām, kuru pārloki priekšējā stūrī ir noapaļoti, un divām iegrieztām iekšējām krūšu kabatām. Vienrindas aizdare ar četrām pogām (diametrs – 22 mm) un actiņas pogcaurumiem. Mugurpusē – pārlaidumšķirtne. Uz kreisās piedurknes – uzšuve. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 12 mm). Iešūta apkakle ar atloku, noapaļotiem stūriem. Apkakles stūros – dzeltena metāla zīmotnes – burti "LV". Divdaļīgas garās piedurknes.

16. attēls. Vīriešu pusmētelis

15. Ģenerāļa pusmētelis (vīriešu) – tumši zils klasiska piegriezuma, nedaudz pieguloša silueta pusmētelis (garums – nedaudz virs ceļgala) (17. attēls) ar divām ieslīpi iegrieztām sānu kabatām, kuru pārloki priekšējā stūrī ir noapaļoti, un divām iegrieztām iekšējām krūšu kabatām. Vienrindas aizdare ar četrām pogām (diametrs – 22 mm) un actiņas pogcaurumiem. Mugurpusē – pārlaidumšķirtne. Uz kreisās piedurknes – uzšuve. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Iešūta apkakle ar atloku, noapaļotiem stūriem. Apkakles stūros zelta krāsas diegiem izšūtas ģenerāļa zīmotnes (noteikumu 4. pielikuma 3. attēls). Piepogājama karakulādas apkakle melnā krāsā. Divdaļīgas garās piedurknes. Piedurkņu galos iešūtas trīs dekoratīvas metalizētas joslas zelta krāsā.

17. attēls. Ģenerāļa pusmētelis (vīriešu)

16. Sieviešu pusmētelis – tumši zils oderēts pieguloša silueta sieviešu pusmētelis (garums – nedaudz virs ceļgala) (18. attēls) ar atlokāmu apkakli un divām ieslīpi iegrieztām sānu kabatām, kuru pārloki priekšējā stūrī ir noapaļoti. Vienrindas aizdare ar četrām pogām (diametrs – 22 mm) un actiņas pogcaurumiem. Mugurpusē vidusvīles lejasgalā – pārlaidumšķirtne. Uz kreisās piedurknes – uzšuve. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Iešūta apkakle ar atloku, noapaļotiem stūriem. Apkakles stūros – dzeltena metāla zīmotnes – burti "LV". Divsleju garas iešūtas piedurknes. Priekšdaļa un mugurdaļa – ar atsevišķi piegrieztām sānu daļām. Pusmēteļa abas priekšējās daļas – ar vidukļa iešuvēm.

18. attēls. Sieviešu pusmētelis

17. Ģenerāļa pusmētelis (sieviešu) – tumši zils oderēts pieguloša silueta sieviešu pusmētelis (garums – nedaudz virs ceļgala) (19. attēls) ar atlokāmu apkakli un divām ieslīpi iegrieztām sānu kabatām, kuru pārloki priekšējā stūrī ir noapaļoti. Vienrindas aizdare ar četrām pogām (diametrs – 22 mm) un actiņas pogcaurumiem. Mugurpusē vidusvīles lejasgalā – pārlaidumšķirtne. Uz kreisās piedurknes – uzšuve. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Iešūta apkakle ar atloku, noapaļotiem stūriem. Apkakles stūros zelta krāsas diegiem izšūtas ģenerāļa zīmotnes (noteikumu 4. pielikuma 3. attēls). Piepogājama karakulādas apkakle melnā krāsā. Divsleju garas iešūtas piedurknes. Priekšdaļa un mugurdaļa – ar atsevišķi piegrieztām sānu daļām. Pusmēteļa abas priekšējās daļas – ar vidukļa iešuvēm. Piedurkņu galos iešūtas trīs dekoratīvas metalizētas joslas zelta krāsā.

19. attēls. Ģenerāļa pusmētelis (sieviešu)

18. Vīriešu lietusmētelis – tumši zils klasiska piegriezuma, nedaudz pieguloša silueta ūdensnecaurlaidīgs pusmētelis (garums – nedaudz virs ceļgala) (20. attēls) ar četrām slēptām tumši zilām plastmasas pogām, vienu slēptu spiedpogu pie kakla un divām vertikāli iegrieztām sānu kabatām ar līstīti. Mugurpusē vīles lejasdaļā – gara pārlaidumšķirtne. Uz kreisās piedurknes – uzšuve. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Iešūta apkakle ar atloku, noapaļotiem stūriem. Apkakles stūros – dzeltena metāla zīmotnes – burti "LV". Garo divdaļīgo piedurkņu galos – dekoratīvas manšetes, piepogājamas ar pogu (diametrs – 22 mm).

20. attēls. Vīriešu lietusmētelis

19. Ģenerāļa lietusmētelis (vīriešu) – tumši zils klasiska piegriezuma, nedaudz pieguloša silueta ūdensnecaurlaidīgs pusmētelis (garums – nedaudz virs ceļgala) (21. attēls) ar četrām slēptām tumši zilām plastmasas pogām, vienu slēptu spiedpogu pie kakla un divām vertikāli iegrieztām sānu kabatām ar līstīti. Mugurpusē vīles lejasdaļā – pārlaidumšķirtne. Uz kreisās piedurknes – uzšuve. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Iešūta apkakle ar atloku, noapaļotiem stūriem. Apkakles stūros zelta krāsas diegiem izšūtas ģenerāļa zīmotnes (noteikumu 4. pielikuma 3. attēls). Garo divdaļīgo piedurkņu galos – dekoratīvas manšetes, piepogājamas ar pogu (diametrs – 22 mm). Garo divdaļīgo piedurkņu galos iešūtas trīs dekoratīvas metalizētas joslas zelta krāsā.

21. attēls. Ģenerāļa lietusmētelis (vīriešu)

20. Sieviešu lietusmētelis – tumši zils klasiska piegriezuma puspieguloša silueta pusmētelis (22. attēls) ar četrām slēptām tumši zilām plastmasas pogām, vienu slēptu spiedpogu pie kakla un divām vertikāli iegrieztām sānu kabatām ar līstīti. Josta ar tumši zilu plastmasas sprādzi, ko piestiprina ar divām jostas cilpām lietusmēteļa sānos. Mugurpusē vīles lejasdaļā – pārlaidumšķirtne. Uz kreisās piedurknes – uzšuve. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Iešūta apkakle ar atloku, noapaļotiem stūriem. Apkakles stūros – dzeltena metāla zīmotnes – burti "LV". Garo divdaļīgo piedurkņu galos – dekoratīvas manšetes, piepogājamas ar pogu (diametrs – 22 mm).

22. attēls. Sieviešu lietusmētelis

21. Ģenerāļa lietusmētelis (sieviešu) – tumši zils klasiska piegriezuma puspieguloša silueta pusmētelis (23. attēls) ar četrām slēptām tumši zilām plastmasas pogām, vienu slēptu spiedpogu pie kakla un divām vertikāli iegrieztām sānu kabatām ar līstīti. Josta ar tumši zilu plastmasas sprādzi, ko piestiprina ar divām jostas cilpām lietusmēteļa sānos. Mugurpusē vīles lejasdaļā – pārlaidumšķirtne. Uz kreisās piedurknes – uzšuve. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Iešūta apkakle ar atloku, noapaļotiem stūriem. Apkakles stūros zelta krāsas diegiem izšūtas ģenerāļa zīmotnes (noteikumu 4. pielikuma 3. attēls). Garo divdaļīgo piedurkņu galos iešūtas trīs dekoratīvas metalizētas joslas zelta krāsā.

23. attēls. Ģenerāļa lietusmētelis (sieviešu)

22. Vīriešu vasaras cepure – tumši zila angļu tipa (statenisku cepures vidusdaļu un apaļas formas cepures virsmu) cepure (24. attēls) ar melnu noapaļotu stingras formas plastikāta nagu, kas apšūts ar pamataudumu, naga mala nošūta ar mākslīgu lakādu. Pamatnes priekšpusē ar divām pogām (diametrs – 12 mm) sānos piestiprināta pīta dubulta pīne no dekoratīvas aukliņas zelta krāsā. Pamatnes priekšpuses vidū – krāsaina metāla kokarde.

24. attēls. Vīriešu vasaras cepure

23. Ģenerāļa vasaras cepure (vīriešu) – tumši zila angļu tipa (statenisku cepures vidusdaļu un apaļas formas cepures virsmu) cepure (25. attēls) ar melnu noapaļotu stingras formas dabīgās lakādas nagu. Pamatnes priekšpusē ar divām pogām (diametrs – 12 mm) sānos piestiprināta pīta dubulta pīne no dekoratīvas aukliņas zelta krāsā. Pamatnes priekšpuses vidū – ģenerāļa kokarde (noteikumu 4. pielikuma 6. attēls). Uz naga sešas izšūtas dekoratīvas ozollapas zelta krāsā.

25. attēls. Ģenerāļa vasaras cepure (vīriešu)

24. Vīriešu ziemas cepure – tumši zila ovāla militāra stila cepure (26. attēls) ar mākslīgās karakulādas apdari melnā krāsā un melnu noapaļotu stingras formas plastikāta nagu. Pamatnes priekšpusē ar divām pogām (diametrs – 12 mm) sānos piestiprināta dubulta pīne no dekoratīvas aukliņas zelta krāsā. Pamatnes priekšpuses vidū – metāla kokarde (noteikumu 4. pielikuma 5. attēls). Cepures sānu daļa – no mākslīgās karakulādas melnā krāsā.

26. attēls. Vīriešu ziemas cepure

25. Ģenerāļa ziemas cepure (vīriešu) – tumši zila militāra stila cepure (27. attēls) ar dabīgās karakulādas apdari melnā krāsā un melnu noapaļotu stingras formas dabīgās lakādas nagu. Pamatnes priekšpusē ar divām pogām (diametrs – 12 mm) sānos piestiprināta pīta pīne no četrām dekoratīvām aukliņām zelta krāsā. Pamatnes priekšpuses vidū – ģenerāļa kokarde (noteikumu 4. pielikuma 6. attēls). Cepures sānu daļa – no dabīgās karakulādas melnā krāsā. Uz naga izšūtas sešas dekoratīvas ozollapas zelta krāsā.

27. attēls. Ģenerāļa ziemas cepure (vīriešu)

26. Sieviešu vasaras cepure – tumši zila ovāla militāra stila stingras formas pieguloša silueta vasaras cepure (28. attēls) ar atloku. Priekšpuses centrā – metāla kokarde (noteikumu 4. pielikuma 5. attēls).

28. attēls. Sieviešu vasaras cepure

27. Ģenerāļa vasaras cepure (sieviešu) – tumši zila ovāla militāra stila stingras formas pieguloša silueta vasaras cepure ar atloku. Priekšpuses centrā – ģenerāļa kokarde (noteikumu 4. pielikuma 6. attēls). Uz cepures sāniem izšūtas sešas dekoratīvas ozollapas zelta krāsā. Ozollapu izvietojums – atbilstoši attēlā norādītajam (29. attēls).

29. attēls. Ģenerāļa vasaras cepure (sieviešu)

28. Sieviešu ziemas cepure – tumši zila militāra stila stingras formas pieguloša silueta ziemas cepure. Priekšpuses centrā – metāla kokarde (noteikumu 4. pielikuma 5. attēls). Cepures sānu daļai – uzlocījuma forma, kuras augstums priekšpusē ir seklāks, bet uz sāniem un mugurpusi paplašinās un padziļinās (30. attēls).

30. attēls. Sieviešu ziemas cepure

29. Ģenerāļa ziemas cepure (sieviešu) – tumši zila militāra stila stingras formas pieguloša silueta ziemas cepure. Priekšpuses centrā – ģenerāļa kokarde (noteikumu 4. pielikuma 6. attēls). Cepures sānu daļai – uzlocījuma forma, kuras augstums priekšpusē ir seklāks, bet uz sāniem un mugurpusi paplašinās un padziļinās. Cepures priekšpuses sānos izšūtas sešas dekoratīvas ozollapas zelta krāsā. Ozollapu izvietojums – atbilstoši attēlā norādītajam (31. attēls).

31. attēls. Ģenerāļa ziemas cepure (sieviešu)

30. Šalle – tumši zila taisnstūrveida adīta akrila šalle (garums – 160 cm, platums – 25 cm) (32. attēls).

32. attēls. Šalle

31. Cimdi – melni gludi ādas cimdi (garums – līdz plaukstas locītavas kauliņam) (33. attēls) ar oderi un ārējā malā nelielu noapaļotu šķēlumu.

33. attēls. Cimdi

32. Vīriešu kurpes – melnas klasiska stila dabīgās ādas kurpes (34. attēls) ar ielīmētu dabīgās ādas saistzoli, ar šņorējamu aizdari, zemu papēdi, neslīdoša materiāla zoli.

34. attēls. Vīriešu kurpes

33. Sieviešu kurpes – melnas klasiska stila dabīgās ādas kurpes (35. attēls) ar ielīmētu dabīgās ādas saistzoli, 5 cm augstu papēdi, neslīdoša materiāla zoli.

35. attēls. Sieviešu kurpes

34. Vīriešu zābaki – melni klasiska stila dabīgās ādas puszābaki (36. attēls) ar šņorējamu aizdari, zemu papēdi, nošūtu purngalu, neslīdoša materiāla zoli.

36. attēls. Vīriešu zābaki

35. Sieviešu puszābaki – melni sieviešu puszābaki (virs potītes) (37. attēls) ar rāvējslēdzēju, gumijas ielaidumu stulma augšējā daļā, 5 cm augstu papēdi, neslīdoša materiāla zoli.

37. attēls. Sieviešu puszābaki

36. Sieviešu garie zābaki – melni dabīgās ādas zābaki (38. attēls) ar gariem stulmiem (līdz celim), rāvējslēdzēju, gumijas ielaidumu stulma augšējā daļā, 5 cm augstu papēdi, neslīdoša materiāla zoli.

38. attēls. Sieviešu garie zābaki

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola

 

2. pielikums
Ministru kabineta
2018. gada 4. septembra
noteikumiem Nr. 561

Iestāžu ierēdņu darba formas tērpu sastāvdaļu apraksts un paraugi

1. Polo krekls ar īsām piedurknēm – klasisks polo krekls ar īsām piedurknēm un triju pogu aizdari:

1.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – tumši zils;

1.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes un Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – melns;

1.3. krūšu augstumā labajā pusē viena virs otras izvietotas personas identifikācijas zīme "V. Uzvārds" un dienesta pakāpes zīme;

1.4. krūšu augstumā kreisajā pusē un uz muguras lāpstiņu rajonā divās rindās uzkausēta atstarojoša uzdruka sudraba krāsā:

1.4.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – "MUITA CUSTOMS" (1. attēls);

1.4.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem – "NODOKĻU UN MUITAS POLICIJA" (2. attēls);

1.4.3. Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE" (3. attēls);

1.5. uz labās piedurknes piekausēta Latvijas karoga uzšuve ar uzrakstu "LATVIJA";

1.6. uz kreisās piedurknes piekausēta iestādes uzšuve;

1.7. krekla lejas daļā abos sānos šķēlums.

1. attēls. Polo krekls ar īsām piedurknēm Muitas pārvaldes ierēdņiem

2. attēls. Polo krekls ar īsām piedurknēm Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem

3. attēls. Polo krekls ar īsām piedurknēm Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem

2. Polo krekls ar garām piedurknēm – klasisks polo krekls ar garām piedurknēm un triju slēptu spiedpogu aizdari:

2.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – tumši zils;

2.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes un Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – melns;

2.3. krūšu augstumā labajā pusē viena virs otras izvietotas personas identifikācijas zīme "V. Uzvārds" un dienesta pakāpes zīme;

2.4. krūšu augstumā kreisajā pusē un uz muguras lāpstiņu rajonā divās rindās uzkausēta atstarojoša uzdruka sudraba krāsā:

2.4.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – "MUITA CUSTOMS" (4. attēls);

2.4.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem – "NODOKĻU UN MUITAS POLICIJA" (5. attēls);

2.4.3. Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE" (6. attēls);

2.5. uz labās piedurknes piekausēta Latvijas karoga uzšuve ar uzrakstu "LATVIJA";

2.6. uz kreisās piedurknes piekausēta iestādes uzšuve;

2.7. piedurkņu galos nedaudz formu saturoša manšete;

2.8. krekla lejas daļā abos sānos šķēlums.

4. attēls. Polo krekls ar garām piedurknēm Muitas pārvaldes ierēdņiem

5. attēls. Polo krekls ar garām piedurknēm Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem

6. attēls. Polo krekls ar garām piedurknēm Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem

3. Ikdienas darba krekls ar īsām piedurknēm – nedaudz pieguloša silueta virskrekls ar pogājamu slēpto aizdari un īsām piedurknēm:

3.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – tumši zils;

3.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes un Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – melns;

3.3. krūšu augstumā kreisajā pusē un uz muguras lāpstiņu rajonā divās rindās uzkausēta atstarojoša uzdruka sudraba krāsā:

3.3.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – "MUITA CUSTOMS" (7. attēls);

3.3.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem – "NODOKĻU UN MUITAS POLICIJA" (8. attēls);

3.3.3. Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE" (9. attēls);

3.4. uz labās piedurknes piekausēta Latvijas karoga uzšuve ar uzrakstu "LATVIJA", uz kreisās piedurknes piekausēta iestādes uzšuve;

3.5. kabatas:

3.5.1. priekšpusē abās pusēs krūšu augstumā uzšūtas kabatas ar aizdares pārlokiem, to aizdare ­– ar līplenti. Kabatām un pārlokiem – slīpi nošķelti stūri;

3.5.2. priekšpusē abās pusēs krūšu augstumā iešūtas vertikālas kabatas, to aizdare ­– ar rāvējslēdzēju;

3.6. virs labās uzšūtās krūšu kabatas izvietota personas identifikācijas zīme "V. Uzvārds";

3.7. virs kreisās uzšūtās krūšu kabatas izvietota dienesta pakāpes zīme.

7. attēls. Ikdienas darba krekls ar īsām piedurknēm Muitas pārvaldes ierēdņiem

8. attēls. Ikdienas darba krekls ar īsām piedurknēm Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem

9. attēls. Ikdienas darba krekls ar īsām piedurknēm Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem

4. Ikdienas darba krekls ar garām piedurknēm – taisna silueta virskrekls ar pogājamu slēpto aizdari un garām piedurknēm:

4.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – tumši zils;

4.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes un Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – melns;

4.3. pilna garuma piedurknes ar platu manšeti un pogas aizdari;

4.4. piedurkņu elkoņu daļā – dubulta auduma kārtas uzšuvums visā piedurknes platumā;

4.5. krūšu augstumā kreisajā pusē un uz muguras lāpstiņu rajonā divās rindās uzkausēta atstarojoša uzdruka sudraba krāsā:

4.5.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – "MUITA CUSTOMS" (10. attēls);

4.5.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem – "NODOKĻU UN MUITAS POLICIJA" (11. attēls);

4.5.3. Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE" (12. attēls);

4.6. uz labās piedurknes piekausēta Latvijas karoga uzšuve ar uzrakstu "LATVIJA", uz kreisās piedurknes piekausēta iestādes uzšuve;

4.7. kabatas:

4.7.1. priekšpusē abās pusēs krūšu augstumā uzšūtas kabatas ar aizdares pārlokiem, to aizdare – ar līplenti. Kabatām un pārlokiem – slīpi nošķelti stūri;

4.7.2. priekšpusē abās pusēs krūšu augstumā iešūtas vertikālas kabatas, to aizdare – ar rāvējslēdzēju;

4.7.3. virs labās uzšūtās krūšu kabatas izvietota personas identifikācijas zīme "V. Uzvārds";

4.7.4. virs kreisās uzšūtās krūšu kabatas izvietota dienesta pakāpes zīme;

4.8. virskrekla mugurpusē:

4.8.1. horizontāla griezuma līnija zem lāpstiņām;

4.8.2. vertikālas šuves no pleciem līdz griezuma līnijai;

4.9. padusēs iešūti trīsstūrveida ķīļi gan stāvā, gan piedurknēs;

4.10. stāva garums – pāri gurnu līnijai;

4.11. nedaudz pret centru pagarināta apakšmalas līnija priekšpusē un mugurpusē.

10. attēls. Ikdienas darba krekls ar garām piedurknēm Muitas pārvaldes ierēdņiem

11. attēls. Ikdienas darba krekls ar garām piedurknēm Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem

12. attēls. Ikdienas darba krekls ar garām piedurknēm Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem

5. Darba jaka – brīvas formas taisna silueta jaka ar stāvapkakli, atstarojošiem ielaidumiem un metāla rāvējslēdzēja aizdari:

5.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – tumši zila;

5.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes un Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – melna;

5.3. krūšu augstumā kreisajā pusē un uz muguras lāpstiņu rajonā divās rindās uzkausēta atstarojoša uzdruka sudraba krāsā:

5.3.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – "MUITA CUSTOMS" (13. attēls);

5.3.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem – "NODOKĻU UN MUITAS POLICIJA" (14. attēls);

5.3.3. Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE" (15. attēls);

5.4. uz labās piedurknes piepresēta un piešūta Latvijas karoga uzšuve ar uzrakstu "LATVIJA";

5.5. uz kreisās piedurknes piepresēta un piešūta iestādes uzšuve;

5.6. kabatas:

5.6.1. priekšpusē abās pusēs krūšu augstumā iestrādātas vertikālas kabatu atveres ar metāla rāvējslēdzēju aizdari;

5.6.2. priekšpusē abās pusēs virs gurniem – slīpas iešūtas kabatas, to aizdare – ar rāvējslēdzēju;

5.6.3. priekšpusē kreisās puses iekšpusē uzšūta dokumentu kabata ar jakas aizdarei paralēli iešūtu rāvējslēdzēja aizdari;

5.6.4. kreisās piedurknes lejasdaļā iestrādāta vertikāla kabata ar metāla rāvējslēdzēju;

5.7. pie kreisās krūšu kabatas piekausēts atstarojošs uzraksts sudraba krāsā ar iestādes nosaukumu;

5.8. priekšpusē abās pusēs krūšu augstumā virs kabatām iestrādāta atstarojoša josla, virs kuras:

5.8.1. labajā pusē no rāvējslēdzēja aizdares izvietota personas identifikācijas zīme "V. Uzvārds";

5.8.2. kreisajā pusē no rāvējslēdzēja aizdares izvietota dienesta pakāpes zīme.

13. attēls. Darba jaka Muitas pārvaldes ierēdņiem

14. attēls. Darba jaka Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem

15. attēls. Darba jaka Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem

6. Īsā virsjaka – īsa virsjaka ar izņemamu oderi, stāvapkakli, noņemamu kapuci, atstarojošiem ielaidumiem un metāla rāvējslēdzēja aizdari:

6.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – tumši zila;

6.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes un Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – melna;

6.3. krūšu augstumā kreisajā pusē un uz muguras lāpstiņu rajonā divās rindās uzkausēta atstarojoša uzdruka sudraba krāsā:

6.3.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – "MUITA CUSTOMS" (16. attēls);

6.3.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem – "NODOKĻU UN MUITAS POLICIJA" (17. attēls);

6.3.3. Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE" (18. attēls);

6.4. uz labās piedurknes piepresēta un piešūta Latvijas karoga uzšuve ar uzrakstu "LATVIJA";

6.5. uz kreisās piedurknes piepresēta un piešūta iestādes uzšuve;

6.6. jakas garums – līdz gurnu līnijai. Apakšmalā piešūta josla, kas mugurpuses vidusdaļā laideni pagarina jaku. Jakas apakšmalas platums – regulējams;

6.7. divdaļīgas garās piedurknes ar manšetēm, kuru apjoms regulējams ar līplenti;

6.8. kabatas:

6.8.1. priekšpusē krūšu augstumā abās pusēs uzšūtas kabatas ar aizdares pārlokiem, to aizdare – ar līplenti;

6.8.2. priekšpusē sānos virs gurniem – slīpas iešūtas kabatas, to aizdare – ar rāvējslēdzēju, kas paslēpts zem apdares joslas;

6.9. virs labās krūšu kabatas izvietota personas identifikācijas zīme "V. Uzvārds", virs kreisās krūšu kabatas – dienesta pakāpes zīme;

6.10. atstarojoši ielaidumi iešūti priekšpusē gar gurnu kabatu malām un stāva horizontālajā griezuma vīlē, mugurpusē – plecu daļā piešūtās atdaļas griezuma un piedurkņu griezuma vīlē.

16. attēls. Īsā virsjaka Muitas pārvaldes ierēdņiem

17. attēls. Īsā virsjaka Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem

18. attēls. Īsā virsjaka Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem

7. Atstarojoša veste – platumā un augstumā regulējama augstas redzamības veste ar V veida kakla izgriezumu, multifunkcionālām kabatām un rāvējslēdzēja aizdari:

7.1. garums – nedaudz virs gurnu līnijas. Garums regulējams, priekšpuses plecu daļas pārloku piestiprinot pie mugurdaļas ar līplenti;

7.2. platums regulējams sānos ar trim plastmasas karabīnēm;

7.3. kabatas:

7.3.1. priekšpuses labajā pusē nedaudz zem pleca slīpi uzšūta rācijas kabata ar plēšveida ielocēm un pārloku. Pārlokam – slīpi stūri un locījuma vieta;

7.3.2. priekšpuses kreisajā pusē nedaudz zem pleca slīpi uzšūta kabata ar plēšveida ielocēm un pārloku. Pārlokam – slīpi stūri;

7.3.3. priekšpuses abās pusēs krūšu augstumā – kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari un plēšveida ielocēm;

7.3.4. priekšpusē uz vidukļa līnijas abās pusēs – kabatas ar pārloku un plēšveida ielocēm. Pārlokam – slīpi stūri;

7.3.5. kreisajā sānā pie apakšmalas uz vidukļa līnijas – kabata ar pārloku un plēšveida ielocēm;

7.3.6. aizdare – ar līplenti;

7.4. kreisajā pusē virs krūšu kabatas piestiprināta personas identifikācijas zīme "V. Uzvārds", labajā pusē virs krūšu kabatas piestiprināta dienesta pakāpes zīme;

7.5. uz labās krūšu kabatas piekausēta uzšuve ar Latvijas karogu un uzrakstu "LATVIJA";

7.6. krūšu augstumā kreisajā pusē divās rindās uzkausēta atstarojoša uzdruka sudraba krāsā un uz muguras lāpstiņu rajonā divās rindās uzkausēta atstarojoša uzdruka zilā krāsā:

7.6.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – "MUITA CUSTOMS" (19. attēls);

7.6.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem – "NODOKĻU UN MUITAS POLICIJA" (20. attēls);

7.6.3. Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE" (21. attēls).

19. attēls. Atstarojoša veste Muitas pārvaldes ierēdņiem

20. attēls. Atstarojoša veste Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem

21. attēls. Atstarojoša veste Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem

8. Puskombinezons (ziemas) – siltināts puskombinezons (22. attēls) ar paaugstinātu krūšu un muguras daļu, regulējamām plecu lencēm un atstarojošiem ielaidumiem:

8.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – tumši zils;

8.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes un Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – melns;

8.3. kabatas:

8.3.1. priekšpusē krūšu daļā – divas dažāda platuma portfeļkabatas ar atsevišķiem aizdares pārlokiem;

8.3.2. gurnu kabatas slīpas, iešūtas, to aizdare – ar rāvējslēdzēju;

8.3.3. aizmugurē iegrieztas kabatas ar slīpi veidotu pārloku (noapaļotiem stūriem);

8.3.4. puskombinezona staru sānos uzšūtas kabatas ar pārloku. Kabatām un pārlokiem – noapaļoti gali. Kabatām vidusdaļā – plēšveida tilpums ar vertikālām ielocēm;

8.3.5. visi kabatu aizdares pārloki piestiprināmi ar līplenti;

8.4. puskombinezona aizdare – ar trim pogām katrā sānā;

8.5. četras cilpas jostai;

8.6. jostas muguras vidusdaļā – gumijas savilkums;

8.7. bikšu daļas priekšpusē – funkcionāls rāvējslēdzējs;

8.8. ceļgalu daļā – dubulta auduma kārtas uzšuvums ar trim iešuvēm katrā sānā;

8.9. bikšu sēžas daļā – dubulta auduma kārtas uzšuvums;

8.10. staru galu sānos – rāvējslēdzēja atvere ar pārloku, tā aizdare – ar līplenti;

8.11. vertikāli gar staru galu rāvējslēdzēju nosedzošo pārloku iešūti atstarojoši ielaidumi.

22. attēls. Puskombinezons (ziemas)

9. Vīriešu darba bikses – brīvas formas bikses (23. attēls) ar paaugstinājumu muguras centrā, rāvējslēdzēja aizdari un atstarojošiem ielaidumiem:

9.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – tumši zilas;

9.2. Nodokļu un muitas policijas ierēdņiem un Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – melnas;

9.3. kabatas:

9.3.1. gurnu kabatas slīpas, iešūtas, to aizdare – ar rāvējslēdzēju;

9.3.2. aizmugurē iegrieztas kabatas ar slīpi veidotu pārloku (noapaļotiem stūriem);

9.3.3. bikšu staru sānos uzšūtas kabatas ar pārloku. Kabatām un pārlokiem – noapaļoti gali. Kabatām vidusdaļā – plēšveida tilpums (portfeļkabata) ar vertikālām ielocēm;

9.3.4. aizmugures kabatu pārlokiem apakšējā malā iešūts atstarojošs ielaidums;

9.3.5. visu kabatu pārlokiem aizdare – ar līplenti;

9.4. bikšu jostas daļā iestrādātas septiņas cilpas jostai;

9.5. aizdare priekšpusē ar rāvējslēdzēju un pogu;

9.6. ceļgalu daļā – dubulta auduma kārtas uzšuvums ar trim iešuvēm katrā sānā;

9.7. bikšu sēžas daļā – dubulta auduma kārtas uzšuvums;

9.8. bikšu staru galos mugurdaļas sānos – rāvējslēdzēja atvere ar pārloku, tā aizdare – ar līplenti;

9.9. staru apakšmalā sānu ārējās vīlēs iešūts atstarojošs ielaidums.

23. attēls. Vīriešu darba bikses

10. Sieviešu darba bikses – brīvas formas bikses (24. attēls) ar paaugstinājumu muguras centrā, rāvējslēdzēja aizdari un atstarojošiem ielaidumiem;

10.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – tumši zilas;

10.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes un Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – melnas;

10.3. kabatas:

10.3.1. gurnu kabatas slīpas, iešūtas, to aizdare – ar rāvējslēdzēju;

10.3.2. aizmugurē iegrieztas kabatas ar slīpi veidotu pārloku (noapaļotiem stūriem);

10.3.3. bikšu staru sānos uzšūtas kabatas ar pārloku. Kabatām un pārlokiem – noapaļoti gali. Kabatām vidusdaļā – plēšveida tilpums (portfeļkabata) ar vertikālām ielocēm;

10.3.4. aizmugures kabatu pārlokiem apakšējā malā iešūts atstarojošs ielaidums;

10.3.5. visiem kabatu pārlokiem aizdare – ar līplenti;

10.4. bikšu jostas daļā iestrādātas septiņas cilpas;

10.5. aizdare priekšpusē ar rāvējslēdzēju un pogu;

10.6. muguras gurnu daļā – slīpi atgriezta formējoša daļa;

10.7. ceļgalu daļā – dubulta auduma kārtas uzšuvums ar trim iešuvēm katrā sānā;

10.8. bikšu sēžas daļā – dubulta auduma kārtas uzšuvums;

10.9. bikšu staru galos mugurdaļas sānos – rāvējslēdzēja atvere ar pārloku, tā aizdare ar līplenti;

10.10. staru apakšmalā sānu ārējās vīlēs iešūts atstarojošs ielaidums.

24. attēls. Sieviešu darba bikses

11. Vasaras cepure – kokvilnas auduma žokejcepure ar pagarinātu nagu. Nags apšūts ar pamataudumu. Uz naga ārējā malā iešūts atstarojošs materiāls. Muitas pārvaldes ierēdņiem – tumši zila, Nodokļu un muitas policijas pārvaldes un Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – melna. Priekšpuses vidū – kokarde. Priekšpusē zem kokardes divās rindās un mugurpusē virs aizdares puslokā vienā rindā atstarojošs uzraksts sudraba krāsā:

11.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – "MUITA CUSTOMS" (25. attēls);

11.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem – "NODOKĻU UN MUITAS POLICIJA" (26. attēls);

11.3. Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE" (27. attēls).

25. attēls. Vasaras cepure Muitas pārvaldes ierēdņiem

26. attēls. Vasaras cepure Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem

27. attēls. Vasaras cepure Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem

12. Ziemas cepure – dubulta adījuma cepure (28. attēls) ar uzloku. Priekšpuses vidū uz cepures atloka – kokarde.

28. attēls. Ziemas cepure

13. Vasaras ikdienas darba apavi – melni paaugstināta komforta darba apavi ar šņorējamu (29. attēls) vai cilpveida (30. attēls) savilcēja aizdari. Mitrumizturīga mikrošķiedras vai ādas virsāda ar iestrādātu augstas izturības un gaisu caurlaidīgu neilona vai tekstila (ar Gore-Tex vai analogu) membrānu, bez metāla detaļām. Papēža daļā un purngalā iestrādāts papildu termoplasta rāmis, lai nodrošinātu potītes stabilitāti un saglabātu nemainīgu formu visā valkāšanas laikā. Pastiprināta purngala aizsardzība, eļļas un benzīna izturīga un neslīdoša zole.

29. attēls. Vasaras ikdienas darba apavi ar šņorējamu savilcēja aizdari

30. attēls. Vasaras ikdienas darba apavi ar cilpveida savilcēja aizdari

14. Ziemas ikdienas darba apavi – melni paaugstināta komforta dabīgās govs ādas darba puszābaki (31. attēls) ar šņorējamu aizdari un iestrādātu ūdensnecaurlaidīgu membrānu. Papēža daļā un purngalā iestrādāts papildu termoplasta rāmis, lai nodrošinātu potītes stabilitāti un saglabātu nemainīgu formu visā valkāšanas laikā. Pastiprināta purngala aizsardzība. Eļļas un benzīna izturīga un neslīdoša zole ar ārpusē starp papēdi un pēdu iestrādātu stabilitāti nodrošinošu materiālu – pēdas velves stiprinājumu.

31. attēls. Ziemas ikdienas darba apavi

15. Termoveļa – melns vai miesas krāsas termoveļas komplekts, kas sastāv no trikotāžas krekla ar garām piedurknēm (32. attēls) un trikotāžas biksēm (vīriešu bikses – 33. attēls, sieviešu bikses – 34. attēls) un ir izgatavots no antibakteriāla materiāla, kurš nodrošina ķermeņa mitruma novadi un siltuma uzturēšanu.

32. attēls. Termoveļas krekls ar garām piedurknēm

33. attēls. Termoveļas bikses (vīriešu)

34. attēls. Termoveļas bikses (sieviešu)

16. Ziemas termozeķes – melnas pusgarās zeķes (35. attēls), kas izgatavotas no antibakteriāla materiāla, kurš nodrošina mitruma novadi un siltuma uzturēšanu.

35. attēls. Ziemas termozeķes

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola

 

3. pielikums
Ministru kabineta
2018. gada 4. septembra
noteikumiem Nr. 561

Iestāžu ierēdņu speciālo formas tērpu sastāvdaļu apraksts un paraugi

1. T-krekls – taisna silueta krekls ar īsām piedurknēm:

1.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – tumši zils (1. attēls);

1.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes un Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – melns. Priekšpusē krūšu augstumā labajā pusē viena virs otras izvietotas personas identifikācijas zīme "V. Uzvārds" un dienesta pakāpes zīme. Uz labās piedurknes piepresēta Latvijas karoga uzšuve ar uzrakstu "LATVIJA", uz kreisās piedurknes piepresēta iestādes uzšuve. Priekšpusē krūšu augstumā un uz muguras divās rindās izvietota atstarojoša uzdruka sudraba krāsā:

1.2.1. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem – "NODOKĻU UN MUITAS POLICIJA" (2. attēls);

1.2.2. Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE" (3. attēls).

1. attēls. T-krekls

2. attēls. T-krekls Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem

3. attēls. T-krekls Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem

2. Taktiskais krekls – melns pieguloša silueta trikotāžas krekls ar stāvapkakli un garām reglāna piedurknēm, krekla priekšdaļas centrā iestrādāts rāvējslēdzējs līdz krūšu līmenim:

2.1. krūšu augstumā, kreisajā pusē un muguras daļā divās rindās izvietota atstarojoša uzdruka sudraba krāsā:

2.1.1. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem – "NODOKĻU UN MUITAS POLICIJA" (4. attēls);

2.1.2. Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE" (5. attēls);

2.2. reglāna piedurkņu augšdaļā uzšūtas kabatas ar pārloku, uz kura piestiprināma identifikācijas zīme "V. Uzvārds" un dienesta pakāpes zīme;

2.3. piedurkņu elkoņu vietas pastiprinātas ar uzšūtām detaļām, piedurkņu galos piešūta aproce, kuras piekļāvīgums regulējams ar līpslēdzēju.

4. attēls. Taktiskais krekls Nodokļu un muitas policijas ierēdņiem

5. attēls. Taktiskais krekls Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem

3. Kinologa veste – tumši zila taisna silueta veste (6. attēls) ar stāvapkakli un rāvējslēdzēja aizdari:

3.1. garums – nedaudz pāri gurnu līnijai;

3.2. stāvapkakle oderēta ar poliestera flīsa materiālu;

3.3. vidukļa līnijā – jostiņas savilkums, kas regulējams ar fiksatoru;

3.4. vestes apakšmalas abos sānos – rāvējslēdzēja aizdare;

3.5. priekšpuses plecu daļā piešūtās atdaļas līnijās iešūta atstarojoša maliņa;

3.6. muguras plecu daļā piešūtās atdaļas līnijā – slēpta kabata, kurā ir ievietota melna auduma detaļa ar atstarojošu uzrakstu "MUITA CUSTOMS" sudraba krāsā. Šī detaļa pēc vajadzības ir izņemama no kabatas un piefiksējama pie vestes muguras daļas ar līplenti;

3.7. kabatas:

3.7.1. priekšpuses labajā pusē krūšu augstumā – kabata ar pārloku. Zem pārloka iešūta melna auduma detaļa, uz kuras ir divās rindās izvietots atstarojošs uzraksts "MUITA CUSTOMS". Šī detaļa pēc vajadzības ir paslēpjama kabatā vai izņemama un piefiksējama ar līplenti;

3.7.2. priekšpuses kreisajā pusē krūšu augstumā – vaļēja kabata;

3.7.3. priekšpusē abās pusēs – ieslīpas vaļējas gurnu kabatas;

3.7.4. mugurpusē abās pusēs – noapaļotas vaļējas gurnu kabatas;

3.7.5. vestes abās pusēs krūšu augstumā – vertikālas iekškabatas, to aizdare ­– ar līplenti;

3.8. virs kreisās puses krūšu kabatas izvietota identifikācijas zīme "V. Uzvārds", virs labās puses krūšu kabatas izvietota dienesta pakāpes zīme.

6. attēls. Kinologa veste

4. Taktiskā veste – platumā un garumā regulējama melna veste ar V-veida kakla izgriezumu, multifunkcionālām kabatām un divpusēja rāvējslēdzēja aizdari:

4.1. garums – nedaudz virs gurnu līnijas;

4.2. apakšējā malā ievērta josta ar karabīnes aizdari;

4.3. vestes platums regulējams sānos ar trim regulējamiem metāla jostiņu savilcējiem;

4.4. vestes garums regulējams priekšpusē, plecu daļas pārloku piestiprinot pie muguras daļas ar līplenti;

4.5. muguras daļā – seši metāla ventilācijas caurumi;

4.6. muguras daļas augšā iestrādāta lente roktura veidā;

4.7. kabatas:

4.7.1. priekšpuses kreisajā pusē nedaudz zem pleca ieslīpi uzšūta rācijas kabata ar gumijas sānu daļu un pārloku, kurā ievērtas divas gumijas auklas. Pārloks piestiprināms ar spiedpogu un līplenti;

4.7.2. kreisā sāna apakšā uzšūta kabata pistolei ar līplentes jostiņas aizdari un papildu spiedpogu;

4.7.3. labajā pusē nedaudz zem pleca – divas portfeļkabatas ar pārlokiem, to aizdare – ar līplenti;

4.7.4. priekšpuses labajā pusē uz vidukļa līnijas – portfeļkabata ar pārloku, tā aizdare – ar līplenti;

4.7.5. priekšpuses labās puses apakšā – trīs dažāda platuma portfeļkabatas ar atsevišķiem aizdares pārlokiem;

4.7.6. muguras augšdaļā – portfeļkabata ar pārloku, tā aizdare – ar līplenti;

4.8. krūšu augstumā kreisajā pusē un muguras daļā divās rindās izvietota atstarojoša uzdruka sudraba krāsā:

4.8.1. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem – "NODOKĻU UN MUITAS POLICIJA" (7. attēls);

4.8.2. Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE" (8. attēls).

7. attēls. Taktiskā veste Nodokļu un muitas policijas ierēdņiem

8. attēls. Taktiskā veste Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem

5. Uzkabes veste – melna platumā un garumā regulējama veste ar V-veida kakla izgriezumu, multifunkcionālām kabatām un divpusēja rāvējslēdzēja aizdari (9. attēls):

5.1. garums – nedaudz virs gurnu līnijas;

5.2. apakšējā malā ievērta josta ar karabīnes aizdari. Jostas cilpas priekšpusē attaisāmas, aizdare – ar līplenti un spiedpogu;

5.3. vestes platums regulējams sānos ar trim regulējamiem jostiņu savilcējiem;

5.4. garums regulējams, priekšpuses plecu daļas pārloku piestiprinot pie muguras daļas ar līplenti;

5.5. kreisajā pusē virs krūšu līnijas un uz muguras – uz atsevišķa melna auduma uzdrukāts divās rindās izvietots atstarojošs uzraksts "MUITA CUSTOMS" sudraba krāsā;

5.6. kabatas:

5.6.1. priekšpuses labajā pusē nedaudz zem pleca ieslīpi uzšūta kabata rācijai. Kabatai – vaļēji sāni, tikai augšpusē pie stāva piestiprināmi ar elastīgu gumiju. Kabatas aizdare – ar pārloku, kam piestiprināta elastīga gumija. Pārlokam noapaļoti stūri. Pārloka aizdare – ar spiedpogu;

5.6.2. priekšpuses abās pusēs krūšu augstumā – divas portfeļkabatas ar pārlokiem katrā pusē. Visiem kabatu pārlokiem noapaļoti stūri. Pārloku aizdare – ar līplenti;

5.6.3. priekšpuses labajā pusē uz vidukļa līnijas – divas portfeļkabatas ar pārlokiem, to aizdare – ar līplenti;

5.6.4. priekšpuses kreisajā pusē uz vidukļa līnijas – viena portfeļkabata ar pārloku, tā aizdare – ar līplenti;

5.6.5. labajā sānā uzšūta kabata bez pārloka;

5.6.6. kreisajā sānā uzšūta kabata ar līplentes jostiņas aizdari;

5.6.7. uz jostas uzvērta un ap kāju ar atsevišķu jostu piestiprināma trīsdaļīga kabata. Katrai kabatas daļai – plēšveida tilpums abās pusēs. Katrai kabatas daļai – aizdares pārloks, kas piestiprināms ar līplenti.

9. attēls. Uzkabes veste

6. Bruņuveste:

6.1. bruņuveste atklātai nēsāšanai melna veste (10. attēls), kas aprīkota ar bruņu plāksnēm vēdera, krūšu, muguras, sānu, kā arī daļēji plecu aizsardzībai. Vestes platums regulējams ar sānu malu aizdari. Vestes garums regulējams ar regulējamām plecu jostām ar līplentes aizdari. Vestes priekšdaļa – ar padziļinātu U-veida kakla izgriezumu, virs krūšu līmeņa piestiprināma melna auduma detaļa, uz kuras ir atstarojošs uzraksts sudraba krāsā ar iestādes nosaukumu. Veste nošūta ar lentēm (Moll sistēma), uz kurām var piestiprināt multifunkcionālus maciņus (11. attēls) – gan labročiem, gan kreiļiem. Muguras daļā lāpstiņu līmenī uzšūta plata kabata ar pārloku, tā aizdare ­– ar līplenti. Muguras daļas kabatas pārlokam ar līplenti piestiprināms melns audums ar divās rindās izvietotu atstarojošu uzrakstu sudraba krāsā: Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem – "NODOKĻU UN MUITAS POLICIJA", Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE";

6.2. bruņuveste slēptai nēsāšanai – viegla balta vai miesas krāsas veste (12. attēls), kas aprīkota ar bruņu plāksnēm vēdera, krūšu, muguras, sānu, kā arī daļēji plecu aizsardzībai. Vestes priekšējā daļa – gluda, aizmugurē – aizdare ar divām regulējamām līplentēm.

10. attēls. Bruņuveste atklātai nēsāšanai

11. attēls. Multifunkcionāli maciņi

12. attēls. Bruņuveste slēptai nēsāšanai

7. Divdaļīgs kostīms netīriem darbiem – Muitas pārvaldes ierēdņiem – tumši zils, Nodokļu un muitas policijas pārvaldes un Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – melns kostīms, kas sastāv no virsjakas un biksēm:

7.1. virsjaka – taisna, pusgara, ar klasisku atlokāmu apkakli un rāvējslēdzēja aizdari. Garums – līdz gurnu līnijai. Rāvējslēdzējs nosegts ar pārloku. Apakšējā malā piešūta josta. Jostas sānos piešūtas savilcējjostiņas ar spiedpogu stiprinājumiem. Piedurkņu galos ar līplenti regulējamas manšetes. Piedurknēs elkoņu vietās – dubulta auduma kārtas uzšuvums. Ap torsu nedaudz virs vidukļa līnijas un ap piedurknēm virs piedurkņu galiem piešūtas atstarojošas joslas sudraba krāsā. Priekšpusē krūšu augstumā uzšūtas kabatas ar pārlokiem, to aizdare – ar līplenti, virs gurniem iešūtas vertikālas kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari. Uz kreisās uzšūtās krūšu kabatas un uz muguras divās rindās izvietota atstarojoša uzdruka sudraba krāsā:

7.1.1. Muitas pārvaldes ierēdņiem – "MUITA CUSTOMS" (13. attēls);

7.1.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem – "NODOKĻU UN MUITAS POLICIJA" (14. attēls);

7.1.3. Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE" (15. attēls);

7.2. bikses – brīvas formas darba bikses (16. attēls) ar paaugstinājumu muguras centrā, rāvējslēdzēja aizdari un atstarojošiem ielaidumiem. Atgriezta josta ar paaugstinājumu muguras centrā un astoņām jostas cilpām. Aizdare priekšpusē – ar rāvējslēdzēju un pogu. Muguras gurnu daļā slīpi atgriezta formējoša daļa. Sēžas daļā – dubulta auduma kārtas uzšuvums, ceļgalu daļā – dubulta auduma kārtas uzšuvums ar trim iešuvēm katrā sānā. Bikšu staru galos muguras daļas sānos – rāvējslēdzēja atvere ar pārloku, tā aizdare ­– ar līplenti. Staru apakšmalā sānu ārējās vīlēs iešūts atstarojošs ielaidums. Kabatas:

7.2.1. gurnu kabatas priekšpusē slīpas, iešūtas, aizdare – ar rāvējslēdzēju;

7.2.2. aizmugurē iegrieztas kabatas ar slīpi veidotu pārloku, ar noapaļotiem stūriem un līplentes aizdari;

7.2.3. bikšu staru sānos uzšūtas kabatas ar pārloku. Kabatām vidusdaļā – divas vertikālas ieloces ar atvērumu uz sāniem. Kabatu stūri noapaļoti. Kabatu pārloki – ar noapaļotiem stūriem un līplentes aizdari.

13. attēls. Virsjaka Muitas pārvaldes ierēdņiem

14. attēls. Virsjaka Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem

15. attēls. Virsjaka Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem

16. attēls. Bikses

8. Taktiskais kombinezons – melns ķermeni visaptverošs kombinezons ar stāvapkakli, pilna garuma piedurknēm un divpusēja rāvējslēdzēja aizdari:

8.1. rāvējslēdzēja aizdare piesegta ar pārloku, tā aizdare ­– ar līplenti;

8.2. vidukļa jostas daļā – gumijas savilkums un astoņas cilpas jostai;

8.3. uz labās piedurknes izvietota Latvijas karoga uzšuve ar uzrakstu "LATVIJA";

8.4. uz kreisās piedurknes piepresēta iestādes uzšuve;

8.5. piedurkņu galos – manšetes, to aizmugurējā daļā savilkums ar gumiju;

8.6. ceļgalu daļā – dubulta auduma kārtas uzšuvums;

8.7. muguras sēžas daļā – pusloka rāvējslēdzēja aizdare;

8.8. bikšu staru galos aizmugurē – gumijas savilkums;

8.9. priekšpusē krūšu daļā abās pusēs uzšūtas kabatas ar pārloku un divas sānu kabatas ar pārloku uz bikšu starām pie ceļgaliem. Pārlokam – līplentes aizdare visā tā garumā. Kabatām – plēšveida tilpuma ieloces, kas vērstas uz sāniem. Divas slīpas gurnu sānu kabatas. Uz kreisās piedurknes – kabata ar iešūtu vertikālu rāvējslēdzēja atveri. Uz šīs kabatas uzšūta mazāka kabata ar trim nodalījumiem;

8.10. uz kreisās krūšu kabatas un uz muguras divās rindās izvietota atstarojoša uzdruka sudraba krāsā:

8.10.1. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes ierēdņiem – "NODOKĻU UN MUITAS POLICIJA" (17. attēls);

8.10.2. Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem – "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE" (18. attēls);

8.11. priekšpusē kreisajā pusē virs krūšu kabatas izvietota personas identifikācijas zīme "V. Uzvārds", labajā pusē virs krūšu kabatas izvietota dienesta pakāpes zīme.

17. attēls. Taktiskais kombinezons Nodokļu un muitas policijas ierēdņiem

18. attēls. Taktiskais kombinezons Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņiem

9. Ziemas maskēšanās kombinezons – ziemas kamuflāžas (balts ar pelēku) ķermeni visaptverošs kombinezons ar kapuci un rāvējslēdzēja aizdari (19. attēls):

9.1. kapuce piešūta pie stāva, kapuces mugurpusē piešūta galvas apmēru regulējoša jostiņa ar līplenti;

9.2. ap seju fiksējams savilkums;

9.3. priekšpusē plecu daļā piešūta atdaļa;

9.4. rāvējslēdzēja aizdare nosegta ar pārloku, tā aizdare ­– ar līplenti;

9.5. viduklī – gumija savilkumam;

9.6. ceļgalos – iešuves tilpumam;

9.7. kombinezona staru galu sānos – rāvējslēdzēja atvere ar pārloku, tā aizdare ­– ar līplenti. Staru gali savilkti ar gumiju un jostiņu platuma regulēšanai. Jostiņas aizdare – ar līplenti;

9.8. muguras sēžas daļā – pusloka rāvējslēdzēja aizdare;

9.9. piedurkņu galos iestrādāti cimdi ar trim "pirkstiem". Cimdi paslēpjami, ierullējot piedurknē un ar līplenti piestiprinot dūrgalā;

9.10. kabatas:

9.10.1. krūšu rajonā abās pusēs piešūtās atdaļas vīlē iestrādātas kabatas. Aizdare – ar rāvējslēdzēju, kas paslēpts zem auduma malas;

9.10.2. priekšpuses gurnu sānos abās pusēs iešūtas kabatas. Aizdare – ar rāvējslēdzēju, kas paslēpts zem auduma malas.

19. attēls. Ziemas maskēšanās kombinezons

10. Divdaļīgs vasaras maskēšanās tērps ar cepuri – pavasara, vasaras, rudens kamuflāžas (zaļš, brūns, melns, bēšs – raksts "Woodland") maskēšanās tērps, kas sastāv no jakas (20. attēls), biksēm (21. attēls) un cepures (22. attēls):

10.1. jaka – taisna pusgara virsjaka ar klasisku atlokāmu apkakli un rāvējslēdzēja aizdari. Garums – līdz gurnu līnijai. Rāvējslēdzēja aizdare nosegta ar pārloku, tā aizdare ­– ar līplenti. Jakas apakšējā malā piešūta josta. Jostas sānos piešūtas savilcējjostiņas ar spiedpogu stiprinājumiem jakas platuma regulēšanai. Divdaļīgas garās piedurknes. Piedurkņu galos – manšetes un jostiņa platuma regulēšanai. Jostiņas aizdare – ar līplenti. Uz kreisās piedurknes uzšūta vertikāla kabata ar uz pusēm sadalošu vīli, stāva priekšpusē – horizontāla griezuma līnija. Priekšpusē abās pusēs krūšu augstumā uzšūtas kabatas ar pārlokiem, to aizdare ­– ar līplenti, virs gurniem vertikālā griezuma vīlē – kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari un rāvējslēdzēju nosedzošu pārloku;

10.2. bikses – brīvas formas bikses ar paaugstinājumu muguras centrā, ar rāvējslēdzēja un pogas aizdari. Astoņas jostas cilpas. Biksēm ceļgalu daļā – dubulta auduma kārtas uzšuvums ar trim iešuvēm katrā sānā, dubulta auduma sēžas daļa. Bikšu staru galos sānā – rāvējslēdzēja atvere ar pārloku. Priekšpusē – slīpas, iešūtas gurnu kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari, aizmugurē – iegrieztas kabatas ar slīpi veidotu pārloku noapaļotiem galiem. Bikšu staru sānos uzšūtas kabatas ar pārloku, kam vidusdaļā ir divas vertikālas ieloces ar atvērumu muguras virzienā. Pārlokiem – līplentes aizdare;

10.3. cepure – mitrumizturīga cepure ar platām malām, kuras nošūtas ar šuvēm. Cepures sānmalā iestrādātas ventilācijas atveres. Pie cepures piešūta savilcēja aukla ar fiksatoru, cepurei uzliekams moskītu siets ar gumiju abos galos.

20. attēls. Divdaļīga vasaras maskēšanās tērpa jaka

21. attēls. Divdaļīga vasaras maskēšanās tērpa bikses

22. attēls. Divdaļīga vasaras maskēšanās tērpa cepure

11. Cepure-maska – vasaras un ziemas cepure-maska (23. attēls):

11.1. vasaras cepure-maska – melna, galvai un kakla daļai pieguloša, elastīga galvas sega no trikotāžas materiāla, kas nodrošina mitruma novadi. Sejas daļa aizsegta. Sānos zem zoda – atveres gaisa cirkulācijai;

11.2. ziemas cepure-maska – balta, galvai un kakla daļai pieguloša, elastīga galvas sega no trikotāžas materiāla, kas izgatavota no antibakteriāla materiāla, kurš nodrošina ķermeņa mitruma novadi un siltuma uzturēšanu. Sejas daļa aizsegta. Sejas daļā virs deguna vietas – iešuve.

23. attēls. Cepure-maska

12. Pārbaužu cimdi – melni dabīgās briežādas darba cimdi (24. attēls) ar oderi, kas aizsargā no virspusējas mehāniskas iedarbības. Garums – nedaudz pāri plaukstas locītavas kauliņam. Ap plaukstas locītavu – gumijas savilkums. Delnas virspusē – dekoratīvas nošuves.

24. attēls. Pārbaužu cimdi

13. Ieroču cimdi:

13.1. ieroču cimdi (ziemas) – melni, plaukstai pieguloši, īsi, viegli cimdi (25. attēls), siltināti ar flīsa oderi. Aizsargcimdi, kas aizsargā no virspusējas mehāniskas iedarbības un ir paredzēti lietošanai zemā temperatūrā. Izgatavoti no elastīga, vēja un ūdensnecaurlaidīga softshell auduma, iekšpusē izklāti ar flīsa oderi, plaukstā iestrādāta izturīga sintētiska zamšāda. Rādītājpirksts nav siltināts. Rādītājpirksts un īkšķis nodrošina iespēju izmantot skārienjutīgu ekrānu, nenoņemot cimdus. Garums – līdz plaukstas locītavai, ap plaukstas locītavu – aproce ar savilkumu. Aizdarei – gumijota virspuse. Aizdare – ar līplenti. Cilpas piestiprināšanai pie karabīnes vai āķa;

25. attēls. Ieroču cimdi (ziemas)

13.2. ieroču cimdi (vasaras) – melni, plaukstai pieguloši, īsi aizsargcimdi (26. attēls) bez oderes, kas aizsargā no virspusējas mehāniskas iedarbības. Plaukstas daļā – dabīgā kazāda, ugunsizturīgs un nodilumizturīgs kevlars. Delnas virspusē jaukts sastāvs – mikrofibras materiāls, neoprēns un elastīgs tekstils. Garums – līdz plaukstas locītavai, ap plaukstas locītavu iekšpusē – aproce ar savilkumu. Aizdarei – ādas virspuse. Aizdare – ar līplenti. Uz pirkstu falangu locītavām un delnas virspusē – ādas uzšuvumi.

26. attēls. Ieroču cimdi (vasaras)

14. Kinologu speciālie cimdi – melni, plaukstai pieguloši, īsi, viegli darba cimdi (27. attēls) bez oderes, ar neslīdošu pastiprinājumu plaukstā, kas aizsargā no virspusējas mehāniskas iedarbības. Cimdu augšdaļā – gumijas ielaidumi, uz īkšķa un rādītājpirksta – rievota materiāla ielaidumi, ap plaukstas locītavu – manšetes tipa aproce ar jostiņu platuma regulēšanai. Jostiņas aizdare – ar līplenti.

27. attēls. Kinologu speciālie cimdi

15. Ziemas speciālie cimdi – melni, vēja necaurlaidīgi, plaukstai pieguloši, īsi, viegli darba cimdi (28. attēls) ar siltuma izolāciju un neslīdošu pastiprinājumu plaukstā, kas aizsargā no virspusējas mehāniskas iedarbības. Silikona uzšuves uz pirkstiem un uz plaukstas drošam satvērienam. Trikotāžas aproce ar elastīgu līplentes aizdari platuma regulēšanai.

28. attēls. Ziemas speciālie cimdi

16. Taktiskie zābaki – melni, paaugstināta komforta darba puszābaki (29. attēls) no miecētas gludās ādas, kas kombinēta ar nodilumizturīgu un mitrumu atgrūdošu neilona auduma ielaidumu. Ar rāvējslēdzēja aizdari (ar fiksāciju) un iestrādātu ūdensnecaurlaidīgu membrānu. Pastiprināta purngala aizsardzība. Eļļas un benzīna izturīga un neslīdoša zole, kurā iestrādāta stabilitātes sistēma, kas vienlaikus nodrošina maksimālu stabilitāti un vieglumu. Ārzoles smalkais raksts īpaši pielāgots, lai nodrošinātu maksimālu saķeri ar virsmu. Zolei purngala un papēža daļā iestrādāts pārklājums aizsardzībai pret nodilumu.

29. attēls. Taktiskie zābaki

17. Taktiskā uzkabes josta – ūdens un vēja necaurlaidīga multifunkcionāla dubultjosta (platums – 50 mm) (30. attēls), kas sastāv no iekšējās un ārējās jostas un četriem dubultā fiksējamiem atkniedējamiem turētājiem. Aprīkota ar sitienizturīgu sprādzi un ar trīspunktu savienojuma sistēmu, lai nepieļautu nejaušu atāķēšanos.

30. attēls. Taktiskā uzkabes josta

18. Taktiskās uzkabes jostas turētājs – melna divu lenšu plecu josta (31. attēls), kas paredzēta taktiskās jostas fiksēšanai. Priekšpusē divas, mugurpusē viena regulējama garuma lence ar aizdares āķi.

31. attēls. Taktiskās uzkabes jostas turētājs

19. Uzkabes josta – melna josta (platums – 50 mm) (32. attēls) apbruņojuma un personisko priekšmetu pārnēsāšanai. Aprīkota ar sitienizturīgu sprādzi un ar trīspunktu savienojuma sistēmu, lai nepieļautu nejaušu atāķēšanos. Jostai pievienota funkcionāla iekšējā līplentes josta.

32. attēls. Uzkabes josta

20. Ādas josta – melna dabīgās ādas josta (platums – 40 mm) (33. attēls) ar metāla sprādzi un diviem jostas turētājiem.

33. attēls. Ādas josta

21. Darba josta – melna neilona josta (platums – 40 mm) (34. attēls) ar polimēra sprādzi. Sprādzei – neliels izvirzījums jostas lietošanas ērtībai.

34. attēls. Darba josta

22. Mugursoma:

22.1. mazā mugursoma – melna mugursoma (ietilpība – 45 litri) (35. attēls) no viegla, nodilumizturīga neilona, ar anatomiski veidotu konstrukciju vienmērīgai slodzes sadalīšanai, ar rāvējslēdzēja aizdari. Liels galvenais nodalījums ar atsevišķu kabatu klēpjdatoram. Muguras daļa apstrādāta ar elpojošu polsterējumu;

22.2. lielā mugursoma – melna mugursoma (ietilpība – 100 litru) (36. attēls) no izturīga, ūdensnecaurlaidīga poliestera, ar rāvējslēdzēja aizdari un vienu nodalījumu. Papildus rāvējslēdzējam somu var aiztaisīt ar divām lencēm ar karabīnēm. Var izmantot kā mugursomu vai plecu somu. Mugursomas polsterētās siksnas ir regulējamas, tās var ievietot somas apakšdaļas kabatā ar rāvējslēdzēju.

35. attēls. Mazā mugursoma

36. attēls. Lielā mugursoma

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola

 

4. pielikums
Ministru kabineta
2018. gada 4. septembra
noteikumiem Nr. 561

Iestāžu ierēdņu formas tērpu aksesuāru, identifikācijas zīmju, uzšuves un žetona apraksts un paraugi

1. Uzpleči – tumši zili taisnstūrveida auduma uzpleči (garums – 105 mm, platums – 50 mm), uz kuriem piestiprina dienesta pakāpju atšķirības zīmes.

2. Kaklasaites saspraude – matēta dzeltena metāla saspraude (garums – 65 mm, platums – 6 mm) ar uzrakstu "LATVIJAS MUITA", "NODOKĻU UN MUITAS POLICIJA" vai "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE". Saspraudes kājiņai ir kustīga piespiežamā daļa (1. attēls).

1. attēls. Kaklasaites saspraude

3. Zīmotne – dzeltena metāla burti "LV" (augstums – 19 mm, platums – 13 mm, biezums – 3 mm), kuri apakšējā daļā ir savienoti un kuriem ir divas skrūvējamas kājiņas, ko piestiprina ar uzgriezni (2. attēls). Iestāžu ierēdņu ģenerāļa zīmotne ir ozollapas formā – divas apakšējā daļā savienotas ar zelta krāsas diegiem izšūtas atšķirīga izmēra ozollapas (augstums – 65 mm, platums – 35 mm) (3. attēls).

2. attēls. Zīmotne

3. attēls. Ģenerāļa zīmotne

4. Metāla pogas – dzeltena metāla pogas (diametrs – 22 mm un 12 mm). Uz pogas – reljefs ar mazā valsts ģerboņa attēlu un 1 mm plata apmale. Speciāli izveidotā padziļinājumā pielodēta misiņa cilpa – pogas kājiņa (kājiņas izmērs pogai ar diametru 22 mm – 6 mm, pogai ar diametru 12 mm – 3 mm) (4. attēls).

4. attēls. Metāla pogas

5. Kokarde:

5.1. metāla kokarde – mazliet izliekta dzeltena metāla kokarde (augstums – 40 mm, platums – 60 mm), kuras pamatnes priekšpuses vidū izvietots krāsains mazā valsts ģerboņa attēls divu stilizētu zelta krāsas ozolzaru puslokā. Kokardi novieto uz iestāžu ierēdņu (izņemot ģenerāļus) ikdienas un parādes formas cepurēm un piestiprina ar skrūvi un sfēriskas formas uzgriezni (5. attēls);

5.2. austa kokarde – austa uzšuves veida kokarde (augstums – 40 mm, platums – 60 mm), kuras pamatnes priekšpuses vidū izvietots krāsains mazā valsts ģerboņa attēls divu stilizētu zelta krāsas ozolzaru puslokā. Kokardi novieto uz iestāžu ierēdņu darba formas tērpu cepurēm un piestiprina, piešujot un piepresējot (5. attēls);

5.3. ģenerāļa kokarde – mazliet izliekta dzeltena metāla kokarde (augstums – 43 mm, platums – 57 mm), kuras pamatnes priekšpuses vidū izvietots krāsains lielā valsts ģerboņa attēls. Kokardi piestiprina ar skrūvi un sfēriskas formas uzgriezni (6. attēls).

5. attēls. Kokarde

6. attēls. Ģenerāļa kokarde

6. Muitas iestāžu nozīme – krāsaina emaljēta metāla nozīme (platums – 17 mm, augstums – 17 mm) ar Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestāžu emblēmu atbilstoši Muitas likuma 4. panta pirmajā daļā sniegtajam aprakstam. Nozīmi piestiprina pie muitas iestāžu amatpersonu kaklasaitēm un sieviešu kaklalentēm ar "tauriņveida" stiprinājumu (7. attēls).

7. attēls. Muitas iestāžu nozīme

7. Dienesta pakāpes zīme – melna auduma lente (platums – 20 mm, garums – 105 mm), kurai simetriski pa vidu uzpresēta atstarojoša dienesta pakāpes atšķirības zīme sudraba krāsā (četrstaru zvaigznes izmērs – 12 mm, astoņstaru zvaigznes izmērs – 15 mm) un kuru piestiprina ar līplenti (8. attēls).

8. attēls. Dienesta pakāpes zīme

8. Personas identifikācijas zīme "V. Uzvārds":

8.1. personas identifikācijas zīme (auduma) – melna auduma lente (platums – 20 mm, garums – 105 mm), kurai simetriski pa vidu uzpresēts atstarojošs ierēdņa vārda pirmais burts un uzvārds sudraba krāsā (burtu augstums bez mīkstinājuma zīmēm – 9 mm, burtveidols – Arial Black) un kuru piestiprina ar līplenti (9. attēls);

8.2. personas identifikācijas zīme (metāliska) – elastīga plastikāta plāksne matēta dzeltena metāla krāsā (platums – 18 mm, garums – 70 mm), kurai simetriski pa vidu iegravēts ierēdņa vārda pirmais burts un uzvārds (burtu augstums bez mīkstinājuma zīmēm – 5 mm, burtveidols – Arial Black) un kuru piestiprina ar līplenti (10. attēls).

9. attēls. Personas identifikācijas zīme (auduma)

10. attēls. Personas identifikācijas zīme (metāliska)

9. Latvijas karoga uzšuve – austa uzšuve (augstums – 41 mm, platums – 58 mm) ar Latvijas karoga attēlu un ar baltiem burtiem uzrakstu "LATVIJA" (burtu augstums – 8 mm, burtveidols – Arial Black) virs Latvijas karoga attēla. Uzšuves aizmugurē – līmes slānis, kas nodrošina iespēju piepresēt to audumam termopresē (11. attēls).

11. attēls. Latvijas karoga uzšuve

10. Muitas uzšuve – vairoga formā austa uzšuve (augstums – 110 mm, platums – 85 mm), kur uz melna fona attēlota Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestāžu emblēma (augstums – 53 mm, platums – 62 mm), kas atbilst Muitas likuma 4. panta pirmajā daļā sniegtajam aprakstam. Virs emblēmas attēla – uzraksts "LATVIJAS MUITA" (burtu augstums – 4 mm, burtveidols – Arial Black) (12. attēls).

12. attēls. Muitas uzšuve

11. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes uzšuve vairoga formā austa uzšuve (augstums – 105 mm, platums – 90 mm), kur uz gaiši pelēka fona centrā attēlota Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestāžu emblēma (augstums – 45 mm, platums – 50 mm), kas atbilst Muitas likuma 4. panta pirmajā daļā sniegtajam aprakstam. Virs emblēmas attēla uz tumši pelēka fona augšā – uzraksts "NODOKĻU UN MUITAS" (burtu augstums – 5 mm, burtveidols – Arial Black). Zem emblēmas attēla uz tumši pelēka fona – uzraksts "POLICIJA" (burtu augstums – 8 mm, burtveidols – Arial Black) (13. attēls).

13. attēls. Nodokļu un muitas policijas uzšuve

12. Iekšējās drošības pārvaldes uzšuve apaļas formas austa uzšuve (diametrs – 90 mm), kur centrā uz melna fona attēlots mazais valsts ģerbonis (augstums – 50 mm, platums – 33 mm) atbilstoši likumā "Par Latvijas valsts ģerboni" sniegtajam aprakstam un attēlam. Gar uzšuves ārējo malu uz tumši zila fona lokveidā izvietoti uzraksti: augšējā daļā virs ģerboņa attēla – uzraksts baltā krāsā "VALSTS IEŅĒMUMU DIENESTS" (burtu augstums – 5 mm, burtveidols – Arial Black), ko ieskauj divas astoņstaru zvaigznes, bet zem ģerboņa attēla – uzraksts baltā krāsā "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE" (burtu augstums – 4 mm, burtveidols – Arial Black) (14. attēls).

14. attēls. Iekšējās drošības pārvaldes uzšuve

13. Žetoni:

13.1. Muitas pārvaldes žetons – vairoga formas metāla žetons (augstums – 50 mm, platums šaurākajā daļā – 35 mm un platākajā daļā – 40 mm), kur uz tumši zila fona centrā attēlota Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestāžu emblēma (augstums – 23 mm, platums – 27 mm), kas atbilst Muitas likuma 4. panta pirmajā daļā sniegtajam aprakstam. Virs emblēmas attēla – uzraksts "LATVIJAS MUITA" (burtu augstums – 4 mm, burtveidols – Arial Black). Zem emblēmas attēla – muitas iestāžu žetona kārtas numurs (15. attēls). Žetons iestiprināts speciāli izgatavotā žetona makā;

13.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes žetons – vairoga formas žetons, kur uz gaiši pelēka fona centrā attēlota Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestāžu emblēma (augstums – 23 mm, platums – 27 mm), kas atbilst Muitas likuma 4. panta pirmajā daļā sniegtajam aprakstam. Virs emblēmas attēla uz tumši pelēka fona – uzraksts "NODOKĻU UN MUITAS" (burtu augstums – 3 mm, burtveidols – Arial Black). Zem emblēmas attēla uz tumši pelēka fona – uzraksts "POLICIJA" (burtu augstums – 4 mm, burtveidols – Arial Black). Zem uzraksta – žetona kārtas numurs melnā krāsā (16. attēls). Žetons iestiprināts speciāli izgatavotā žetona makā;

13.3. Iekšējās drošības pārvaldes žetons – apaļas formas žetons (diametrs – 60 mm), kur centrā uz melna fona attēlots krāsains mazais valsts ģerbonis (augstums – 25 mm, platums – 18 mm) atbilstoši likumā "Par Latvijas valsts ģerboni" sniegtajam aprakstam un attēlam. Zem ģerboņa attēla iegravēts žetona kārtas numurs. Gar žetona ārējo malu uz tumši zila fona lokveidā izvietoti uzraksti: augšējā daļā virs ģerboņa attēla – uzraksts baltā krāsā "VALSTS IEŅĒMUMU DIENESTS" (burtu augstums – 4 mm, burtveidols – Arial Black), ko ieskauj divas astoņstaru zvaigznes, bet zem ģerboņa attēla – uzraksts baltā krāsā "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS PĀRVALDE" (burtu augstums – 3 mm, burtveidols – Arial Black) (17. attēls). Žetons iestiprināts speciāli izgatavotā žetona makā.

15. attēls. Muitas pārvaldes žetons

16. attēls. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes žetons

17. attēls. Iekšējās drošības pārvaldes žetons

14. Žetona maks:

14.1. Muitas pārvaldes žetona maks – dabīgās ādas maks bordo krāsā (atvērtā veidā garums – 215 mm, platums – 75 mm), uz maka ārējā vāka iespiedums Muitas pārvaldes žetona attēlojuma veidā (diametrs – 60 mm). Maka iekšpusē vienā pusē ar līmi piestiprina Muitas pārvaldes žetonu, bet otrā pusē ir dienesta apliecībai paredzēta vieta ar plastikāta logu (platums – 95 mm, augstums – 70 mm) un ādas pārlaidumšķirtni (18. attēls);

14.2. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes žetona maks – dabīgās ādas maks bordo krāsā (atvērtā veidā garums – 215 mm, platums – 75 mm), uz maka ārējā vāka iespiedums Nodokļu un muitas policijas pārvaldes žetona attēlojuma veidā (diametrs – 60 mm). Maka iekšpusē vienā pusē ar līmi piestiprina Nodokļu un muitas policijas pārvaldes žetonu, bet otrā pusē ir dienesta apliecībai paredzēta vieta ar plastikāta logu (platums – 95 mm, augstums – 70 mm) un ādas pārlaidumšķirtni (19. attēls);

14.3. Iekšējās drošības pārvaldes žetona maks – dabīgās ādas maks bordo krāsā (atvērtā veidā garums – 215 mm, platums – 75 mm), uz maka ārējā vāka iespiedums Iekšējās drošības pārvaldes žetona attēlojuma veidā (diametrs – 60 mm). Maka iekšpusē vienā pusē ar līmi piestiprina Iekšējās drošības pārvaldes žetonu, bet otrā pusē ir dienesta apliecībai paredzēta vieta ar plastikāta logu (platums – 95 mm, augstums – 70 mm) un ādas pārlaidumšķirtni (20. attēls).

18. attēls. Muitas pārvaldes žetona maks

19. attēls. Nodokļu un muitas policijas pārvaldes žetona maks

20. attēls. Iekšējās drošības pārvaldes žetona maks

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola

 

5. pielikums
Ministru kabineta
2018. gada 4. septembra
noteikumiem Nr. 561

Iestāžu ierēdņu dienesta pakāpju atšķirības zīmju apraksti un paraugi

1. Leitnantam – 5 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli divas 3 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes nošķeltas četrstūra piramīdas veidā. Katras sānu plaknes vidējā trešdaļa – ar trim šķēlumiem, pārējās virsmas – ar rievotu faktūru. Malu garums – 12 mm. Uz augšējās šķēluma plaknes – apaļš vainadziņš ar gludu izcilni vidū (1. attēls).

1. attēls. Leitnanta dienesta pakāpes atšķirības zīme

2. Virsleitnantam – 5 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli trīs 3 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes nošķeltas četrstūra piramīdas veidā. Katras sānu plaknes vidējā trešdaļa – ar trim šķēlumiem, pārējās virsmas – ar rievotu faktūru. Malu garums – 12 mm. Uz augšējās šķēluma plaknes – apaļš vainadziņš ar gludu izcilni vidū (2. attēls).

2. attēls. Virsleitnanta dienesta pakāpes atšķirības zīme

3. Kapteinim – 5 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli četras 3 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes nošķeltas četrstūra piramīdas veidā. Katras sānu plaknes vidējā trešdaļa – ar trim šķēlumiem, pārējās virsmas – ar rievotu faktūru. Malu garums – 12 mm. Uz augšējās šķēluma plaknes – apaļš vainadziņš ar gludu izcilni vidū (3. attēls).

3. attēls. Kapteiņa dienesta pakāpes atšķirības zīme

4. Majoram – viena 5 mm augsta dzeltena metāla zīmotne astoņstaru zvaigznes veidā (zīmotnes vidus – 55 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas). Šķautnes – ar rievotu faktūru. Uz augšējās šķēluma plaknes – vainadziņš (diametrs – 4 mm) ar gludu izcilni vidū (4. attēls).

4. attēls. Majora dienesta pakāpes atšķirības zīme

5. Pulkvežleitnantam – divas 5 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes astoņstaru zvaigznes veidā (pirmās zīmotnes vidus – 25 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas, attālums starp zīmotnēm – 5 mm). Šķautnes – ar rievotu faktūru. Uz augšējās šķēluma plaknes – vainadziņš (diametrs – 4 mm) ar gludu izcilni vidū (5. attēls).

5. attēls. Pulkvežleitnanta dienesta pakāpes atšķirības zīme

6. Pulkvedim – trīs 5 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes astoņstaru zvaigznes veidā (pirmās zīmotnes vidus – 25 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas, attālums starp zīmotnēm – 5 mm). Šķautnes – ar rievotu faktūru. Uz augšējās šķēluma plaknes – vainadziņš (diametrs – 4 mm) ar gludu izcilni vidū (6. attēls).

6. attēls. Pulkveža dienesta pakāpes atšķirības zīme

7. Ģenerālim – izšūta pīne no četrām auklām zelta krāsā (7. attēls).

7. attēls. Ģenerāļa dienesta pakāpes atšķirības zīme

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!