• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Talsu novada dome
Novada dome publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu, ja ar saistošajiem noteikumiem noteikusi oficiālo izdevumu "Latvijas Vēstnesis" par saistošo noteikumu publicēšanas vietu.
Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Talsu novada domes 2018. gada 28. jūnija saistošie noteikumi Nr. 22 "Par vienreizēju pabalstu krīzes situācijā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2018., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/op/2018/164.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 23

Pabalsti bērnu izglītības procesa nodrošināšanai

Vēl šajā numurā

20.08.2018., Nr. 164

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Talsu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 22

Pieņemts: 28.06.2018.

OP numurs: 2018/164.12

2018/164.12
RĪKI

Talsu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 22

Talsos 2018. gada 28. jūnijā (prot. Nr. 15, 4. p., lēmums Nr. 234)

Par vienreizēju pabalstu krīzes situācijā

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 35. panta otro daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka Talsu novada pašvaldības pabalsta krīzes situācijā (turpmāk – pabalsts) apmēru, pieprasīšanas un piešķiršanas kārtību, kā arī personas, kurām ir tiesības saņemt pabalstu.

2. Pabalstu ir tiesības saņemt krīzes situācijā nonākušai ģimenei vai personai, kuras deklarētā un faktiskā dzīvesvieta ir Talsu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā.

3. Pabalsta saņemšanai, pabalsta pieprasītājs ne vēlāk kā viena mēneša laikā no brīža, kad iestājusies krīzes situācija, Talsu novada Sociālajā dienestā (turpmāk – Sociālais dienests) iesniedz iesniegumu un dokumentus, kas apliecina krīzes situācijas apstākļus un pamato materiālas palīdzības nepieciešamību. Parakstot iesniegumu, pabalsta pieprasītājs dod Sociālajam dienestam atļauju izmantot pašvaldības un valsts datu reģistros pieejamo informāciju par sevi un ģimenes locekļiem.

4. Pabalsta pieprasītājs iesniegumu paraksta visu ģimenes pilngadīgo locekļu vārdā.

5. Vienreizējo pabalstu krīzes situācijā piešķir Talsu novada sociālais dienests bez ģimenes (personas) ienākumu izvērtēšanas, bet ņemot vērā krīzes situācijā radīto zaudējumu sekas un Sociālā dienesta speciālista veiktu ģimenes (personas) individuālu pamatvajadzību izvērtējumu.

6. Vienreizēju pabalstu krīzes situācijā kalendārā gada laikā piešķir:

6.1. ja ģimene (persona) nonākusi krīzes situācijā no ģimenes (personas) neatkarīgu apstākļu dēļ un pati saviem spēkiem nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības un tai ir nepieciešama psihosociāla vai materiāla palīdzība – līdz 150 euro vienai ģimenei (personai);

6.2. katastrofu gadījumā pamatvajadzību nodrošināšanai ar Sociālo un veselības jautājumu komitejas iepriekšēju atzinumu – līdz 1000 euro vienai ģimenei (personai), ņemot vērā iepriekš neparedzēto apstākļu radīto zaudējumu sekas un tikai tajos gadījumos, ja ģimenei (personai) nav tiesību saņemt citu valsts noteiktu pabalstu vai apdrošināšanas atlīdzību, vai tie ir nepietiekami minimālo izdevumu segšanai.

7. Sociālā dienesta lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu var apstrīdēt Talsu novada Domē. Talsu novada Domes lēmumu var pārsūdzēt tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

Talsu novada domes priekšsēdētāja 1. vietnieks D. Karols

 

Saistošo noteikumu Nr. 22 "Par vienreizēju pabalstu krīzes situācijā"
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums Sadaļas paskaidrojums
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Talsu novada domes saistošo noteikumu projekts "Par vienreizēju pabalstu krīzes situācijā" (turpmāk – noteikumu projekts) izstrādāts saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 1. panta trīsdesmit devīto punktu un 35. panta otro daļu, saskaņā ar kuru pašvaldība, neizvērtējot ģimenes (personas) ienākumus, var piešķirt ģimenei (personai) pabalstu krīzes situācijā. Projektā ir precizēti jēdzieni, pamatojoties uz normatīvo aktu aktuālajām redakcijām.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts nosaka Talsu novada domes apstiprinātā budžeta ietvaros piešķiramo sociālo pabalstu veidus un apmērus, pabalstu piešķiršanas un izmaksas kārtību.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Pašvaldības sniegtā materiālā palīdzība sniegs iespēju pilsētas iedzīvotājiem apmierināt pamatvajadzības krīzes situācijā, nodrošinot iedzīvotāju dzīves kvalitātes nepazemināšanos.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi un piemērošanu nodrošina Talsu novada sociālais dienests. Projektā neparedz administratīvo procedūru palielināšanu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Talsu novada domes priekšsēdētāja 1. vietnieks D. Karols

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!