• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zviedru armijas "lauvas" un "spārni" Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.1997., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29989

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija

Vēl šajā numurā

10.07.1997., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Zviedru armijas “lauvas” un “spārni” Latvijā

Otrdien, 8.jūlijā, Jūrmalas pilsētas stadionā “Jaunība” Zviedrijas bruņoto spēku pasākumu programmas ietvaros notika virsnieku un karavīru paraugdemonstrējumi.

Pēc pasākuma svinīgās atklāšanas un Zviedrijas un Latvijas himnu atskaņošanas paraugdemonstrējumu programmu atklāja Būdenas pilsētas armijas orķestris. Šajā orķestrī spēlē tikai obligātā militārā dienesta karavīri, un sava dienesta laikā, kurš Zviedrijā ilgst desmit mēnešus, ar savām koncertprogrammām viņi apceļo daudzas valstis. Armijas orķestris, demonstrējot defilē programmu (muzicējot svinīgā gājienā, slēgtā ierindā), atskaņoja vairākus Zviedrijas militāros maršus.

Turpinājumā savu māku un meistarību Latvijas skatītājiem demonstrēja Gaisa spēku grupa — armijas “spārni” — četru helikopteru sastāvā. Zviedru lidotāji rādīja augstākās pilotāžas cienīgus trikus, izpelnoties skatītāju aplausus un ovācijas.

Pēc helikopteru uzstāšanās stadionā devās motociklisti — armijas “lauvas”, kuri izcēlās ar apbrīnojamu aukstasinību un precizitāti, izpildot kaskadieru trikus uz motocikliem. Paraugdemonstrējumi beidzās ar desantnieku, starp kuriem bija arī viens Latvijas karavīrs, lēcienu no helikoptera no apmēram pusotra kilometra augstuma un precīzu piezemēšanos stadiona centrā.

Bez minētajiem Zviedrijas armijas pārstāvjiem pasākumā piedalījās arī armijas lauku virtuve, kuras uz vietas ceptās smalkmaizītes un vārīto kafiju varēja nobaudīt visi pasākuma dalībnieki. Visi līdzekļi, kas tika iegūti, pārdodot lauku virtuves labumus un armijas orķestra kompaktdiskus un kasetes, tiks ziedoti Talsu traģēdijā bojā gājušo un cietušo ģimenēm.

Šodien Zviedrijas bruņoto spēku paraugdemonstrējumi Latvijā beigsies ar uzstāšanos Cēsīs.

Jāatzīmē, ka šis bija pirmais šāda rakstura pasākums Latvijā, kuru bija organizējis Latvijas Nacionālo bruņoto spēku štābs sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību Latvijā.

Ojārs Āboliņš,

“LV” korespondents

Foto: Atis Ieviņš

Latvijas debesīs Zviedrijas Gaisa spēku helikopteru grupa armijas “spārni”

Latvijas Nacionālo bruņoto spēku štāba un Zviedrijas vēstniecības Latvijā kopīgi rīkotie Zviedrijas bruņoto spēku militārie paraugdemonstrējumi Latvijā sākās pirmdien 7.jūlijā ar Būdenas militārā orķestra (diriģents — pirmās pakāpes leitnants Mati Engfors) sniegumu pie Brīvības pieminekļa. Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Būdenas armijas orķestris Jūrmalas pilsētas stadionā “Jaunība”

Savu meistarību skatītājiem demonstrē Zviedrijas bruņoto spēku motociklistu grupa armijas “lauvas”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!