• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 8. jūlija sēde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.1997., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29971

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 8. jūlija sēdes

Vēl šajā numurā

09.07.1997., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 8. jūlija sēdē

Akceptēti “Noteikumi par Ogres rajona Ikšķiles pilsētu ar lauku teritoriju”. Noteikts, ka Ogres rajona Ikšķiles pilsēta tiek apvienota ar Ogres rajona Tīnūžu pagastu un izveidota Ogres rajona Ikšķiles pilsēta ar lauku teritoriju. Ogres rajona Ikšķiles pilsētas ar lauku teritoriju domes pirmo sēdi sasauc pašvaldību lietu valsts ministrs ne vēlāk kā desmit dienas pēc noteikumu stāšanās spēkā. Līdz ar jaunās domes pirmo sēdi izbeidzas Ikšķiles pilsētas domes un Tīnūžu pagasta domes pilnvaras.

Akceptēti noteikumi “Valsts nozīmes derīgo izrakteņu un atradņu, kā arī valsts nozīmes zemes dzīļu nogabalu izmantošanas kārtība”. Minēto noteikumu galvenais uzdevums ir noteikt valsts nozīmes derīgo izrakteņu, atradņu un zemes dzīļu nogabalu izmantošanas vienotu kārtību, ņemot vērā vienlaikus valsts, uzņēmējsabiedrību un zemes īpašnieku intereses. Noteikta kārtība, kādā tiek piešķirts vai anulēts valsts nozīmes statuss derīgajiem izrakteņiem, atradnēm un zemes dzīļu nogabaliem. Valsts nozīmes objektu nodošana izmantošanai paredzēta, izsniedzot zemes dzīļu izmantošanas atļaujas (licences) konkursa (izsoles) kārtībā. Paredzēta valsts un zemes īpašnieku līdzdalība valsts nozīmes objektu izmantošanā, kā arī maksas par zemes dzīļu izmantošanu sadale starp valsti un zemes īpašnieku.

Akceptēti “Zemes dzīļu izmantošanas noteikumi”, kuri nosaka kārtību, kādā tiek izsniegtas zemes dzīļu izmantošanas licences un bieži sastopamu derīgo izrakteņu ieguves atļaujas, kā arī nosaka licenču un atļauju izsniegšanas konkursu (izsoļu) vispārējo kārtību, ģeoloģiskās informācijas izmantošanas kārtību, maksas apmērus un maksāšanas kārtību par licenci, atļauju un zemes dzīļu izmantošanu. Minētās licences izsniedz Valsts ģeoloģijas dienesta Licencēšanas nodaļa. Atļaujas attiecīgajās administratīvajās teritorijās izsniedz pagastu un pilsētu pašvaldības noteiktas derīgā izrakteņa ieguves kvotas ietvaros.

Akceptēts likumprojekts “Par 1946. gada 13. februāra konvenciju par ANO privilēģijām un imunitātēm”, Valsts kancelejai uzdots sagatavot konvenciju un likumprojektu iesniegšanai Saeimā.

Akceptēti grozījumi MK 1995. gada 31. marta noteikumos nr. 77 “Noteikumi par valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem”, kuri attiecas uz speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu zvejniecībai un akvakultūras uzņēmējdarbībai, nosakot šādas likmes: zvejniecībai Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī — Ls 50; zvejniecībai Baltijas jūras un Baltijas jūras līča piekrastes joslā — Ls 20; zvejniecībai iekšējos ūdeņos — Ls 10, individuāliem zvejniekiem zvejniecībai Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes joslā un iekšējos ūdeņos — Ls 5 un akvakultūrai — Ls 20.

Akceptēts rīkojums “Par zemes platību pirkšanu Valsts augu šķirņu salīdzināšanas centra vajadzībām”, ar kuru valsts vārdā Zemkopības ministrija pilnvarota saskaņā ar likumu “Par valsts budžetu 1997. gadam” slēgt līgumu par Valsts augu šķirņu salīdzināšanas stacijām un šķirņu salīdzināšanas iecirkņiem nepieciešamo zemes platību izpirkšanu un noteikt izpērkamās zemes platības. Izdevumi zemes ierīcības darbiem tiek segti no Zemkopības ministrijas budžeta līdzekļiem, kas paredzēti zemes izpirkšanai.

Akceptēts likumprojekts “Grozījumi likumā “Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem”, kuri garantētu ražotājiem iespēju saņemt pienākošos atlīdzību par nodoto produkciju.

Akceptēti noteikumi “Zemes īpašumu un lietojumu masveida kadastrālās vērtēšanas finansēšanas kārtība”, kuri nosaka, kā tiek veikti maksājumi par zemes īpašumu un lietojumu masveida kadastrālo vērtēšanu un nodokļu maksātāju sarakstu sagatavošanu nodošanai pašvaldībām un Finansu ministrijai. Noteikts, ka zemes īpašumu un lietojumu masveida kadastrālajai vērtēšanai un nodokļu maksātāju sarakstu sagatavošanai paredzētie līdzekļi — 1 miljons latu — izmantojami šādi: kārtējie izdevumi — Ls 703 485 (t. sk. atalgojumam — Ls 354 294), kapitālajiem izdevumiem — Ls 172 605 un nesadalītajiem izdevumiem — Ls 123 910. Valsts zemes dienestam uzdots divu nedēļu laikā pēc noteikumu stāšanās spēkā iesniegt Finansu ministrijā izdevumu tāmi un finansēšanas plānu. Masveida vērtēšanas darbi ir nepieciešami, lai nodrošinātu likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” ieviešanas iespēju ar 1998. gada 1. janvāri.

Akceptēts likumprojekts “Grozījums likumā “Par nodokļiem un nodevām””, izsakot likuma 30. pantu “Skaidrās naudas lietošanas ierobežojumi” jaunā redakcijā, papildinot pantu ar kuģu aģentēšanas uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kā arī starptautisko autopārvadājumu un kravas ekspedīcijas uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) tikai attiecībā uz starptautiskajiem autopārvadājumiem un kravas ekspedīcijas darījumiem, kuriem deklarējamo darījumu kopsumma mēneša laikā pārsniedz 3000 latu un kuri šos darījumus ir deklarējuši MK noteiktajā kārtībā, netiek piemērota soda nauda 10% apmērā no šo darījumu kopsummas.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Gruzijas valdības nolīgumu par gaisa satiksmi”.

Akceptēts rīkojums “Par nekustamo īpašumu Rīgā, Republikas laukumā 2 un Citadeles ielā 7, 16. korpuss un 23. korpuss”, ar kuru valsts īpašumā tiek saglabāts minētais īpašums un nodots Zemkopības ministrijas valdījumā.

Akceptēti grozījumi MK 1996. gada 15. maija rīkojumā nr. 156 “Par bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu “Pārtikas, parfimērijas, kosmētisko līdzekļu un rotaļlietu sertifikācijas centrs””. Minētie grozījumi paredz aizstāt nosaukumā un 1. punktā vārdus “Bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu “Pārtikas, parfimērijas, kosmētikas līdzekļu un rotaļlietu sertifikācijas centrs”” ar vārdiem “Bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu “Latvijas sertifikācijas centrs””, kā arī papildināt 5.2. apakšpunktu, kas paredz, ka minētais centrs veiks tabakas izstrādājumu atbilstības novērtēšanu saskaņā ar atbilstības novērtēšanas sistēmas noteikumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!