• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ANO ģenerālsekretāra iespējamo vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.1997., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Satversmes tiesas sēdi

Vēl šajā numurā

09.07.1997., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Par ANO ģenerālsekretāra iespējamo vizīti Latvijā

Atbildot uz Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa ielūgumu apmeklēt Latviju, ANO ģenerālsekretārs Kofi Anans 27. jūnijā ir nosūtījis Latvijas Valsts prezidentam atbildes vēstuli, kurā izsaka pateicību par ielūgumu.

K. Anans atzīst, ka viņam būtu liels gods apmeklēt mūsu valsti un ka šis apmeklējums vēl vairāk stiprinātu ANO un Latvijas attiecības. K. Anans izsaka apņēmību apmeklēt Latviju iespējami drīz.

Valsts prezidenta preses dienests

Par Valsts prezidenta gaidāmo vizīti Daugavpilī

Atbildot uz Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja atklāto vēstuli, Valsts prezidents Guntis Ulmanis savā 30.maija vēstulē rakstīja: “Ņemot vērā Daugavpils sabiedrības domas, mūsu kopīgās iespējas un risināmo jautājumu aktualitāti, ceru jau tuvākajā laikā apmeklēt jūsu pilsētu, tikties ar iedzīvotājiem un Daugavpils vadību, kā to esam darījuši jau vairākkārt iepriekš.”

Minētajā vēstulē Valsts prezidents noraidīja A.Vidavska atklātajā vēstulē izteikto viedokli, ka valsts augstākā amatpersona nav objektīvi iedziļinājusies Latvijas otras lielākās pilsētas problēmās un nav atradusi laiku tikties ar pilsētas galvu A.Vidavski.

Šajā sakarībā G.Ulmanis nāca klajā ar ierosinājumu apmeklēt Daugavpili, lai tiktos ar iespējami plašākiem pilsētas sabiedrības pārstāvjiem. “Uzskatu, ka daudz efektīvāka ir nevis saruna Rīgas kabinetos, bet gan mans izvērsts Daugavpils apmeklējums.”

Pēc abpusējas laika saskaņošanas pieņemts lēmums apmeklēt Daugavpili 15.jūlijā. Valsts prezidents tiksies ar pilsētas domi, apmeklēs Multinacionālo kultūras centru, kur tiksies ar centra starptautiskās domes pārstāvjiem un nacionālo kultūras biedrību pārstāvjiem, apmeklēs uzņēmumu “Dauteks”, lai iepazītos ar tā privatizācijas rezultātiem un turpmākās darbības plāniem, kā arī tiksies ar Daugavpils iedzīvotājiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Par Latvijas un Krievijas valdības delegāciju tikšanos

7. un 8.jūlijā Maskavā tikās Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas valdību delegācijas, kas apspriestu līguma projektu par ieguldījumu aizsardzību un veicināšanu.

Sarunu rezultātā līguma teksts ir saskaņots un parafēts ekspertu līmenī. Nolemts veikt visus pasākumus, lai veicinātu tā drīzu parakstīšanu.

Vienošanās par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību ir viens no trijiem pamatlīgumiem, kas regulē valstu divpusējās ekonomiskās attiecības. Līgums par tirdzniecību un ekonomisko sadarbību starp Latviju un Krieviju ir parakstīts, bet nav stājies spēkā; šobrīd uz paritātes principa darbojas vislielākās labvēlības režīms tirdzniecībā. Latvijas puse ir izteikusi ierosinājumu sākt sarunas arī par dubultās aplikšanas ar nodokļiem novēršanas līguma sagatavošanu.

Latvijas vēstniecības Krievijā

preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!