• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: Par vandālismu pie Uzvaras pieminekļa. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.1997., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29943

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts turpmākai attīstībai - reāls pamats

Vēl šajā numurā

12.06.1997., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents: Par vandālismu pie Uzvaras pieminekļa

Vandaliskais spridzināšanas akts pie Uzvaras pieminekļa Rīgā ir kategoriski nosodāms kā provokatīvs, izaicinošs mēģinājums saasināt Latvijas starptautiskās attiecības, sēt naidu un neuzticību starp tautām, graut valsts prestižu. Kategoriski noraidu centienus terora aktus saistīt ar starpvalstu attiecībām.

Izsaku pārliecību, ka Latvijas kosekventi ievērotie demokrātiskie ideāli, pieaugošais starptautiskais prestižs, vispārcilvēciskā tolerance, kā arī Krievijas un Latvijas divpusējās attiecības balstās uz daudz dziļākiem pamatprincipiem, nekā to izprot provokatīvo akciju organizētāji.

Latvijas tautai, kuras vēsturiskā pieredze starpnacionālo attiecību veidošanā nezina grautiņus un vardarbīgu konfrontāciju, šādi provokatīvi noskaņotu aprindu centieni īstenot savus mērķus necivilizētā ceļā ir nepieņemami un sveši.

Mūsu valsts pamatnācijas un nacionālo minoritāšu attiecību tradīcija kā pirmskara periodā, tā neatkarības atgūšanas laika posmā balstās uz vispārcilvēciskām morāles kategorijām — iecietību, cieņu un savstarpējo sapratni. Šādu terorisku un pretvalstisku akciju rīkošana, kas ir pretrunā ar Latvijas tautas un Latvijas valsts augstajiem ideāliem un vērtībām, ir nepieļaujama un nosodāma.

Aicinu tiesībsargājošās institūcijas iespējami operatīvāk uzrādīt vandalisma akcijas organizētājus, iedvesmotājus un izpildītājus.

Guntis Ulmanis

Rīgā 1997. gada 11. jūnijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!