• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Finanšu un kapitāla tirgus komisija
Finanšu un kapitāla tirgus komisija publicē normatīvos noteikumus, ieteikumus un lēmumus, kā arī informāciju par kredītiestādes noguldītājiem garantētās atlīdzības izmaksas veidu un kārtību, laiku un vietu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2018. gada 29. maija noteikumi Nr. 85 "Grozījumi "Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieka nodrošinājuma pašriska saistības izpildei prasību normatīvajos noteikumos"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2018., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/op/2018/107.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr. 86

Grozījumi "Klientu padziļinātās izpētes normatīvajos noteikumos kredītiestādēm un licencētām maksājumu un elektroniskās naudas iestādēm"

Vēl šajā numurā

01.06.2018., Nr. 107

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: noteikumi

Numurs: 85

Pieņemts: 29.05.2018.

OP numurs: 2018/107.5

2018/107.5
RĪKI

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr. 85

Rīgā 2018. gada 29. maijā

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes
sēdes protokols Nr. 26 2. p.)

Grozījumi "Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieka nodrošinājuma pašriska saistības izpildei prasību normatīvajos noteikumos"

Izdoti saskaņā ar Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas
starpnieku darbības likuma 12. panta 4.1 daļu

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2015. gada 10. decembra normatīvajos noteikumos Nr. 213 "Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieka nodrošinājuma pašriska saistības izpildei prasību normatīvie noteikumi" (tālāk tekstā – noteikumi) šādus grozījumus:

1. 4. punktā:

aizstāt 4.2. punktā vārdus "zaudējumu pārskatu" ar vārdiem "zaudējumu aprēķinu";

aizstāt 4.3. punktā vārdus "dokumentu, kurā norādīta informācija" ar vārdu "informāciju".

2. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieks:

5.1. noteikumu 4.2. punktā noteikto gada pārskatu par iepriekšējo periodu Komisijai neiesniedz, ja tas ir apstiprināts un iesniegts Valsts ieņēmumu dienestam un ir publiski pieejams. Šādā gadījumā apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieks šo faktu norāda iesniegumā;

5.2. noteikumu 4.2. punktā minēto bilanci, peļņas vai zaudējumu aprēķinu un 4.3. punktā minēto informāciju par apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieka prasībām un saistībām, kas veidojas atbilstoši Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku darbības likuma 15. panta pirmajai daļai, un informāciju par naudas līdzekļu atlikumiem atsevišķajos naudas kontos sagatavo atbilstoši Komisijas 2016. gada 9. marta normatīvajos noteikumos Nr. 59 "Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku pārskatu sagatavošanas normatīvie noteikumi" noteiktajām prasībām, aizpildot šo noteikumu 1.–4. pielikumā norādītās veidlapas un nodrošinot informācijas sagatavošanu par stāvokli vienā un tajā pašā datumā."

3. Papildināt noteikumus ar 5.1 punktu šādā redakcijā:

"5.1 Apdrošināšanas brokeris 4.2. un 4.3. punktā noteiktos dokumentus un informāciju Komisijai neiesniedz, ja tas Komisijai ir iesniedzis pārskatu atbilstoši Komisijas 2016. gada 9. marta normatīvajos noteikumos Nr. 59 "Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku pārskatu sagatavošanas normatīvie noteikumi" noteiktajām prasībām. Šādā gadījumā apdrošināšanas brokeris iesniegumā norāda pārskata iesniegšanas datumu."

4. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Komisija, konstatējot saņemtajos dokumentos kļūdas vai neatbilstību noteikumu 4., 5., 5.1, 7. un 8. punktam, pieprasa apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpniekam iesniegt precizētus dokumentus vai nodrošināt to atbilstību normatīvo aktu prasībām."

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs P. Putniņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!