• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2018. gada 17. maija lēmums Nr. 7 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2018., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/op/2018/100.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Slimību profilakses un kontroles centra lēmums Nr. 5-4/3

Par aizlieguma noteikšanu vielai 3,4-metilenedioksi-U-47700 un tās saturošiem izstrādājumiem

Vēl šajā numurā

23.05.2018., Nr. 100

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 7

Pieņemts: 17.05.2018.

OP numurs: 2018/100.5

2018/100.5
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr.7

Lēmuma publiskojamā versija

Rīgā 2018.gada 17.maijā (prot. Nr.26, 3.§)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL\5-4\18\10
Par Auto-Bon Oy izšķirošas ietekmes iegūšanu pār KW Bruun Baltic OU

Konkurences padome (turpmāk – KP) 23.04.2018. saņēma ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos, kuras ietvaros Auto-Bon Oy (Somijā reģistrēta sabiedrība, reģ. Nr. 1068382-9) iegūs izšķirošu ietekmi pār KW Bruun Baltic OU (Igaunijā reģistrētu sabiedrību, reģ. Nr.11515090), iegādājoties 100% KW Bruun Baltic OU kapitāla daļas no Interdan Bil A/S (Dānijā reģistrēta sabiedrība, reģ. Nr. 15777249) (turpmāk – Ziņojums).

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

Apvienošanās rezultātā Auto-Bon Oy iegūs izšķirošu ietekmi pār KW Bruun Baltic OU. Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15.panta pirmās daļas 3.punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15.panta otro daļu ir paziņojama KP.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto, konstatējams, ka apvienošanās rezultātā mainīsies KW Bruun Baltic OU dalībnieks – viena komercsabiedrība aizstās citu komercsabiedrību, un par vienīgo KW Bruun Baltic OU īpašnieku kļūs jaundibināma komercsabiedrība, kura pilnībā piederēs Auto-Bon Oy.

KW Bruun Baltic OU izplata vairumtirdzniecībā Latvijā Peugeot vieglos pasažieru un vieglos komerciālos automobiļus, to rezerves daļas un piederumus. Auto-Bon Oy neveic saimniecisko darbību Latvijā. Savukārt Auto-Bon Oy ir izšķiroša ietekme pār komercsabiedrībām (Hyundai Motor Finland Oy, Suzuki Motor Finland Oy, Isuzu Motor Finland Oy un SY Motor Oy), kas veic saimniecisko darbību Latvijā, importējot un izplatot vairumtirdzniecībā attiecīgi Hyundai, Suzuki, Isuzu un Ssang Yong vieglos pasažieru un vieglos komerciālos automobiļus, to rezerves daļas un piederumus.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto tika identificēti trīs ietekmētie tirgi Latvijā: 1) jaunu vieglo pasažieru automobiļu vairumtirdzniecība; 2) jaunu vieglo komerciālo automobiļu (virs 3,5 tonnām) vairumtirdzniecība, 3) automobiļu rezerves daļu vairumtirdzniecība. KW Bruun Baltic OU īpašnieku maiņa rada nebūtiskas koncentrācijas izmaiņas ietekmētajos tirgos un tādējādi konkurence tajos netiks samazināta.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no ietekmētajiem tirgiem. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16.panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties ar Konkurences likuma 8.panta pirmās daļas 5.punktu, 15.panta pirmās daļas 3.punktu un 16.panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, Auto-Bon Oy iegūstot izšķirošu ietekmi pār KW Bruun Baltic OU.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētāja S.Ābrama

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!